Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Add Facebook "Like" button to your threads [vB 3.8.x] Details »
Add Facebook "Like" button to your threads [vB 3.8.x]
Mod Version: 1.00, by hubie (Member) hubie is offline
Developer Last Online: Jun 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.x Rating: (24 votes - 4.67 average) Installs: 223
Released: 23 Apr 2010 Last Update: Never Downloads: 1314
Not Supported Template Edits  

This mod is based on this, but working on vB 3.8.x.

As was said there: Facebook has just launched their latest "Like" button to developers to use on any site. What this does is utilizes the Advertising module to add the "Like" button to the first post of each thread. Please see screenshots to get an idea.

DEMO

IFrame Method

There is two kind of "Like" button (IFrame Method):

- With a smallest counter at his side *

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


- With a largest counter (and names of people who have clicked) *

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

*Change show_faces=false for true if you want to see faces

Installation:

Go to your Postbit/Postbit Legacy template and search for:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And add below the code that you previously selected according your favorite button style.

If you want that the button only appears in first post of a thread, add this variables at the beginning and end of the code that you previously selected:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

*You should add these variables, otherwise the button will be displayed in every post, which makes no sense.



XFBML Method (recommended)
This is a richer way to send the contents of your board to Facebook, because it gives to users the possibility to add more information and also an image of your site is displayed on their FB wall (see the screenshots below).

Installation: (provided by cdoyle, thanks mate )

You'll need to register your app here: http://developers.facebook.com/setup/, and get an ID to place into the code below.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Internet Explorer browser fix: http://www.vbulletin.org/forum/showp...5&postcount=70

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

For additional information on this button and different parameters please visit http://developers.facebook.com/docs/...e/plugins/like

Remember to click Mark as Installed if you use this modification

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	faceb1.jpg
Views:	4717
Size:	41.1 KB
ID:	116200   Click image for larger version

Name:	faceb2.jpg
Views:	2563
Size:	6.9 KB
ID:	116201   Click image for larger version

Name:	faceb3.jpg
Views:	3068
Size:	32.8 KB
ID:	116202   Click image for larger version

Name:	fbk1.jpg
Views:	3386
Size:	17.4 KB
ID:	116518  

Click image for larger version

Name:	fbk2.jpg
Views:	2563
Size:	28.4 KB
ID:	116519  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Show Thread Enhancements Add New Facebook "Like" button to your threads ericgtr vBulletin 4.x Template Modifications 252 16 Sep 2014 04:30

  #61  
Old 08 May 2010, 04:21
cdoyle cdoyle is offline
 
Join Date: Oct 2004
has anyone came up with a way to fix the button not showing in IE?
Reply With Quote
  #62  
Old 08 May 2010, 07:06
ckelley's Avatar
ckelley ckelley is offline
 
Join Date: Apr 2010
Real name: Chris Kelley
IDK, but I tried to install this exactly as the instructed, and absolutely nothing happened. I added it directly after <controls> and nothing happened, I tried the first two codes presented, and then tried the facebook generated code that cdoyle found and nothing happened. I then went to </controls> and entered them there just above that thinking maybe I misunderstood the instructions and still nothing at all happened.

I AM running 3.8.5. Here www.syntheticmotorsports.org, although that won;t due much good as it still has not effected the appearance of the site in any way after installation attempts.
__________________
My Forum:

Synthetic Motorsports
Reply With Quote
  #63  
Old 09 May 2010, 00:44
t.uzuner t.uzuner is offline
 
Join Date: Oct 2007
thanks thats work
Reply With Quote
  #64  
Old 09 May 2010, 14:22
ARSamo ARSamo is offline
 
Join Date: Aug 2009
Originally Posted by kall View Post
I've not installed this mod, but.. have you defined the og: stuff?

Try: http://www.nzboards.com/new-zealand-...t-3-5-a-90512/ (it's under the Reply to Thread/Thread Title), then check my FB profile.

i want to add button like u say....
what do i do...
further more i want to add book mark, recent activity and members helpful post to every post in my forum .... define plz....
thnx in advance.......
Reply With Quote
  #65  
Old 10 May 2010, 02:40
cdoyle cdoyle is offline
 
Join Date: Oct 2004
So is this working in IE for everyone else?
Reply With Quote
  #66  
Old 10 May 2010, 15:27
ckelley's Avatar
ckelley ckelley is offline
 
Join Date: Apr 2010
Real name: Chris Kelley
I can't get it to work at all, according to everything I see, it is fully installed but nothing happens. This is in FF, IMHO, no need to test IE until I get it in FF.
__________________
My Forum:

Synthetic Motorsports
Reply With Quote
  #67  
Old 10 May 2010, 17:00
Brandon Sheley's Avatar
Brandon Sheley Brandon Sheley is offline
 
Join Date: Mar 2005
Real name: Brandon
Originally Posted by kall View Post
I've not installed this mod, but.. have you defined the og: stuff?

Try: http://www.nzboards.com/new-zealand-...t-3-5-a-90512/ (it's under the Reply to Thread/Thread Title), then check my FB profile.

That's pretty slick, how did you do that?
__________________

Email me for website help: brandon[at]sheley[dot]org
Reply With Quote
  #68  
Old 13 May 2010, 01:01
UnganWeb UnganWeb is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by Loco.M View Post
That's pretty slick, how did you do that?
+1.
Reply With Quote
  #69  
Old 13 May 2010, 03:38
cdoyle cdoyle is offline
 
Join Date: Oct 2004
Originally Posted by ckelley View Post
I can't get it to work at all, according to everything I see, it is fully installed but nothing happens. This is in FF, IMHO, no need to test IE until I get it in FF.
Not sure why FF wouldn't work, could you post the code you're currently using?
Reply With Quote
  #70  
Old 14 May 2010, 02:28
hubie hubie is offline
 
Join Date: Jul 2009
Internet Explorer Fix

Here's a fix of IE issue changing some code. With this code the button is now displayed in IE browser.

Please let me know if it's working properly.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

*Note: If you use the appId that appears in the code above, you'll get an interesting effect 'onmouseover' with the title of thread.
Reply With Quote
  #71  
Old 14 May 2010, 04:13
cdoyle cdoyle is offline
 
Join Date: Oct 2004
I thought the problem with the IE code was the if statement for displaying only on the first thread? At least I thought that's what someone said earlier. Does the code above solve that too?
Reply With Quote
  #72  
Old 14 May 2010, 07:05
hubie hubie is offline
 
Join Date: Jul 2009
Originally Posted by cdoyle View Post
I thought the problem with the IE code was the if statement for displaying only on the first thread? At least I thought that's what someone said earlier. Does the code above solve that too?
I don't think the problem was the variable "if", since I'm currently using it with IE and the problem is solved by changing the code such as above.
Reply With Quote
  #73  
Old 14 May 2010, 11:35
imedic's Avatar
imedic imedic is offline
 
Join Date: Mar 2008
It seems I have same problem of not showing the button. Is probably a conflict with other mods installed. I put it on a forum without Chief First post mod and still not working.
I am thinking of Topic of the month, or quote post on PM mods but is just a guess.
I am looking for having this mod on my forums...
Nice mod.

@ Hubie - Your modification does not work in FF but work in IE. It mislead me the mod is not working.
I am using last version of FF and forum is 3.8.4 with lots of mods.

edit: Am I dumm or what: Remember to tell No script in Firefox to let facebook.net or you won't see the button.
@ Hubie - Your modification works both in IE and FF! Great, thanks.

Last edited by imedic; 14 May 2010 at 13:27. Reason: edit
Reply With Quote
  #74  
Old 15 May 2010, 14:00
Deimos Deimos is offline
 
Join Date: Oct 2002
Originally Posted by hubie View Post
Here's a fix of IE issue changing some code. With this code the button is now displayed in IE browser.

Please let me know if it's working properly.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

*Note: If you use the appId that appears in the code above, you'll get an interesting effect 'onmouseover' with the title of thread.

I'm using the second bit of code from the original post, which works AOK in firefox, where do I go about putting the IE code pasted above?

Also, I notice some threads properly relay their title to Facebook, but some do not
I'm using VBSeo, so thought it might be that, but it seems odd that two threads in the same forum, have different results.
Reply With Quote
  #75  
Old 15 May 2010, 14:43
Xencored Xencored is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Mike
Originally Posted by kall View Post
I've not installed this mod, but.. have you defined the og: stuff?

Try: http://www.nzboards.com/new-zealand-...t-3-5-a-90512/ (it's under the Reply to Thread/Thread Title), then check my FB profile.

What code did you use mate to get it to work like that
It show awesome on my facebook page after i click "like"
Thanks
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 14:56.

Layout Options | Width: Wide Color: