Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17 Jul 2017, 22:00
jnrdavo jnrdavo is offline
 
Join Date: Aug 2007
Need help. HTML Error 500 on registration. Happy to pay for help

Hi guys,

I've got Error 500 when new users are trying to register, obviously causing me huge problems.

Does anybody know of a fix? I'm running 4.2.5. I think it happened when I did the previous update a few weeks ago.

I'm happy to pay for help on the solution.

Exact error:

When you click on the Register button (in IE, chrome etc), you get the following:

http://www.ozaudi.com/forums/register.php?


The website cannot display the page

HTTP 500

Most likely causes:
•The website is under maintenance.
•The website has a programming error.


What you can try:


Refresh the page.
Go back to the previous page.
More information More information
Reply With Quote
  #2  
Old 17 Jul 2017, 22:01
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
Have you looked at the error logs of your webserver/PHP for a more detailed error description?
What PHP version are you running?
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #3  
Old 17 Jul 2017, 22:20
Stingray27 Stingray27 is offline
 
Join Date: Jan 2006
Recapcha V2 ?
Reply With Quote
  #4  
Old 17 Jul 2017, 23:05
jnrdavo jnrdavo is offline
 
Join Date: Aug 2007
thanks guys.

I'm not that good on linux/centos (ok, crap on it), but ok on windows..

Not sure how to check the logs.. but I'll give it a go.

I actually turned off all plugins on one of the sites, but still the same problem.

php info here..

http://www.ozaudi.com/phpinfo.php
Reply With Quote
  #5  
Old 17 Jul 2017, 23:11
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
You can also check the last few lines of the error_log file in the root of your forum directory through a FTP client such as FileZilla, that should be a bit easier for you.
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #6  
Old 17 Jul 2017, 23:32
jnrdavo jnrdavo is offline
 
Join Date: Aug 2007
ok, thanks, will check the error log.. It's 22.5GB, so I might rename and try with a fresh one..

Ok, log has the following:

[17-Jul-2017 23:26:47 UTC] PHP Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/ozaudi/public_html/forums/global.php(29) : eval()'d code on line 145
[17-Jul-2017 23:26:47 UTC] PHP Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/ozaudi/public_html/forums/global.php(29) : eval()'d code on line 145
[17-Jul-2017 23:26:47 UTC] PHP Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/ozaudi/public_html/forums/global.php(29) : eval()'d code on line 207
[17-Jul-2017 23:26:47 UTC] PHP Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/ozaudi/public_html/forums/global.php(29) : eval()'d code on line 207


I've checked online and there is this link:

https://www.vbulletin.com/forum/foru...database-error

I've checked my config file, and it's using mysqli, not mysql...
Reply With Quote
  #7  
Old 18 Jul 2017, 00:02
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
Looks like a plugin/hook is doing that. Try disabling your plugins/hooks one by one until the error disappears. Alternatively, look for a plugin that makes use of the global_start hook and disable that plugin.
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #8  
Old 18 Jul 2017, 03:27
jnrdavo jnrdavo is offline
 
Join Date: Aug 2007
I disabled them all, no luck. I actually run another site with same setup, and disabled all those plugins, and that is still not working also.



I upgraded one of my sites to VB5, that one works now to allow login..

--------------- Added 18 Jul 2017 at 03:31 ---------------

ok, another update.

Even after disabling all plugins, it still wouldn't work.

I was running a plugin called FunCaptcha... so I uninstalled this, and now that test site is working!
Will try this on other sites (and check if a later version is available). I'm using 1.2.1

--------------- Added 18 Jul 2017 at 03:45 ---------------

ok, all good guys..

It's always bloody plugs-ins... right :-)

Will teach me to make sure that I have the latest installed after a refresh of vb4...

Many, many thanks again.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 17:41.

Layout Options | Width: Wide Color: