Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
MGC Chatbox Evo Details »
MGC Chatbox Evo
Mod Version: 3.4.0, by VBDev (Coder) VBDev is offline
Developer Last Online: May 2015 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.2.x Rating: (305 votes - 4.63 average) Installs: 2470
Released: 28 Jan 2008 Last Update: 02 Sep 2013 Downloads: 45788
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Auto-Template Additional Files Translations  



This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x


Overview

MGC Chatbox Evo is the most ever installed chatbox for vBulletin !


It offers a new enhanced online experience to your members leading to increased time spent online of more than 25% by providing them with a new, more interactive, way to interact with each other.
  • Important number of features
  • High level of configurability to fit each users needs
  • Channels system
  • Many commands
  • Bot system
  • and more...
... makes MGC Chatbox Evo a must have for your forum !

Detailed features

Following is a non-exhaustive list:
  • Simple install
  • Ajax based with:
    • Fast and Intelligent chats retrieval through javascript calls to server files (refresh delay configurable per usergroup)
    • Edit/update by double-clicking on a chat
    • Interact on chats through menus and javascript
  • Many usergroup permissions to limit features according to usergroups
  • Full configuration of the chatbox display:
    Size, position on forum pages, editor layout (either top/bottom input or left/right textarea) and position, number of chats displayed, ...
  • Full configuration of the chats display:
    Authorized bbcodes selection, date/time options, avatar display, ...
  • Possibility to create channels (unlimited number) with multiple configuration options:
    • Warn user of new message when not active through blinking image and eventually sound notification
    • Possibility to select on which specific page each is displayed
    • Option to display the channel only for selected languages
    • Usergroup/User permissions to access the channel
  • Many commands available with usergroup/user permissions to access them:
    • /me: well known IRC command
    • /del: remove shouts (different possibilities of removal)
    • /ignore: ignore shouts from another user
    • /ban: ban user from chatbox
    • /pm: send a private chat to another user
    • /announcement: modify the announcement on top of the chatbox
    • /slap: allow user to slap another user
    • /team: chats sending between specified usergroups
    • /l33t: I33t-ify a message
    • /banchan: ban user from specific channel [PRO only]
  • Forum activity notifications system in the chatbox:
    • Different display options:
      • In the chatbox melted with chats
      • In the chatbox in a separate column
      • In the vB4 sidebar or a custom sidebar for vB3
    • Multiple notifications:
      • New thread creation
      • New post creation
      • Post thanked (Abe's)
      • New registrations (not included - separate product)
      • IBProarcade highscore (not included - separate product)
  • Bot system with set of predefined trigger chat and corresponding answers and automatic bot chats [PRO only]
  • Archive system with statistics as well as download and search capabilities
  • Possibility to display the list of users online in the chatbox
  • Force anynomous to enter a username before chatting if they can access the chatbox
  • Antiflood system
  • Private chats feature through PM in tabs
  • Optional sound notifications
  • Inactive mode feature for server load optimization
  • User statistics display in posts and profile
  • Chatbox statistics display on forumhome
  • Create thread from a chat [PRO only]
  • CMS Integration (not included - separate product)
    • vBAdvanced CMPS
    • vBulletin 4 CMS
  • Importers from other chatbox systems:
Install

Refer to the readme for the chatbox install.

Demo

Live demo on MGC Products forum

Languages
  1. French
  2. English
  3. German [Not yet updated]
  4. Serbian [Not yet updated]
Support

On my website mostly and in this thread


Intégration

Integration in IBProarcade is described in the readme.
vBAdvanced CMPS and vBulletin 4 CMS integration are available as additional modules.


Compatibility

This hack is compatible with vB3.6.x, vB3.7.x
, vB3.8.x and vB4.x.x

Changelog

First part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=221

Second part:
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=5429

Third part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=8469

How to set the channel images


Thanks to princeedwards for this little how to : click here

PRO version and additional addons available on my website

This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Chat Modifications Cyb - ChatBox Valter vBulletin 3.7 Add-ons 1244 03 Feb 2016 13:36
Chat Modifications Chatbox Rules in cyb chatbox title Hornstar vBulletin 3.7 Template Modifications 15 23 Apr 2011 16:57

  #751  
Old 05 Mar 2008, 00:02
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by yotsume View Post
I use Firefox 2.0.0.12 and yes I dumped the cache. To repeat the errors all you have to do is go to my forum's homepage, login, wait until the chatbox reloads, then navigate to a couple of other pages on the forum, wait till the chat reloads and poof 10+ errors get reported in firebug. This time I attached a screen shot to better help you out with this.
You need to navigate through some pages to encounter that error?? very very odd.

Do you have any other errors before those refresh_chat errors ?

Originally Posted by Keyser Soze View Post
Awesome addon. But it does not seem to be possible to post a "plus" (+) in the chatbox, it gets filtered out. What is the reason for this and how can I fix it? Posting a "minus" (-) is no problem, but + is not possible.... very strange
I have just tried posting a "plus" and it worked. I don't see why it wouldn't.

Is there something particular on your forum (language or so ?) ?

Originally Posted by pewp View Post
the + works fine fore me... Is there anyway to get the /me emote command back?
What do you mean ?

Originally Posted by yotsume View Post
How do you make channels? I don't understand the: Name of the channel image and then it tells me I have not made a command: "Command attached to the channel". Is there some readme on how to make channels?

Also, your whole mod is infected with junk mac files that everyone will end up uploading! .DS_Store You need to remove this junk from your Mod zips!
No I haven't had the time to write a readme.

Writing readme for every part of the chatbox can took a lots of time and I am sorry to say that I don't have that kind of time.

About channel creation, what are the exacts steps, configuration you made ?

For the .DS_Store, being the owner of an iMac and iBook, I can hardly remove those files

These are files automatically added by apple Mac Os X system (hidden files), I can hardly remove them.

Originally Posted by yotsume View Post
Ok sorry for all the posts but I love the chatbox...

How do you use channels and the commands? Ive uploaded and installed a command. Where can we find some readme or manual for making new channels and using the commands. The supplied stuff has no real instructions for these.
Same as for channels explanation, there is no manual.

However, about commands, once you have installed a command, you can see in the chatbox help (? button) few instructions on how to use the command

Some commands works directly through menu items but some must be typed.

Perhaps I will see in an upcoming version if I can make a kinda completion system that would help knowing command syntax when typing a new message.
Reply With Quote
  #752  
Old 05 Mar 2008, 00:11
mtlcore mtlcore is offline
 
Join Date: Jul 2005
I uninstalled this but I am getting errors like:

MySQL Error : Unknown column 'nbmsgshowchatbox' in 'field list'
Error Number : 1054

when trying to update other stuff like user permissions....HELP!
Reply With Quote
  #753  
Old 05 Mar 2008, 00:20
yotsume's Avatar
yotsume yotsume is offline
 
Join Date: Jan 2007
errors

errors only happen after login and initial navigations. once im in and moving around for a while no error seem to get reported.

no i dont have any errors before but i will double check next time they happen.
__________________
Yotsume
Kaydev Media Productions
Check out my mods
:
EYO-AIM, FlashChat Combo-Module for vBadvanced 3.6x or 3.7x
Reply With Quote
  #754  
Old 05 Mar 2008, 00:41
yotsume's Avatar
yotsume yotsume is offline
 
Join Date: Jan 2007
Possible Bug?

I have noticed that now that I have installed two commends Announcements and Del when I click the little arrow that opens the little menu... If the menu is opened and the chatbox auto refreshes.... the little menu is closed and I can no longer open it with a mouse click. I have to refresh the entire page F5 to get the little menu to work again.

This is very easy to repeat on my forum. It happens every time without fail. For those who have their chatbox refresh rate set to happen quickly this will cause a nice problem for users. Also, if a user tries to open the little menu and it happens to be just before the refresh the menu is closed and they cant open it again until they refresh the entire forum.

Is this a bug? Sure seems like it.

Also, I don't seem to be able to setup the new message alert feature. I am not sure how it should work...?
__________________
Yotsume
Kaydev Media Productions
Check out my mods
:
EYO-AIM, FlashChat Combo-Module for vBadvanced 3.6x or 3.7x
Reply With Quote
  #755  
Old 05 Mar 2008, 01:59
mtlcore mtlcore is offline
 
Join Date: Jul 2005
svp pour quoi jai l'error

MySQL Error : Unknown column 'nbmsgshowchatbox' in 'field list'
Error Number : 1054

j d'installe la product
Reply With Quote
  #756  
Old 05 Mar 2008, 12:33
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by mtlcore View Post
I uninstalled this but I am getting errors like:

MySQL Error : Unknown column 'nbmsgshowchatbox' in 'field list'
Error Number : 1054

when trying to update other stuff like user permissions....HELP!
This is because you haven't uninstalled correctly the previous version of the chatbox...

Please search in this thread question has already been asked many times

Originally Posted by yotsume View Post
errors only happen after login and initial navigations. once im in and moving around for a while no error seem to get reported.

no i dont have any errors before but i will double check next time they happen.
That's strange coz I didn't experienced anything during the time laps when I was online on your forum.

Originally Posted by yotsume View Post
I have noticed that now that I have installed two commends Announcements and Del when I click the little arrow that opens the little menu... If the menu is opened and the chatbox auto refreshes.... the little menu is closed and I can no longer open it with a mouse click. I have to refresh the entire page F5 to get the little menu to work again.

This is very easy to repeat on my forum. It happens every time without fail. For those who have their chatbox refresh rate set to happen quickly this will cause a nice problem for users. Also, if a user tries to open the little menu and it happens to be just before the refresh the menu is closed and they cant open it again until they refresh the entire forum.

Is this a bug? Sure seems like it.

Also, I don't seem to be able to setup the new message alert feature. I am not sure how it should work...?

Yes the bug about the menu has been reported to me already.

About the alert, when active, it makes the channel buttons blink upon new message in the inactive channels.
Reply With Quote
  #757  
Old 05 Mar 2008, 12:52
Keyser Soze's Avatar
Keyser Soze Keyser Soze is offline
 
Join Date: Apr 2005
Originally Posted by VBDev View Post
I have just tried posting a "plus" and it worked. I don't see why it wouldn't. Is there something particular on your forum (language or so ?) ?
It is a normal vBulletin 3.6.8 Patch Level 2 forum.
Language is German and English, but it also does not work if I switch the language to English. If I try to submit a "+" as message, I only get an error message saying "Error: You must enter a chat!" which means that the plus gets filtered out. There are no other "+"-problems in my forum, only in the chatbox.
You can find the URL of my forum in my profile.
Reply With Quote
  #758  
Old 06 Mar 2008, 11:23
jayjenxi jayjenxi is offline
 
Join Date: Nov 2007
Is it possible for me to not have the chat show up on the forum pages but put a link in navbar to link it to a separate page?
__________________
Advent Destiny - a Gundam SEED role play
Reply With Quote
  #759  
Old 06 Mar 2008, 15:10
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by Keyser Soze View Post
It is a normal vBulletin 3.6.8 Patch Level 2 forum.
Language is German and English, but it also does not work if I switch the language to English. If I try to submit a "+" as message, I only get an error message saying "Error: You must enter a chat!" which means that the plus gets filtered out. There are no other "+"-problems in my forum, only in the chatbox.
You can find the URL of my forum in my profile.
Yes but do you have a test account that would avoid me from registering plz ?

Originally Posted by jayjenxi View Post
Is it possible for me to not have the chat show up on the forum pages but put a link in navbar to link it to a separate page?
Yes you can do that, the link for the chatbox is just : mgc_chatbox.php
Reply With Quote
  #760  
Old 06 Mar 2008, 16:42
Syria BoY's Avatar
Syria BoY Syria BoY is offline
 
Join Date: Oct 2007
Hi VBDev
Clicking on the icon represents Algdt smiles and the smiles of Almizd open list smiles and I do not show either of these smiles symbols or denominations
Hua also shown in the annexes as Mojoh
In an attempt to pressure one smiles in the list is not all smiles Alhak process copy and paste code image inside the box on the letter I wrote to me clarification on this flaw
Attached Images
File Type: jpg Untitl.jpg (16.6 KB, 18 views)
Reply With Quote
  #761  
Old 06 Mar 2008, 19:21
vmacedonia's Avatar
vmacedonia vmacedonia is offline
 
Join Date: Apr 2007
Installed on multi-lingual forum.
English language file properly imported for both languages.

When the second language (default) is selected chatbox is just loading and noting more, there is no possibility to chat for the users. When the first language is selected chatbox start to functions without any problems. If I change back to second (default) language the problem still exists.

Solution?
Reply With Quote
  #762  
Old 07 Mar 2008, 09:32
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by Syria BoY View Post
Hi VBDev
Clicking on the icon represents Algdt smiles and the smiles of Almizd open list smiles and I do not show either of these smiles symbols or denominations
Hua also shown in the annexes as Mojoh
In an attempt to pressure one smiles in the list is not all smiles Alhak process copy and paste code image inside the box on the letter I wrote to me clarification on this flaw
Can you try to reformulate your sence please ? Coz this doesn't seem to be understandable english

Originally Posted by vmacedonia View Post
Installed on multi-lingual forum.
English language file properly imported for both languages.

When the second language (default) is selected chatbox is just loading and noting more, there is no possibility to chat for the users. When the first language is selected chatbox start to functions without any problems. If I change back to second (default) language the problem still exists.

Solution?
What are the languages you have ?

Becareful when uploading an english language file on a language which could have a different character set it could leads to problems.
Reply With Quote
  #763  
Old 07 Mar 2008, 10:57
vmacedonia's Avatar
vmacedonia vmacedonia is offline
 
Join Date: Apr 2007
Originally Posted by VBDev View Post
What are the languages you have ?

Becareful when uploading an english language file on a language which could have a different character set it could leads to problems.
Yes, that's it.

English, encoding: standard ISO-8859-1.
Macedonian, encoding: Cyrillic Windows-1251.

How to solve the problem for the second language?
Reply With Quote
  #764  
Old 07 Mar 2008, 13:32
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
For the second language, you have to edit its options and change it back to the good encoding I suppose.
Reply With Quote
  #765  
Old 07 Mar 2008, 18:45
xHLHx Darkskilz xHLHx Darkskilz is offline
 
Join Date: Sep 2007
I uploaded the EN file and still everything is in france, so i really dont know what to do.

Any idee what i did wrong?
Thanks

Do i need to comfirm anywhere that i want to use this language?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 13:30.

Layout Options | Width: Wide Color: