Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
MGC Chatbox Evo Details »
MGC Chatbox Evo
Mod Version: 3.4.0, by VBDev (Coder) VBDev is offline
Developer Last Online: May 2015 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.2.x Rating: (307 votes - 4.63 average) Installs: 2476
Released: 28 Jan 2008 Last Update: 02 Sep 2013 Downloads: 46153
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Auto-Template Additional Files Translations  



This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x


Overview

MGC Chatbox Evo is the most ever installed chatbox for vBulletin !


It offers a new enhanced online experience to your members leading to increased time spent online of more than 25% by providing them with a new, more interactive, way to interact with each other.
  • Important number of features
  • High level of configurability to fit each users needs
  • Channels system
  • Many commands
  • Bot system
  • and more...
... makes MGC Chatbox Evo a must have for your forum !

Detailed features

Following is a non-exhaustive list:
  • Simple install
  • Ajax based with:
    • Fast and Intelligent chats retrieval through javascript calls to server files (refresh delay configurable per usergroup)
    • Edit/update by double-clicking on a chat
    • Interact on chats through menus and javascript
  • Many usergroup permissions to limit features according to usergroups
  • Full configuration of the chatbox display:
    Size, position on forum pages, editor layout (either top/bottom input or left/right textarea) and position, number of chats displayed, ...
  • Full configuration of the chats display:
    Authorized bbcodes selection, date/time options, avatar display, ...
  • Possibility to create channels (unlimited number) with multiple configuration options:
    • Warn user of new message when not active through blinking image and eventually sound notification
    • Possibility to select on which specific page each is displayed
    • Option to display the channel only for selected languages
    • Usergroup/User permissions to access the channel
  • Many commands available with usergroup/user permissions to access them:
    • /me: well known IRC command
    • /del: remove shouts (different possibilities of removal)
    • /ignore: ignore shouts from another user
    • /ban: ban user from chatbox
    • /pm: send a private chat to another user
    • /announcement: modify the announcement on top of the chatbox
    • /slap: allow user to slap another user
    • /team: chats sending between specified usergroups
    • /l33t: I33t-ify a message
    • /banchan: ban user from specific channel [PRO only]
  • Forum activity notifications system in the chatbox:
    • Different display options:
      • In the chatbox melted with chats
      • In the chatbox in a separate column
      • In the vB4 sidebar or a custom sidebar for vB3
    • Multiple notifications:
      • New thread creation
      • New post creation
      • Post thanked (Abe's)
      • New registrations (not included - separate product)
      • IBProarcade highscore (not included - separate product)
  • Bot system with set of predefined trigger chat and corresponding answers and automatic bot chats [PRO only]
  • Archive system with statistics as well as download and search capabilities
  • Possibility to display the list of users online in the chatbox
  • Force anynomous to enter a username before chatting if they can access the chatbox
  • Antiflood system
  • Private chats feature through PM in tabs
  • Optional sound notifications
  • Inactive mode feature for server load optimization
  • User statistics display in posts and profile
  • Chatbox statistics display on forumhome
  • Create thread from a chat [PRO only]
  • CMS Integration (not included - separate product)
    • vBAdvanced CMPS
    • vBulletin 4 CMS
  • Importers from other chatbox systems:
Install

Refer to the readme for the chatbox install.

Demo

Live demo on MGC Products forum

Languages
  1. French
  2. English
  3. German [Not yet updated]
  4. Serbian [Not yet updated]
Support

On my website mostly and in this thread


Intégration

Integration in IBProarcade is described in the readme.
vBAdvanced CMPS and vBulletin 4 CMS integration are available as additional modules.


Compatibility

This hack is compatible with vB3.6.x, vB3.7.x
, vB3.8.x and vB4.x.x

Changelog

First part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=221

Second part:
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=5429

Third part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=8469

How to set the channel images


Thanks to princeedwards for this little how to : click here

PRO version and additional addons available on my website

This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Chat Modifications Cyb - ChatBox Valter vBulletin 3.7 Add-ons 1244 03 Feb 2016 13:36
Chat Modifications Chatbox Rules in cyb chatbox title Hornstar vBulletin 3.7 Template Modifications 15 23 Apr 2011 16:57

  #2311  
Old 20 Aug 2008, 06:49
AWJunkies AWJunkies is offline
 
Join Date: Jan 2005
Real name: Adam
ANYONE WITH PROTOTYPE this mod is NOT compatible and will lock at refreshing the chatbox and not load. The programmer needs to fix this issue as jquery and prototype play nice with each other which means it is his code directly causing it. If you need more info and js error logs and so on let me know I can send them to you. Has to do with your js files.
__________________
Reply With Quote
  #2312  
Old 20 Aug 2008, 06:52
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by AWJunkies View Post
ANYONE WITH PROTOTYPE this mod is NOT compatible and will lock at refreshing the chatbox and not load. The programmer needs to fix this issue as jquery and prototype play nice with each other which means it is his code directly causing it. If you need more info and js error logs and so on let me know I can send them to you. Has to do with your js files.
So how bout we get a ton of people to come on there and start bashing that? Are you 2? Why not contact VBdev direrctly. The guy is extremely nice and you gotta come in talking trash.

Why not spend more time troubleshooting it? Or bring the errors to the table. This stuff really irritates me.

Maybe if you read, you would realize it could be a few things. ONE BEING MOD_SECURITY.
__________________

Reply With Quote
  #2313  
Old 20 Aug 2008, 06:59
AWJunkies AWJunkies is offline
 
Join Date: Jan 2005
Real name: Adam
Originally Posted by Ranger187 View Post
So how bout we get a ton of people to come on there and start bashing that? Are you 2? Why not contact VBdev direrctly. The guy is extremely nice and you gotta come in talking trash.

Why not spend more time troubleshooting it? Or bring the errors to the table. This stuff really irritates me.

Maybe if you read, you would realize it could be a few things. ONE BEING MOD_SECURITY.
This has nothing to do with bashing and no direct attack was made. I am sorry if you took it the wrong way. I am just letting people know an issue and the owner so he can fix it. It may be the cause of why people in past couple pages mentioned not loading. I know and understand he wont be back for a few weeks. I am just letting people know an issue so they can be aware and can either turn off any mod that uses prototype or turn off this chatbox. It is totally up to them. I am actually looking at his files to give the solution and a fix for it and send it to owner. I have the error logs and will send it to owner no reason to post it as won't make much sense to anyone who doesn't know javascript and coding. So again no bashing and no direct attack or harmful feelings towards developer at all sorry if it seemed that way. Here to help is all.
__________________
Reply With Quote
  #2314  
Old 20 Aug 2008, 07:04
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by AWJunkies View Post
This has nothing to do with bashing and no direct attack was made. I am sorry if you took it the wrong way. I am just letting people know an issue and the owner so he can fix it. It may be the cause of why people in past couple pages mentioned not loading. I know and understand he wont be back for a few weeks. I am just letting people know an issue so they can be aware and can either turn off any mod that uses prototype or turn off this chatbox. It is totally up to them. I am actually looking at his files to give the solution and a fix for it and send it to owner. I have the error logs and will send it to owner no reason to post it as won't make much sense to anyone who doesn't know javascript and coding. So again no bashing and no direct attack or harmful feelings towards developer at all sorry if it seemed that way. Here to help is all.
Thanks for the apology. I was kinda harsh. Been up for 2 days working on a huge server migration and crabby.

Thanks, I was expecting a typical "Ranger187" reply which is RAWR!

I'm guessing protytpe is yours? After looking around, Donation system? If there is an interoperability issue by all means lets hammer it out. (VBDev is on vacation until the 30th) but I've got a ton of time into debugging it on just about every freaking server lol. I've noticed it's either the .js, CRSF, or Mod Security which is mainly only on *ix based machines and not IIS based. If you need help looking into it (although your a coder so I'm sure you are way ahead of me on this) just shoot me a msg and I'll gladly offer help.

Now that I think about it, what you found might also be one of the reason the show oldest first has issues displaying based off that code. Who knows..... After looking at SQL and every code and OS since Friday my brain is fried.
__________________

Reply With Quote
  #2315  
Old 20 Aug 2008, 07:08
AWJunkies AWJunkies is offline
 
Join Date: Jan 2005
Real name: Adam
http://www.prototypejs.org/
Prototype not mine it is just like jquery. The two play nice with each other and have been for years. Since vB uses YUI most scrips SHOULD be made with it and not try to do jquery or prototype. You end up loading js scripts multiple times sometimes 4 times or more and becomes counter productive. Again looking into issue now will let you know what I come up with. Have to load this software on test site to really test.
__________________
Reply With Quote
  #2316  
Old 20 Aug 2008, 07:09
thecore762 thecore762 is offline
 
Join Date: Jul 2008
Originally Posted by AWJunkies View Post
ANYONE WITH PROTOTYPE this mod is NOT compatible and will lock at refreshing the chatbox and not load. The programmer needs to fix this issue as jquery and prototype play nice with each other which means it is his code directly causing it. If you need more info and js error logs and so on let me know I can send them to you. Has to do with your js files.
Same issue here.
Reply With Quote
  #2317  
Old 20 Aug 2008, 07:20
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by AWJunkies View Post
http://www.prototypejs.org/
Prototype not mine it is just like jquery. The two play nice with each other and have been for years. Since vB uses YUI most scrips SHOULD be made with it and not try to do jquery or prototype. You end up loading js scripts multiple times sometimes 4 times or more and becomes counter productive. Again looking into issue now will let you know what I come up with. Have to load this software on test site to really test.
Ok. Yeah, I thought it was a plugin, that's why I'm like, sheesh. It's not even something on this site so that makes total sense why nobody ever heard of this issue. Would be nice not to have to do one of multiple different fixes for that loading issue for once
__________________

Reply With Quote
  #2318  
Old 20 Aug 2008, 07:27
AWJunkies AWJunkies is offline
 
Join Date: Jan 2005
Real name: Adam
Originally Posted by Ranger187 View Post
Ok. Yeah, I thought it was a plugin, that's why I'm like, sheesh. It's not even something on this site so that makes total sense why nobody ever heard of this issue. Would be nice not to have to do one of multiple different fixes for that loading issue for once
Yeah loading software on test site but wont get time till tomorrow to look at it and test and get fix for developer and you guys. It is late here and dam tired. Peace.
__________________
Reply With Quote
  #2319  
Old 20 Aug 2008, 07:29
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Yeah, 330am here. Taking my ambien and getting my 4 hours sleep. Thanks for offering to actually look into a solution.
__________________

Reply With Quote
  #2320  
Old 20 Aug 2008, 17:20
Kaycee123 Kaycee123 is offline
 
Join Date: Jun 2007
I have recently upgraded to the new version. Now there are at least 4 members who can't see any of the chats. They see the box, the BB code icons, and who's online, but no actual chats!!

I tried signing in as two of them, and I can see the chats just fine signed in as them. Here is a screenshot of what they are seeing:



Any suggestions? Also - one other weird thing, the chatbox was working fine for one of them this morning, and nothing was changed in the meantime.

EDIT: Two of them have just told me they can see it with IE but not with Firefox, but I use Firefox and I can see it fine.
__________________
Reply With Quote
  #2321  
Old 20 Aug 2008, 18:55
Queball_Beast's Avatar
Queball_Beast Queball_Beast is offline
 
Join Date: Mar 2006
I am having this same problem.

Using both IE and firefox I can see it in firefox but I cannot see chat messages in IE.

When the script was first updated I was unable to see chats in both IE and firefox, after refreshing a few time I can now see it in firefox but cannot see it in IE.


Also is there a way to stop the chat from displaying Horizontal .[ Example below ] ?
The Align usernames and chats set to NO/Yes makes no difference as it still aligned horizontally in the chatbox.

__________________
Assume nothing, Expect everything.
Yu-Gi-Oh
Reply With Quote
  #2322  
Old 21 Aug 2008, 04:50
umusic2000 umusic2000 is offline
 
Join Date: Oct 2007
I keep getting the nonstop loading and refresh button. I want to make sure I installed the correct version. Which is the link if you're using vb 3.6.8?

Which version did I install? Honsetly I don't remember. Installed a few versions.
I'm thinking I should remove everything and start fresh with the correct version.
Reply With Quote
  #2323  
Old 21 Aug 2008, 05:05
EvilJohn's Avatar
EvilJohn EvilJohn is offline
 
Join Date: Apr 2006
Real name: John
Originally Posted by AWJunkies View Post
http://www.prototypejs.org/
Prototype not mine it is just like jquery. The two play nice with each other and have been for years. Since vB uses YUI most scrips SHOULD be made with it and not try to do jquery or prototype. You end up loading js scripts multiple times sometimes 4 times or more and becomes counter productive. Again looking into issue now will let you know what I come up with. Have to load this software on test site to really test.

Thank you Adam for this, and your awesome donation system. I was wondering why I was having problems with the latest version of the chattbox. I won't try and cut off the head of the messenger. LOL Peace!
__________________
Give me a server target rich.
Gaming site.
Reply With Quote
  #2324  
Old 21 Aug 2008, 07:58
Keyser Soze's Avatar
Keyser Soze Keyser Soze is offline
 
Join Date: Apr 2005
I know how you can fix the MSIE problem of not displaying the shouts:
Simply open the Style Manager in your AdminCP, click on "edit templates" and revert all templates belonging to the MGC Chatbox.
It seems like the uninstall routine of the MGC Chatbox does not work as expected and is incomplete. It doesn't remove all old templates if you click on "uninstall".

But I found another more serious bug. If you enable the "ban" command in the latest version and enter the command "/ban show", the only thing you can see in the popup is a mysql error message:

Invalid SQL:

SELECT username,userid,usergroupid,displaygroupid
FROM user
WHERE mgc_cb_evo_banned='1'
ORDER BY username ASC;

MySQL-Fehler : Unknown column 'mgc_cb_evo_banned' in 'where clause'
Fehler-Nr. : 1054
Why does the plugin expect a column called "mgc_cb_evo_banned" in the user-table if it didn't create it in installation process? So it seems that not only the uninstallation routine is buggy but also the installation.
Reply With Quote
  #2325  
Old 21 Aug 2008, 10:28
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by Kaycee123 View Post
I have recently upgraded to the new version. Now there are at least 4 members who can't see any of the chats. They see the box, the BB code icons, and who's online, but no actual chats!!

I tried signing in as two of them, and I can see the chats just fine signed in as them. Here is a screenshot of what they are seeing:



Any suggestions? Also - one other weird thing, the chatbox was working fine for one of them this morning, and nothing was changed in the meantime.

EDIT: Two of them have just told me they can see it with IE but not with Firefox, but I use Firefox and I can see it fine.
Yeah, empty the cache, sounding like a user issue.
__________________

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 22:46.

Layout Options | Width: Wide Color: