Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Mod Options
  #1  
Old 02 Mar 2005, 05:34
rrr rrr is offline
 
Join Date: Oct 2004
users not showing up in who's chatting area

In the area that is supposed to say "Users in vbChat", there are no users listed, even if there are users in the chatroom.

It's almost like this part of the code isn't working in the FORUMHOME:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Comments
  #2  
Old 02 Mar 2005, 12:15
Zero Tolerance's Avatar
Zero Tolerance Zero Tolerance is offline
 
Join Date: Feb 2004
Real name: Scot
Did you do the edit for "index.php"? Without that edit it won't work.

- Zero Tolerance
  #3  
Old 02 Mar 2005, 15:45
boysmom boysmom is offline
 
Join Date: Nov 2002
I've done that edit and my users still aren't showing up. Any ideas?
  #4  
Old 02 Mar 2005, 15:45
Zero Tolerance's Avatar
Zero Tolerance Zero Tolerance is offline
 
Join Date: Feb 2004
Real name: Scot
What appears there where its supposed to show any users inside?

- Zero Tolerance
  #5  
Old 02 Mar 2005, 16:18
rrr rrr is offline
 
Join Date: Oct 2004
yep, I did the edit for index.php, and when I go to my board and look at the spot where it's supposed to tell you who's inside, it's blank.

It doesn't say "No one is currently inside vBChat" when there are no users in the chatroom and it doesn't say any usernames when there are users in the chatroom.
  #6  
Old 02 Mar 2005, 16:27
boysmom boysmom is offline
 
Join Date: Nov 2002
Mine's fixed. We didn't have the forumhome template adjusted for each style.

Thanks!
  #7  
Old 02 Mar 2005, 16:50
rrr rrr is offline
 
Join Date: Oct 2004
I double checked mine, and all looks fine. Still not showing the user in (or not in) chat message.
  #8  
Old 02 Mar 2005, 16:54
Zero Tolerance's Avatar
Zero Tolerance Zero Tolerance is offline
 
Join Date: Feb 2004
Real name: Scot
Then if it doesn't even show the message "No one is currently inside vBChat", you have made a mistake when editing index.php

Ensure you are using the latest vBulletin installment, i don't test new versions on older installments.

- Zero Tolerance
  #9  
Old 02 Mar 2005, 18:01
rrr rrr is offline
 
Join Date: Oct 2004
Yes, I'm using the latest vBulletin (3.0.7).

Would it cause an error if the template edits for both the navbar and the forumhome were both made in the forumhome?

I don't have a navbar in my custom template, however, I did add the code for the navbar (which is basically just a link to the chatroom) right above the code for the forumhome that shows who's in the chat.

I double and triple checked my index.php edits and they are fine.
  #10  
Old 02 Mar 2005, 18:20
boysmom boysmom is offline
 
Join Date: Nov 2002
I currently have about 5 people in chat yet at the top, it says Total Users: 2 and in the list it has 2 listed.

If people are in invisible mode on the boards, does that make them invisible in chat so that they aren't listed in the total users? It's not a good thing for people popping into a room and not knowing who is there.
  #11  
Old 02 Mar 2005, 19:27
sv1cec sv1cec is offline
 
Join Date: May 2004
Real name: John
Originally Posted by boysmom
I currently have about 5 people in chat yet at the top, it says Total Users: 2 and in the list it has 2 listed.

If people are in invisible mode on the boards, does that make them invisible in chat so that they aren't listed in the total users? It's not a good thing for people popping into a room and not knowing who is there.
You have to remember that the in the main forums page, the users are not updated automatically. So if you loaded that page 10 minutes ago, and in those 10 minutes 3 more people entered the Chat, they wouldn't appear there. You have to reload the page to see them. Maybe this is your problem?

Rgds
__________________

John
SV1CEC
  #12  
Old 02 Mar 2005, 21:46
boysmom boysmom is offline
 
Join Date: Nov 2002
We refresh and still have the problem.
  #13  
Old 03 Mar 2005, 14:29
Zero Tolerance's Avatar
Zero Tolerance Zero Tolerance is offline
 
Join Date: Feb 2004
Real name: Scot
Originally Posted by boysmom
We refresh and still have the problem.
If a user is on the chat and on the forum, then it will show them sometimes in the chat and sometimes not, as they refresh or go onto a forum, the system registers them in the forum instead of the chat.

Only when they refresh the chat page or an iframe refreshes will it then register them inside the chat.

- Zero Tolerance
  #14  
Old 03 Mar 2005, 22:40
rrr rrr is offline
 
Join Date: Oct 2004
I'm still having the problem with no message being show for "No Users in VbChat" or when there are users, no usernames showing up.

Anything you can do to help me diagnose this?
  #15  
Old 04 Mar 2005, 15:04
boysmom boysmom is offline
 
Join Date: Nov 2002
We have the database errors corrected and the chat is running. We're still having the users online issue too and as soon as we installed chat, the boards stopped showing the users online as well. I know it's not a refresh problem. Several people are on the boards and they aren't in chat because we have permissions turned off right now for everyone but the moderators. Therefore, the people are on the boards only and they aren't showing up in the users online list on the boards.

vBulletin says it's not their problem because it started when we installed this hack.
 

Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Quick Search Area For Users - Forumdisplay -=Sniper=- vBulletin 3.5 Template Modifications 10 16 Oct 2007 04:23
Quick Search Area For Users - Showthread -=Sniper=- vBulletin 3.5 Template Modifications 11 07 May 2007 14:01



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:44.

Layout Options | Width: Wide Color: