Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
MGC Chatbox Evo Details »
MGC Chatbox Evo
Mod Version: 3.4.0, by VBDev (Coder) VBDev is offline
Developer Last Online: May 2015 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.2.x Rating: (307 votes - 4.63 average) Installs: 2476
Released: 28 Jan 2008 Last Update: 02 Sep 2013 Downloads: 46153
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Auto-Template Additional Files Translations  



This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x


Overview

MGC Chatbox Evo is the most ever installed chatbox for vBulletin !


It offers a new enhanced online experience to your members leading to increased time spent online of more than 25% by providing them with a new, more interactive, way to interact with each other.
  • Important number of features
  • High level of configurability to fit each users needs
  • Channels system
  • Many commands
  • Bot system
  • and more...
... makes MGC Chatbox Evo a must have for your forum !

Detailed features

Following is a non-exhaustive list:
  • Simple install
  • Ajax based with:
    • Fast and Intelligent chats retrieval through javascript calls to server files (refresh delay configurable per usergroup)
    • Edit/update by double-clicking on a chat
    • Interact on chats through menus and javascript
  • Many usergroup permissions to limit features according to usergroups
  • Full configuration of the chatbox display:
    Size, position on forum pages, editor layout (either top/bottom input or left/right textarea) and position, number of chats displayed, ...
  • Full configuration of the chats display:
    Authorized bbcodes selection, date/time options, avatar display, ...
  • Possibility to create channels (unlimited number) with multiple configuration options:
    • Warn user of new message when not active through blinking image and eventually sound notification
    • Possibility to select on which specific page each is displayed
    • Option to display the channel only for selected languages
    • Usergroup/User permissions to access the channel
  • Many commands available with usergroup/user permissions to access them:
    • /me: well known IRC command
    • /del: remove shouts (different possibilities of removal)
    • /ignore: ignore shouts from another user
    • /ban: ban user from chatbox
    • /pm: send a private chat to another user
    • /announcement: modify the announcement on top of the chatbox
    • /slap: allow user to slap another user
    • /team: chats sending between specified usergroups
    • /l33t: I33t-ify a message
    • /banchan: ban user from specific channel [PRO only]
  • Forum activity notifications system in the chatbox:
    • Different display options:
      • In the chatbox melted with chats
      • In the chatbox in a separate column
      • In the vB4 sidebar or a custom sidebar for vB3
    • Multiple notifications:
      • New thread creation
      • New post creation
      • Post thanked (Abe's)
      • New registrations (not included - separate product)
      • IBProarcade highscore (not included - separate product)
  • Bot system with set of predefined trigger chat and corresponding answers and automatic bot chats [PRO only]
  • Archive system with statistics as well as download and search capabilities
  • Possibility to display the list of users online in the chatbox
  • Force anynomous to enter a username before chatting if they can access the chatbox
  • Antiflood system
  • Private chats feature through PM in tabs
  • Optional sound notifications
  • Inactive mode feature for server load optimization
  • User statistics display in posts and profile
  • Chatbox statistics display on forumhome
  • Create thread from a chat [PRO only]
  • CMS Integration (not included - separate product)
    • vBAdvanced CMPS
    • vBulletin 4 CMS
  • Importers from other chatbox systems:
Install

Refer to the readme for the chatbox install.

Demo

Live demo on MGC Products forum

Languages
  1. French
  2. English
  3. German [Not yet updated]
  4. Serbian [Not yet updated]
Support

On my website mostly and in this thread


Intégration

Integration in IBProarcade is described in the readme.
vBAdvanced CMPS and vBulletin 4 CMS integration are available as additional modules.


Compatibility

This hack is compatible with vB3.6.x, vB3.7.x
, vB3.8.x and vB4.x.x

Changelog

First part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=221

Second part:
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=5429

Third part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=8469

How to set the channel images


Thanks to princeedwards for this little how to : click here

PRO version and additional addons available on my website

This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Chat Modifications Cyb - ChatBox Valter vBulletin 3.7 Add-ons 1244 03 Feb 2016 13:36
Chat Modifications Chatbox Rules in cyb chatbox title Hornstar vBulletin 3.7 Template Modifications 15 23 Apr 2011 16:57

  #2326  
Old 21 Aug 2008, 10:30
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by umusic2000 View Post
I keep getting the nonstop loading and refresh button. I want to make sure I installed the correct version. Which is the link if you're using vb 3.6.8?

Which version did I install? Honsetly I don't remember. Installed a few versions.
I'm thinking I should remove everything and start fresh with the correct version.
1. Read the readme. Says right in first area. That var security token.
2. Which version did you install? You installed it, not anyone else. Goto the plugin manager and find out dippy.
__________________

Reply With Quote
  #2327  
Old 21 Aug 2008, 15:20
Queball_Beast's Avatar
Queball_Beast Queball_Beast is offline
 
Join Date: Mar 2006
Completely uninstalled and reinstalled and still not working for IE. it works for Firefox.

Also still unable to get chat to align 1 chat per column , the chat runs the user name like the below image .

__________________
Assume nothing, Expect everything.
Yu-Gi-Oh
Reply With Quote
  #2328  
Old 21 Aug 2008, 16:01
pedroenf pedroenf is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Pedro
Just to add that remaining bug with the PM pop-up. Still not showing.
Reply With Quote
  #2329  
Old 21 Aug 2008, 16:40
gothicuser's Avatar
gothicuser gothicuser is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Tony
Want a chuckle??
I downloaded this and set out to test it locally on one of my dev machines as is the norm.
I uninstalled the old copy, copied the new files across and imported the product and hey.... not working.
Well, to cut a long story short I spent virtually all yesterday spitting blood, and cursing the ground every Mother and their Son walked on
It wasn't until My Daughter returned from shopping, towards the evening that she reminded me that I had changed the HTDocs folder to another partition (without deleting the original one)

What a bloody eejit I felt... could've crawled into the woodwork
__________________
Grumpy and bad tempered. I'm a pensioner, so don't care any more
Reply With Quote
  #2330  
Old 21 Aug 2008, 17:01
Deimos Deimos is offline
 
Join Date: Oct 2002
I to experience the same "Loading.." problem, so have reverted back to 0.5.0, which was the version for me, which seemed a lot better.
Reply With Quote
  #2331  
Old 22 Aug 2008, 07:25
umusic2000 umusic2000 is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by Ranger187 View Post
1. Read the readme. Says right in first area. That var security token.
2. Which version did you install? You installed it, not anyone else. Goto the plugin manager and find out dippy.
0.5.0
The readme was no help. Can we refrain from the nicknames.
Reply With Quote
  #2332  
Old 22 Aug 2008, 07:42
Kaycee123 Kaycee123 is offline
 
Join Date: Jun 2007
Originally Posted by Keyser Soze View Post
I know how you can fix the MSIE problem of not displaying the shouts:
Simply open the Style Manager in your AdminCP, click on "edit templates" and revert all templates belonging to the MGC Chatbox.
It seems like the uninstall routine of the MGC Chatbox does not work as expected and is incomplete. It doesn't remove all old templates if you click on "uninstall".
No, that wasn't it - none of mine needed reverting. But I did get them to empty their cache like suggested by Ranger187 and that worked great!!


Thank you both for your suggestions!!

__________________
Reply With Quote
  #2333  
Old 22 Aug 2008, 08:12
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Hi,

Just back for a small day before leaving for my second week holidays. I can see some issues raised, you guyz should take holidays to leave me with no bugs lol (Just kidding).

Originally Posted by Pavlus View Post
Any of you have problem writing "!" and "(" in opera?
What do happen when you used those chars ?

Originally Posted by Saint_ago View Post
I'm getting some delay in chats display.. anyone is having the same problem?
What do you mean by delays ? The chatbox loading process is the following :
  1. The page loads with the chatbox displayed
  2. Chats are retrieved
Originally Posted by BozzaJos View Post
Hello everyone!

I know that vBDev is on a well earned holiday but I was really hoping someone else could help me with my problem. I've uninstalled my shoutbox (removed all files and uninstalled product) but now I have installed it the new version and everything works fine except for the inactive mode. When it gets inactive after 10 minutes, you normally have to click on the green arrows to get the text back. However, when I click on the green arrows, I get to see the following:



Isn't really correct is it? Looks pretty darn ugly hehe. When I press F5, it gets back to normal. Does anyone know how to fix this?

Thanks in advance guys!
Hmmm, your screenshot is strangely small, I can't see it maximized.

But I think I know what happens and this is another issue due to the new things that were added in the chatbox. The chats are displayed under the inactive message that's right ?

Originally Posted by Ranger187 View Post
OH. Manage but NOT see the IP's. If manage is on....so is IP.

I'm sure if VBdev could add that as a seperate tick box, bot not sure you would want to remove that from a manage function and isolate it. I wonder if that can be adjusted in the VB settings themself for the usergroups. I think it might be. But again, that starts falling outside the chat schema.
I can do that, I add it to the todo list.

Originally Posted by AWJunkies View Post
http://www.prototypejs.org/
Prototype not mine it is just like jquery. The two play nice with each other and have been for years. Since vB uses YUI most scrips SHOULD be made with it and not try to do jquery or prototype. You end up loading js scripts multiple times sometimes 4 times or more and becomes counter productive. Again looking into issue now will let you know what I come up with. Have to load this software on test site to really test.
That's not exactly right ! vB uses only limited parts of yui (only the basis). This is the reason why I decided to use jQuery.

If I was doing it with YUI plugins this would be the same, there would be the same problems, I would be forced to add yui plugins and if other developpers were loading the same script then this would also be counter productive. So I think I will stuck with jQuery.

However, I would be really interested in knowhing what exactly happens with Prototype, can you give me more information on what is going wrong ? (error logs, etc...). Any clues would be appreciable.

Originally Posted by Keyser Soze View Post
I know how you can fix the MSIE problem of not displaying the shouts:
Simply open the Style Manager in your AdminCP, click on "edit templates" and revert all templates belonging to the MGC Chatbox.
It seems like the uninstall routine of the MGC Chatbox does not work as expected and is incomplete. It doesn't remove all old templates if you click on "uninstall".

But I found another more serious bug. If you enable the "ban" command in the latest version and enter the command "/ban show", the only thing you can see in the popup is a mysql error message:

Why does the plugin expect a column called "mgc_cb_evo_banned" in the user-table if it didn't create it in installation process? So it seems that not only the uninstallation routine is buggy but also the installation.
Did you uninstall the chatbox prior to installing the new version ? Coz if not then you made it wrong and this could be the reason of your error.

Originally Posted by pedroenf View Post
Just to add that remaining bug with the PM pop-up. Still not showing.
What was the exact issue ?

Originally Posted by Queball_Beast View Post
Completely uninstalled and reinstalled and still not working for IE. it works for Firefox.

Also still unable to get chat to align 1 chat per column , the chat runs the user name like the below image .

Wow man that's odd !

Have you tried with vBulletin default style ?
Reply With Quote
  #2334  
Old 22 Aug 2008, 09:38
umusic2000 umusic2000 is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by gorentals View Post
I just installed the 1.0 version, and it just keeps saying ...Loading... chat never comes up. No matter what browser i'm in. On 3.7.0
Having the same problem. Haven't come across a solution yet. I've read almost this entire thread. If you get it working, could you share your methods.
Reply With Quote
  #2335  
Old 22 Aug 2008, 12:23
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Umusic.... IIS or Apache?
__________________

Reply With Quote
  #2336  
Old 22 Aug 2008, 14:02
scottishrep scottishrep is offline
 
Join Date: Aug 2008
This morning I started getting an error where the page was continually loading. I tried restarting the product and also the forum but no change. I had originally installed 0.5.0 but upgraded to 1.0.0 which ran fine (with the exception of the occasional double post on the posters screen only) until this morning.
I tried removing 1.0.0 and then reinstalling 1.0.0 which immediately started the constant loading problem again.
For the moment I have removed 1.0.0 and installed 0.5.0 which seems ok now.

Sorry I can't help much with troubleshooting. Only been using VB for two weeks so learning curve is still quite steep.

Thanks, Simon
Reply With Quote
  #2337  
Old 22 Aug 2008, 14:42
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by scottishrep View Post
This morning I started getting an error where the page was continually loading. I tried restarting the product and also the forum but no change. I had originally installed 0.5.0 but upgraded to 1.0.0 which ran fine (with the exception of the occasional double post on the posters screen only) until this morning.
I tried removing 1.0.0 and then reinstalling 1.0.0 which immediately started the constant loading problem again.
For the moment I have removed 1.0.0 and installed 0.5.0 which seems ok now.

Sorry I can't help much with troubleshooting. Only been using VB for two weeks so learning curve is still quite steep.

Thanks, Simon
Hadn't you try refreshing the cache of your browser ?

Any errors displayed in firefox error console ?
Reply With Quote
  #2338  
Old 22 Aug 2008, 15:50
scottishrep scottishrep is offline
 
Join Date: Aug 2008
Originally Posted by VBDev View Post
Hadn't you try refreshing the cache of your browser ?

Any errors displayed in firefox error console ?
Constant loading was happening for all users. Sorry didn't think to look there. Fab mod tho.
Reply With Quote
  #2339  
Old 22 Aug 2008, 15:52
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Scott, IIS or apache? If it's IIS, might need to disable mod_security, or enable the var token.
__________________

Reply With Quote
  #2340  
Old 22 Aug 2008, 17:08
pedroenf pedroenf is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Pedro
Originally Posted by VBDev View Post
What was the exact issue ?

The issue is that when chatbox is enabled you do not receive vBulletin PM pop-up.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:13.

Layout Options | Width: Wide Color: