Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
UKBL ~ Quality Drop Down Menu System Details »
UKBL ~ Quality Drop Down Menu System
Mod Version: 1.00, by UKBusinessLive (Designer) UKBusinessLive is offline
Developer Last Online: Feb 2012 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (14 votes - 5.00 average) Installs: 154
Released: 29 Jan 2009 Last Update: 23 Feb 2009 Downloads: 1899
Not Supported Template Edits Re-usable Code Translations  

UKBL ~ Quality Drop Down Menu System

You wanted Drop down Menu's that were easy to install and edit, Well now you've got it

Live Demo

http://www.aboxcafe.com/index.php

http://www.wheelsbd.com/

Compatible with almost ALL Browsers.

Hi Guys, i've had so many messages about My "Easy Menu Tabs" and when was i going to do Dropdown Tabs, Well i've listened and now i can happily add UKBL ~ Quality Drop Down menu's to our list of modifications.

This is just so easy to edit and install, as long as you feel confident with a few simple edits and uploading a graphics file to your images directory or even your photobucket account, if you don't want to mess about uploading to your server.

UKBL ~ Quality Drop Downs sit quite happily on top of your forums accessable from all pages of the forum



They look like any bog standard Menu Nav bar but when you hover the mouse over it you'll see the dropdowns, I've uploaded a test version to my forum, Take a look for yourselves http://www.ukbusinesslive.co.uk/forum

I've left the Top White Easy Men Bar in place also so you can compare both of them.

When you go over the menu bar the dropdowns should appear like in the picture below



See how the chosen links are highlighted

So now we come to the installation stage.

Download the dropdown.zip file below and open the VBOrg_Menu.txt file in notepad or any other text editor, as we need to edit a few files.

The first one we need to edit is the url of our Graphic File, So to cut a long story short we'll upload our graphic file to our Photobucket account, or any other account or image directory on your server, So firstly find


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and this is the line we need to edit, so that it gives us a nice gradiant blue acdcross the menu bar


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Just replace the url within the brackets ( ) and thats it

Then we go and do the menu edits, You don't want your members click on your forum menu and ending up on my site So what we need to do now is change the menu links for yours, It take about 15 min's but its not hard to do, so lets do it.....

First find where our menu starts, This will be right at the bottom of the code, The HTML part of this and the first bit we need to change starts from here...


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Basically each tab is made up of a block like what you see above, You have the Main Tab Description which looks like this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and you have all the sub links underneath and they look like this...


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and its this one which we need to edit, basically if you want to keep the same link, all you need to do is to chasnge my url http://www.ukbusinesslive.co.uk/forum to your forums URL, and thats it, your link should work for your site.

If you want to change the link altogether and put your own, then replace the full URL with one that you want and don't forget to edit the end part "Edit Avatar" as that is the title thats shown on the dropdown.

When you've finished all your editing, we need to upload this whole code to your Header Template of the Style that your Currantly using on your forum, So once you've saved your edited code, Just copy and paste directly to your Header, Go right to the end and click paste, save the template and thats it, The Graphic File which you need to upload to your server or image host is also in the zip file.

So easy and a great improvement to any VBulletin Forum

This is a Freebie for all you members on VB.org with my compliments

If anyone wants any custom menus made, Just PM me I'll help where i can, Just bear in mind a menu like this takes a good couple of hours or so, so a donation is more than welcomed

Oh almost Forgot guys,

If you like it, Please Click on Installed, as this really does motivate me to improving these hacks

UPDATE 09.02.09

Uploaded a New Zip File, Black Menu.Zip This is the same as this original except that its black for darker Websites and Forums, Instructions are the same as above, and comes complete with customised Graphics which will need to be uploaded to your /images/ directory.



UPDATE 23.02.09

For some of you Admins who prefer menu Buttons as opposed to a menu bar, i've made some buttons based on the above menu formate, You can install it by following the same instructions as the main install, Just upload the graphics and edit your menu links and thats it.

Experiment with the css to change colors width of boxes etc, Add more or as little as you want, the important thing is to have fun learning.



UPDATE: 26th April 2009

Centering the Menu so that it appears central


There has been much debate about trying to centralise the menu tabs, I didn't want to edit the code too much as this would make a mess of it in different browsers, However i've found that there is a way

The easiest way to center menu content is to place it inside of a center aligned table, as shown below:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

This way the menu tabs will appear central in all browsers.

Hope this helps



Enjoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	menu1.png
Views:	661
Size:	19.0 KB
ID:	93665   Click image for larger version

Name:	menu2.png
Views:	608
Size:	19.9 KB
ID:	93666   Click image for larger version

Name:	black.png
Views:	501
Size:	11.0 KB
ID:	94464   Click image for larger version

Name:	blue button.jpg
Views:	407
Size:	15.5 KB
ID:	95383  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Home Enhancements UKBL- Easy Menu Tabs UKBusinessLive vBulletin 3.8 Template Modifications 86 29 Apr 2011 15:30
Forum Home Enhancements UKBL- Easy Menu Tabs UKBusinessLive vBulletin 3.7 Template Modifications 81 03 Aug 2009 16:33
Forum Home Enhancements UKBL- Easy Menu Tabs UKBusinessLive vBulletin 3.6 Template Modifications 17 17 Feb 2009 07:01
Post Quality Points System Addon: Top Quality Posters Page N9ne vBulletin 2.x Full Releases 21 28 Jun 2003 04:24

  #241  
Old 19 Sep 2009, 21:31
crazymilk's Avatar
crazymilk crazymilk is offline
 
Join Date: Aug 2008
Ok navbar gone and replaced with this ty looks great

Link Here

If anyone wants help doing it give me a shout (pm)
Reply With Quote
  #242  
Old 20 Sep 2009, 12:02
taffy056 taffy056 is offline
 
Join Date: Sep 2004
how would you add the logout link to this hack? Thanks!
Reply With Quote
  #243  
Old 20 Sep 2009, 13:04
MylesM MylesM is offline
 
Join Date: Aug 2009
I use the black menu, how do I change the width of the boxs?

Last edited by MylesM; 20 Sep 2009 at 18:14.
Reply With Quote
  #244  
Old 21 Sep 2009, 01:15
yotsume's Avatar
yotsume yotsume is offline
 
Join Date: Jan 2007
Question How Can I Change Color of Active Menu Titles?

How Can I Change the Color of Active Menu Titles?

How do I change the color of the menu title when it is active. I do not see a listing for that in the CSS.

Please see my attached screenshot. I need the menu titles to be different once they are moused over. In my screenshot the menu title "SOCIAL GROUPS" is what I need to change.

Do I need to add a color line of code to a section of the CSS? If so where???

THANKS!
Attached Images
File Type: jpg My Drop Menus.jpg (29.7 KB, 16 views)
__________________
Yotsume
Kaydev Media Productions
Check out my mods
:
EYO-AIM, FlashChat Combo-Module for vBadvanced 3.6x or 3.7x
Reply With Quote
  #245  
Old 21 Sep 2009, 10:18
yotsume's Avatar
yotsume yotsume is offline
 
Join Date: Jan 2007
Lightbulb Solved Title Active Menu Issue

I solved my own problem in my previous post.

The menu code is missing a color attribute for changing the menu title text color when you open a menu. So the title will stay the same color. If your color scheme demands a alternate title color you should add the red line of code to the CSS here:

/*"""""""" (main) Rounded Items Content""""""""*/
#qm0 .qmritemcontent
{
padding:0px 0px 0px 4px;
color:#000000;
}
Now that I have added this missing color code in... I can change the menu title tect color when a menu pops open to better match my color scheme.

(See attached before and after screenshots)
Attached Images
File Type: jpg My Drop Menus.jpg (30.6 KB, 13 views)
File Type: jpg My Drop Menus Fixed.jpg (32.5 KB, 19 views)
__________________
Yotsume
Kaydev Media Productions
Check out my mods
:
EYO-AIM, FlashChat Combo-Module for vBadvanced 3.6x or 3.7x

Last edited by yotsume; 21 Sep 2009 at 10:23.
Reply With Quote
  #246  
Old 25 Sep 2009, 04:28
AWMGolfer AWMGolfer is offline
 
Join Date: Dec 2007
Great drop down menu! I have installed it on my site http://www.maineforums.net and overall it is exactly as I want. Just one thing I can not get figured out if my life depended on it..lol

The first is I would like the entire sub-menu box to be a little bit lower so that the drop down box lines up with the very bottom of the main menu, hope that makes sense.

Thanks in advance.
__________________
http://www.maineforums.net

Last edited by AWMGolfer; 25 Sep 2009 at 15:10.
Reply With Quote
  #247  
Old 26 Sep 2009, 17:28
Sador's Avatar
Sador Sador is offline
 
Join Date: Mar 2009
Looks nice. I'll have to play with the colors for a while, to make it more fitting with my styles, but thanks a lot for the nice addon.
Reply With Quote
  #248  
Old 27 Sep 2009, 20:55
taffy056 taffy056 is offline
 
Join Date: Sep 2004
This probably has an obvious answer, but can't figure it out, I am trying to add a HOME link to this before the control panel drop down, the little spacer between the different drop downs is not showing, can someone please tell me where I am going wrong before I pull my hair out LOL - many thanks


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #249  
Old 27 Sep 2009, 21:51
AWMGolfer AWMGolfer is offline
 
Join Date: Dec 2007
Add the part in red.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________
http://www.maineforums.net
Reply With Quote
  #250  
Old 29 Sep 2009, 11:54
yotsume's Avatar
yotsume yotsume is offline
 
Join Date: Jan 2007
Question Sub-Menu Arrow and Alignment?

Sub-Menu Arrow and Alignment?

How can I add a little arrow to a menu item that has a sub-menu attached to it? I need the arrow to be aligned to the right. When I do this it breaks the image to another line.

See screenshot...

Here is my menu item code:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

When I use the code ALIGN="RIGHT" the arrow image is pushed down a line. I marked this is red in my screenshot where the arrow should be aligned with.

How can I fix this?

Thanks!
Attached Images
File Type: jpg Sub-Menu Arrow Issue.jpg (55.9 KB, 11 views)
__________________
Yotsume
Kaydev Media Productions
Check out my mods
:
EYO-AIM, FlashChat Combo-Module for vBadvanced 3.6x or 3.7x
Reply With Quote
  #251  
Old 03 Oct 2009, 13:28
taffy056 taffy056 is offline
 
Join Date: Sep 2004
Originally Posted by Xhaiden View Post
Add the part in red.
Thanks very much, that did the trick
Reply With Quote
  #252  
Old 05 Oct 2009, 21:37
BioFall BioFall is offline
 
Join Date: Sep 2009
Hey Sorry if someone already asked this but I couldnt find it anywhere. Is their a way to get so that the drop down menu would be horizontal rather than vertical so that it would look like thishttp://www.cssnewbie.com/example/css...orizontal.html top right?
Reply With Quote
  #253  
Old 05 Oct 2009, 21:49
crazymilk's Avatar
crazymilk crazymilk is offline
 
Join Date: Aug 2008
Is there away to have an image repeat-x left instead of a solid color?
Reply With Quote
  #254  
Old 06 Oct 2009, 01:38
emath emath is offline
 
Join Date: Sep 2008
hey, few problems:
my site is emath.co.il

1. how can i make the menu to go from right to left ? (im using hebrew)

i tried to change some left to right in float propeties but it become a mess on FF .

2. in addition after ive past the code when i open the menu bar then it expand all over the page , instead one lil square as it shows in the demo above.

in FF it works well, but on IE(7) when i open the menu it expands...

rly need help with this.. thanks, great mod.
Reply With Quote
  #255  
Old 06 Oct 2009, 10:28
crazymilk's Avatar
crazymilk crazymilk is offline
 
Join Date: Aug 2008
Originally Posted by ArnyVee View Post
I used this code for the logout shinng....


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

...hope it helps
This works a treat for loging out But what about once youČve log out it chances to loging how what that be done?

And thanks ArnyVee for the log out code
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:56.

Layout Options | Width: Wide Color: