Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
DJ's Dynamic Tab Content for Postbit_Legacy Details »
DJ's Dynamic Tab Content for Postbit_Legacy
Mod Version: 1.5.0, by Digital Jedi (Coder/Designer) Digital Jedi is offline
Developer Last Online: Sep 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (8 votes - 5.00 average) Installs: 72
Released: 09 Mar 2010 Last Update: Never Downloads: 364
Not Supported Template Edits Additional Files Re-usable Code  

**vBulletin 3.x version can be found here: DJ's Dynamic Tab Content for Postbit_Legacy**

Ever felt your postbit_legacy template was just too long? Or maybe you'd like to add more content to your postbit_legacy, but you don't like the cluttered look or extended length of the post, especially when most posts are only a handful of sentences? Almost every decent modification here on vB.org has the option to add a link or a display to your postbit templates, and you've likely struggled, as I have, to come up with just the info you want to display, likely excluding things you thought would look real nice, but just couldn't justify the room for.

Now I've seen several good modifications that address this problem, and all of them are pretty nice. I've seen everything from a drop-down menu that displays the content, to a box that can be opened and closed just underneath the avatar. All of them are practical in their own way, and here's one more way that I worked out using a script from Dynamic Drive's website called Tab Content Script. This cleaned up my postbit_legacy just the way I wanted, and let me add even more content then I would have originally intended. It also allowed me to organize content in whatever manner I wished. I love it and I think you will too.


Screenshots


Live Demo
Live Demo is on a vBulletin 3.x forum, but the functionality is identical for vB4. Click any of the grey dots beneath the user's avatars.


Difficulty: Intermediate
A few things you should know before moving forward. The instructions for this mod are not your standard template modification instructions. It's going to presume that you've edited your postbit_legacy template before and that you're somewhat familiar with its content, with HTML and how to wrap <if condition=""> conditionals. So it's not going to be a "look for this line of code, add this under it" kind of traditional tutorial. What I'm going to do is show you the basic code, how to implement it and then let you do with it what you want. That is, after all, the reason I came up with mod in first place, and I know everyone wont have the same postbit content and/or will want to set theirs up differently.

With that said, knowledge of how to modify your templates and basic HTML coding is something every vBulletin administrator should have. I'm not a coder. I'm a complete hack. But I know enough to take some of the wealth of code snippets available on the web and attempt to use them in new and inventive ways. Administrating a vB forum is that much more satisfying as a result.


Installation
To add this to your forum requires you to upload some files, make one edit to your headinclude template and one to your postbit_legacy template. If you don't know what postbit_legacy does, it's the template that controls the look of your posts when you've chosen to have avatars and user information appear to the left hand side of your posts. If you don't use that look for your forum, but instead use the one where avatars appear above your posts, then that means you use the postbit template, and this modification wasn't designed to look right on that template. (Though we have had a few users give it a try.)

Step 1.
First things first. After downloading the Attachment 113756 file, extract the contents and upload the postbit_tabs folder in your forum's root directory (Your forum root is the folder you have physically installed vBulletin in, which means that for some folks, this isn't the same thing as your site root.)

Step 2.
Right click and download this JavaScript file from the Dynamic Drive website: tabcontent.js (You can also download it from this page.) Upload it to the postbit_tabs folder you just added to your website.

Step 3.
Now to edit your headinclude template. Go to Admin CP >>> Styles & Templates >>> Style Manager >>> <<>> >>> headinclude.

Add the following block of code to the very bottom. Remember to keep the copyright intact for legal use.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Step 4.
Now to access your postbit_legacy template, go to Admin CP >>> Styles & Templates >>> Style Manager >>> <<>> >>> Postbit Templates >>> postbit_legacy.

From here, your going to add a basic set of code from which you can then customize it. You can pretty much add it anywhere in the template, but most likely your going to want to add it just below the avatar. If that's the case, your avatar code is most likely going to look something like this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Below that add this basic set of code. This block of code will be your physical tab content.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Now go to your forum and see if your tabs are displaying properly and your not getting any errors. You should have five dot tabs that display five different sets of information when clicked.

Final Steps
Now comes the hard part. Now you have to decide what you want to put in those places called Tab 1 Content:Block A, etc. This is where knowledge of your postbit_legacy template comes into play. Your now going to move whatever content you want in the respective tabs from their current location into the tabs. This is entirely up to you, but you can use my forum as a starting point. The following posts also have some tips to help you along the way.

Post 2 has a Basic Breakdown of what the tabs do, a tutorial on how to add more tabs, default snippets of code that you can move into the tabs containers as well some snippets from common hacks.

Post 3 has some links to other sites that have implemented this hack to give you an idea of what can be done with it. And it has some additional images to use in place of the default dots.

Post 5 has Frequently Asked Questions for most problems you would encounter.




Known Bugs
There is one minor issue with the tabs that only occurs when using the AJAX quick reply and inline editing. Actually it's two issues, but I've only seen one or the other on my live site vs. my demo board. In one instance, the entire content of all your tabs displays all at once when posting/editing using AJAX. This is not a huge deal, as the only person who sees it do that is the person doing the posting/editing. And it will return to normal anytime he reloads or refreshes the page. The other instance is when after posting/editing through AJAX, no tab content appears, except the dot tabs. This is also not a huge deal as the same thing will happen here too; only the poster sees it and it will look normal anytime he returns or reloads the page. I think it's a minor trade off for the sleek look it gives your forum the rest of the time.

Upgrade Instructions
For those using the vBulletin 3.x version and who want to upgrade, follow the instructions I'll be including shortly in a subsequent post.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	Postbit-Tabs-Screenie.gif
Views:	8017
Size:	48.7 KB
ID:	113758   Click image for larger version

Name:	Postbit Tabs Screenie.png
Views:	7922
Size:	9.1 KB
ID:	113757  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Miscellaneous Hacks DJ's Dynamic Tab Content for Postbit_Legacy Digital Jedi vBulletin 3.8 Template Modifications 389 19 Sep 2013 15:26

  #76  
Old 14 Mar 2011, 20:51
MrsTryst MrsTryst is offline
 
Join Date: Jan 2009
Hi,
My forum doesn't display those little boxes.
I need to put them in the Main CSS, but I'm using VB 4 and cant save anything there...
Would appreciate any help
Thanks alot for this great mod.

Last edited by MrsTryst; 07 May 2011 at 10:12.
Reply With Quote
  #77  
Old 14 Mar 2011, 23:27
alexio alexio is offline
 
Join Date: Jan 2011
hey man, this looks awesome!

Been trying to get it to work for a few hours but for some reason i just get a long list of tabs.

No tabs to see different information, just a long list of everything!

I am using vbulletin v 4.1.1, Is this why it is not working, or have i done somthing stupid?
Here is a link to my forum:
http://www.chiforceacademy.com/forum...ts-a-Big-World

Thanks man, This code is sweet!
Reply With Quote
  #78  
Old 03 Apr 2011, 04:34
Alien123 Alien123 is offline
 
Join Date: Apr 2011
Originally Posted by Digital Jedi View Post
**This section may need a little tweaking. But it's fundamentally the same as before. I'll double check it after the sleep tabs wear off**

Basic Breakdown
Here's a basic explanation as to how the code works. This should help you to create new tabs and what can be edited in the code to your preferences.

The Tabs: Let's take a look back at the code you just added. In Step 4 you added a bunch of lines like this one. These are your tabs, the parts that people will actually click on to change the content view. In this example we're looking at the code for Tab 2.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The code in red is your TITLE. It's what will show in the Tool Tip when someone mouseovers one of the tabs. Change this to your liking. I group my tabs by categories like Contact Info, TCG Info, General Info, etc. Do what cha' like.

The code in blue just a non-breaking space added in so people have something to click on. Users will see a background image, but what they'll actually be clicking is this non-breaking space. Change this space if you want to use text for your tabs instead of images. Otherwise just leave it be. (See FAQ)

The Containers: Now lets take a look at your containers. These are the DIVs that will display your content when a new tab is clicked. Each one is marked <!-- TAB [#] CONTENT --> and correspond to each of the tabs mentioned in the block of code above.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The code in blue, the DIV, is your container, and is needed for the tabs to work. This part you would not change.

Everything on the inside is replaceable code and can be customize to look however you want. Examples of code snippets you can move into each of these tabs can be found a little further down in this post.



Creating New Tabs
Let's take a look at the Step 4 code again. Here's the code for Tab 2 again, as well as it's corresponding container.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The green code in both blocks here is what tells Tab 2 to show container 2's content. The rel of the tab is the same as the id of the container. They're both tab2{vb:raw post.postid}.

So when creating additional tabs, pick up where the numbers left off on the last tab and start again. I had you install 5 tabs, so if your using all 5 and want to add another, the rel for your new tab and id for your new container would both be tab6{vb:raw post.postid}. The next tab and container you add would be tab7{vb:raw post.postid}. Then the next tab8{vb:raw post.postid} and so on and so forth. You get the idea.



More Options

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

NOTE: This has since been set to false by default. Users have been reporting some login issues when this is set to true. So use at your own discretion.

This line of code sets the persistence of a clicked tab each time a user returns to that page during the same browser session. Set to true, and the last clicked tab will always display that tab on reload. Set to false, and it will show the tab with the ID selected each time. Note that each tab is unique, and having this set to true won't make much of a difference to your users view of the forum. The only tab that will ever persist is the one he/she clicked on, on a specific post in a specific thread, and only there. And only during the same browser session.



Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Put a number inside the parenthesis to determine how many milliseconds you want to pass between each time the tabs automatically toggle themselves. I have not tried this option yet, and I can imagine that it would be very annoying. But I figured, why not let you try it.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

vBulletin IF Conditionals can be used to show/hide whole tabs, or the specific content of tabs based on a number of parameters: Usergroup Permissions, Forum IDs, User IDs, Thread IDs, Post IDs, etc. Just wrap a conditional around a whole tab and then it's container, or wrap the content of the container in any number of fashions. To learn more about what conditionals are available here are two good resources:





Default Postbit Legacy Code Bits
Here's a few of the things that come standard in vBulletin that you might want to move to the various DIV containers.

Online Status:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Posts:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Age:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Join Date:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Biography:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Interests:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Occupation:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Infractions:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Reputation:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Instant Messengers:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



Common Hack Postbit Legacy Code Bits
Here's a few code bits that you'll find in some of the more common vBulletin modifications that you might have installed that you'd like to move to the DIV containers.


vBCredits:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Countries/Region Flags (Replace 8 and 9 with whatever fields your using):
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


ibProArcade (With some slight additions by me):
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



Made Up Postbit Legacy Codes:
And here's at least one I just went ahead and made up for my forum:
Send User a PM/Email/Friend Request:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



If you have more examples that I can post, possible some I overlooked or mods I don't have installed, please feel free to post them and I'll add them to this post.

hey could you help how do i actually put in the code? so it shows
Reply With Quote
  #79  
Old 06 Jun 2011, 03:20
raagaswaram raagaswaram is offline
 
Join Date: Feb 2005
can't get the box type using royalflush completevb style.
Reply With Quote
  #80  
Old 25 Jun 2011, 02:24
MonkYZ MonkYZ is offline
 
Join Date: Jul 2008
Can you please make this work for 4.1.3? None of the variables work anymore... I can't add anything from the first page...
Reply With Quote
  #81  
Old 25 Jun 2011, 20:31
MonkYZ MonkYZ is offline
 
Join Date: Jul 2008
None of these works anymore... I've tried converting $post[postid] to {vb:raw post.postid} but didn't worked. Actuall, it only worked for {vb:raw post.posts}

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #82  
Old 12 Aug 2011, 23:34
MrsTryst MrsTryst is offline
 
Join Date: Jan 2009
Anyone figured out a way to fix the issue with the boxes around the text?
Thanks
Reply With Quote
  #83  
Old 12 Aug 2011, 23:47
duketxboy duketxboy is offline
 
Join Date: Apr 2011
does this change it to the layout as well that you have on your profile?
Reply With Quote
  #84  
Old 13 Aug 2011, 00:07
TheLastSuperman's Avatar
TheLastSuperman TheLastSuperman is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Michael Miller Jr
Cool

Originally Posted by raagaswaram View Post
can't get the box type using royalflush completevb style.
Please post a link to your site? Thanks!

Originally Posted by MonkYZ View Post
Can you please make this work for 4.1.3? None of the variables work anymore... I can't add anything from the first page...
See below...

Originally Posted by MonkYZ View Post
None of these works anymore... I've tried converting $post[postid] to {vb:raw post.postid} but didn't worked. Actuall, it only worked for {vb:raw post.posts}

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
That's the vB3 code... have you done something wrong for example tried modifying vB4 w/ vB3 codes or? Why did you post that as your reply could determine the proper course to take and finally sort this for you .

Originally Posted by MrsTryst View Post
Anyone figured out a way to fix the issue with the boxes around the text?
Thanks
Per your previous post, your going off the Main CSS to add in css? That's deprecated in vB4 so when you need to add css to your site:

AdminCP > Styles & Templates > Style Manager > Edit temples > CSS Templates > additional.css

Post new css there and it won't be overwritten when you upgrade .

Originally Posted by duketxboy View Post
does this change it to the layout as well that you have on your profile?
Do you mean the left column like you also see it on www.vbulletin.com or will it look similar to his screenshot i.e. placement of fields etc?

It will take what normally is long and drawn out going from top to bottom on the page into something within the same area, click the little dots you see in the screenshot to show the next few items .
__________________
Daddy Does Dios and Figs!
https://www.linkedin.com/in/thelastsuperman

Search - Use the search feature to find similar issues/answers.
Information - Include screenshots, copy/pasted error codes, url etc.
Fixed - Please return to your thread/post and let us know how it was fixed!
Thanks - For participating! Click the "Like" on a post if someone helped you!
Reply With Quote
  #85  
Old 13 Aug 2011, 01:04
MrsTryst MrsTryst is offline
 
Join Date: Jan 2009
Thanks for the quick reply TheLastSuperman,

Originally Posted by Digital Jedi View Post
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS[*]My forum doesn't display those little boxes.
Then you probably don't have the CSS code for .info on your forum. It's a commonly used CSS class name in many styles, but not all have it, or have different names. First take a moment to look at your forum and see if you don't have a box style somewhere that's being used and just use it's class (presuming it has one) rather than .info. Alternatively, you can use the following code, but change the color codes to match your forum:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Remember that this goes in your Additional CSS Definitions way down at the bottom of your Main CSS controls in the Style Manager.
[/LIST]
I added this code to additional.css, didn't work still can't see the little boxes.. Any suggestions on how to work that out?
Thanks.
Reply With Quote
  #86  
Old 13 Aug 2011, 02:04
MonkYZ MonkYZ is offline
 
Join Date: Jul 2008
Originally Posted by TheLastSuperman View Post
That's the vB3 code... have you done something wrong for example tried modifying vB4 w/ vB3 codes or? Why did you post that as your reply could determine the proper course to take and finally sort this for you .
Well, that vB3 code i can't convert to vB4 code. I've done some of them, but some of them i simply can't display. For example:

Age
Homepage
Biography
Interests
Infractions
Email Link
Sent PM user
Achievements (vBexperience)
Awards (vBexperience)
iBproArcade

etc... Can you post the code to work ok on vB4? After all, this is a vB 4 addon
Reply With Quote
  #87  
Old 16 Oct 2011, 18:49
TenaciousD TenaciousD is offline
 
Join Date: Jul 2011
Could someone take a look at this code and tell me why some entries are appearing on a single line, and others break into two? I've tried everything to get the responses to a single line-item, with no success. Screenshot attached.

Lines in RED appear in postbit(legacy) as:

Join Date:
January 2001

Lines in GREEN appear as the following (which I prefer):

Join Date: January 2001

Here's the actual code:
<!--TAB 1 CONTENT -->
<div id="tab1$post[postid]" class="tabcontent">

<vb:if condition="$post['joindate']"><div class="info"><dt>{vb:rawphrase join_date}</dt> <dd>{vb:raw post.joindate}</dd></div></vb:if>

<vb:if condition="$post['field2']"><div class="info"><dt>{vb:rawphrase location_perm}</dt> <dd>{vb:raw post.field2}</dd></div></vb:if>

<vb:if condition="$post['age']"><div class="info"><dt>{vb:rawphrase age}</dt> <dd>{vb:raw post.age}</dd></div></vb:if>

<dt>{vb:rawphrase posts}</dt> <dd>{vb:raw post.posts}</dd>
{vb:raw template_hook.postbit_userinfo_right_after_posts}
</dl>

<div class="info">Tab 1 Content:Block B</div>
<div class="info">Tab 1 Content:Block C</div>


</div>

Thanks in advance for any help / guidance.
Attached Images
File Type: png screenshot double line code.png (5.0 KB, 15 views)
Reply With Quote
  #88  
Old 31 Oct 2011, 05:13
XLCR GODFATHER XLCR GODFATHER is offline
 
Join Date: Mar 2010
Very Nice Mod. Installed! 5 Star. Only wish I could figure out why the UL dots will not align center in the postbit legacy...
Reply With Quote
  #89  
Old 20 Feb 2012, 12:59
HHelp1's Avatar
HHelp1 HHelp1 is offline
 
Join Date: May 2011
Is this still work for 4.1.9 ?
Reply With Quote
  #90  
Old 02 Aug 2013, 01:42
MonkYZ MonkYZ is offline
 
Join Date: Jul 2008
Originally Posted by MonkYZ View Post
Achievements (vBexperience)
Awards (vBexperience)
iBproArcade

Can you post the code to work ok on vB4? After all, this is a vB 4 addon
These... i can't get them to work on vBulletin 4.x. Any clue?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:09.

Layout Options | Width: Wide Color: