Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
v3 Arcade - Games Arcade & Challenge System [vB 3.0.3] Details »
v3 Arcade - Games Arcade & Challenge System [vB 3.0.3]
Mod Version: 1.00, by John (Coder) John is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.0.3 Rating: (65 votes - 4.92 average) Installs: 1745
Released: 18 Jan 2004 Last Update: 26 Aug 2004 Downloads: 2443
Not Supported  

v3 Arcade [3.0.3]
Games Arcade for vB3
Game copyrights belong to their respective owners.
v3 Arcade - Copyright 2004 John Warwick, All Rights Reserved.
__________________________________
Arcade Verson: 1.0
vB Version: vBulletin 3.0.3
Author: John Warwick
Email: John[at]eovieinteractive.com
Site: www.v3arcade.com


Updates
==========================
1.0.0 - Initial release

1.0.1 - Bug fix update
This release addressed a couple of small bugs. Information on fixing
these issues can be found in the FAQ. (Included in this zip.)

1.0.2 - Bug fixes and new features
This release makes all games on the Arcade main page appear in the
order which they were installed, regardless of whether or not it has
been played. (With the newest games at the top.)
It includes a
page navigation system, allowing users to browse games by page. By default, 10 games appear per page.
There is also a new search feature, for finding games by name/description. (Accessible through the "Search" menu in the navigation bar.)
This release should be less CPU intensive than previous versions.

1.0.3 - Bug fixes
Security fixes

History & Hack Information
- So, what is the v3 Arcade?
The v3 Arcade is exactly what the name implies - an online games arcade that offers seamless integration with your vBulletin forum.

The v3 Arcade is the first of the new generation of vBulletin additions. Back from its roots, the v3 Arcade is the vBulletin 3 edition of my original Arcade written in late 2002 (not to be confused with futureal's 'ProArcade', which was written during the Arcade's beta phase).

v3 Arcade Features Include:
Integrated Flash gaming for vBulletin 3
Advanced leader board system
FULL Mozilla/Netscape Compatibility
Moderation abilities for Mods/Super Mods/Admins
PM & Email notification for events
Advanced statistics for all users
A higher level of security
"Arcade Challenges", 1-on-1 contests between users
Arcade awards system
Automated and manual score pruning tools

This installation comes loaded with the following games:
Tetris
Snake
Asteroids
Chopper Challenge
Space Invaders

If you have the source (.FLA) for a game that you want to use in the v3 Arcade, you can send the required files to [email protected] for conversion. (Providing permission has been given by the original author.) Within a reasonable delay, I'll post the converted game and installation script on vBulletin.org.


Testing
Tested on vBulletin 3.0.3, across multiple unhacked installations.


Thanks to...
Kura: For helping out with vB3 difficulties!
Erwin: Whose vB2 Flash Player inspired the original hacks
Paul Neave: For providing the source for 4 of the standard v3 Arcade games


IMPORTANT NOTES
If you do install this hack, please click on the INSTALL button. There are going to be some updates for this which you're really not going to want to miss!
Each Arcade page has an Eovie Interactive and Flash Player link at the bottom. This is optional, but greatly appreciated.
You may have noticed that this release of the v3 Arcade is not fully phrased. To phrase the arcade would require well over a hundred phrases to be added, making for a lengthy installation process! Futures version of the v3 Arcade will be phrased, with a more automated installation.
And don't forget - BACKUP BEFORE YOU INSTALL!


Regarding the "ProArcade"
There has been a lot of debate on vb.org recently about the ownership of hack "concepts". My original Arcade hack (on which the v3 Arcade is based), was a progression of the my vBTetris Leaderboard hack - both of which came about before the ProArcade. I've spoken to Erwin regarding this, and he can confirm that this has always been an independent development; hence the v3 Arcade was authorised for release.

Fixes
If you're installing the Arcade from scratch, there are no fixes or updates to be applied. Simply follow the instructions in Installation.txt.
If you've already installed the Arcade, make the changes in Updates.txt.

[Click HERE to view a list of released games and modifications!]

Demos/Add-Ons/Beta Testing
www.v3arcade.com

Download the v3 Arcade (1.0.3) here:

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases v3 Arcade - Games Arcade System for 3.6.0 John vBulletin 3.6 Add-ons 3111 04 Aug 2013 23:12

  #3931  
Old 27 Jul 2005, 17:39
MThornback's Avatar
MThornback MThornback is offline
 
Join Date: Apr 2005
Location: Canada
I tried to edit the text of one of the games I installed...and now it won't let me edit any settings for that game anymore....anyone have any thoughts as to why that might be?

The game still plays, and uploads the score and all....but all the settings in the AdminCP to change things on it are disabled for just the one game.
Reply With Quote
  #3932  
Old 28 Jul 2005, 04:24
unknowngiver unknowngiver is offline
 
Join Date: Jul 2005
hi
i installed it but its not showing the CHALLANGES option
can anyone help pleas
Reply With Quote
  #3933  
Old 28 Jul 2005, 17:41
Warz Warz is offline
 
Join Date: Jul 2005
I run a test forum (changed now but originally shared the DB with the live forum) whenI installed this on the test forum everything was fine. Installed it on the live forum and got all sorts of error messages I think I have tracked itdown to the shared tables in the DB.

Is there a way to uninstall this to clear the tables from the DB and try a clean install?
Reply With Quote
  #3934  
Old 28 Jul 2005, 17:54
Biker_GA Biker_GA is offline
 
Join Date: Oct 2004
There's no "uninstall" with this package. You'll have to go into the DB and remove the relevant entries manually.
Reply With Quote
  #3935  
Old 29 Jul 2005, 05:14
Chadi's Avatar
Chadi Chadi is offline
 
Join Date: May 2004
What are the table names?
Reply With Quote
  #3936  
Old 29 Jul 2005, 15:21
Prodimysterio Prodimysterio is offline
 
Join Date: Feb 2005
This is probably an easy question, but I just can't seem to figure it out....

How do you delete games from your arcade home? I deleted the necessary files from:

/forums/admincp
/forums/games
/forums/images/arcade

But of course, the game itself still appears on arcade home. If anyone could assist with this, I would be most appreciative.

Reply With Quote
  #3937  
Old 29 Jul 2005, 17:09
Supes Supes is offline
 
Join Date: Jul 2005
Originally Posted by Prodimysterio
This is probably an easy question, but I just can't seem to figure it out....

How do you delete games from your arcade home? I deleted the necessary files from:

/forums/admincp
/forums/games
/forums/images/arcade

But of course, the game itself still appears on arcade home. If anyone could assist with this, I would be most appreciative.

I found that reuploading a gamename.game.php file of a game I have installed and running it will give you the uninstall option.
Reply With Quote
  #3938  
Old 30 Jul 2005, 06:56
Scooterpig Scooterpig is offline
 
Join Date: Feb 2005
You could always add this hack which is posted here in this thread somewhere..
Attached Files
File Type: txt Add Remove Game Option to admincp.txt (4.4 KB, 19 views)
Reply With Quote
  #3939  
Old 31 Jul 2005, 04:14
MThornback's Avatar
MThornback MThornback is offline
 
Join Date: Apr 2005
Location: Canada
I requested a mod for this....but it went unnoticed....will anyone be willing to tackle a tournament system for this hack? the ibproarcade has one....but I like how this one is laid out on the back-end....so I don't want to change if I can help it...any takers?
Reply With Quote
  #3940  
Old 31 Jul 2005, 22:20
fanzone fanzone is offline
 
Join Date: Jul 2005
This is going to be a stupid question but I don't want to read through 265 pages of posts..

I have the games mod installed and it has the 5 basic games with it.. I have downloaded a bunch more games but how do you install each individual game? There are no directions of where I need to upload anything or what I need to do..
Reply With Quote
  #3941  
Old 31 Jul 2005, 22:48
sim tech sim tech is offline
 
Join Date: Jan 2005
Every game should a set of at least 4 files. 2 of them are .gif images & they go in your forum/images/arcade/ directory.

You should also have a forum/games/ directory. This is where the .swf file goes.

There will also be a file named <game title here>.game.php. This goes into your admincp directory. Once all 4 files are in place you rin the .php one by doing the following:

www.<your domain name> and the path to the php file. Usually it's something like http://www.blablabla.com/forum/admin...ename.game.php


Once it installs you need to delete that php file so that no one else can run it!!

Last edited by sim tech; 01 Aug 2005 at 00:03.
Reply With Quote
  #3942  
Old 31 Jul 2005, 23:30
rjordan's Avatar
rjordan rjordan is offline
 
Join Date: Sep 2004
You should also have a forum/arcade/ directory. This is where the .swf file goes.
For v3, it is the forum/games/ directory by default for where your SWF file is uploaded.
Reply With Quote
  #3943  
Old 01 Aug 2005, 00:06
sim tech sim tech is offline
 
Join Date: Jan 2005
Whoops - thanks for catching that one. I edited my original post to show the correct directory.
Reply With Quote
  #3944  
Old 01 Aug 2005, 04:06
seangworld's Avatar
seangworld seangworld is offline
 
Join Date: Sep 2002
Real name: Sean G
Originally Posted by sim tech
Whoops - thanks for catching that one. I edited my original post to show the correct directory.
upgraded my forum to 3.5.
arcade no mo' wook.
what do i do, WHAT DO I DO? lol

im serious.
__________________
http://www.seangworld.com
Reply With Quote
  #3945  
Old 01 Aug 2005, 04:12
iSpanish's Avatar
iSpanish iSpanish is offline
 
Join Date: Jan 2005
Real name: Alex
Originally Posted by seangworld
upgraded my forum to 3.5.
arcade no mo' wook.
what do i do, WHAT DO I DO? lol

im serious.
just waiting to the new version
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 15:45.

Layout Options | Width: Wide Color: