Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
vB Enterprise Translator Details »
vB Enterprise Translator
Mod Version: 2.4.8, by NLP-er (Coder) NLP-er is offline
Developer Last Online: Oct 2015 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (36 votes - 4.58 average) Installs: 343
Released: 07 Jan 2010 Last Update: 28 Aug 2015 Downloads: 2188
Not Supported Uses Plugins Auto-Template Additional Files External Content  

2.4.8 RELEASED - TRANSLATIONS NEVER WERE SO FAST!!!

This is version for vBulletin 4.x of this great mod - which wins MOM
If updating from vBET 2.3.x version - need to uninstall it first.

This mod translates your forum using FREE translations for over 30 languages from Yandex API. It is 100% FREE in version described here (2.x).
Note: using this mod (vBET 2.x) is free and bound by license agreement (see below)

Yandex translation gives you 1 000 000 FREE characters per DAY to translate. Please note that Yandex do not supports all language pairs, but vBET detects automatically which are supported for your forum language.

vBET 3.x released!
Please note that vBET 3.x is developed as separate product line and it is available here: vBET 3.x. Full version is paid, it supports 53 languages each to each translation, using: Google, Microsoft, Apertium, Yandex, SDL BeGlobal and DetectLanguage. It has lot of optimizations for booth performance and translations costs.

LIVE DEMO - note that demo shows functionality of full version (3.x/4.x), which has more features than 2.x
See also screen shots below, for configuration options

Features:
- Translation by Yandex (in PRO version supports 53 languages using several translation providers)
- Optimized cache, algorhitms and more performance options - PRO version only
- Translates URLs and RSS - PRO version only
- Supports multi language communities (allows to write in different languages) - PRO version only
- Links appropriate for SEO consensus (configurable) - even without any SEO mod
- Long texts are translated no matter how big those are
- Translation cache (after first translation results are cached and next page generation is much faster)
- Doesn't translate BB codes for code, php and html (must refresh post cache to see effect on existing posts Admin CP -> Maintenance -> Update Counters -> Rebuild Post Cache)
- Easy installation - just upload files and import product file
- Highly configurable and easy configuration - by Admin CP (see screenschots)
- Configurable place for flags - simply select in options where you want to have translation flags. NO MANUAL TEMPLATE MODIFICATION. Supported: Footer-Bottom, Footer-Top, Navbar-Bottom, Navbar-Top, Custom
- Possible custom place for flags - in such case just edit template which you want and add $vbenterprisetranslatorflags
- Translates also archive pages
- Reverse page direction for Arabic, Hebrew and Persian languages
- Not translated save areas - if you need something to be not translated simply edit appropriate template and put it between
<!--START vBET NOT TRANSLATED AREA--> and <!--END vBET NOT TRANSLATED AREA--> (note: you cannot use any mod which removes comments to use this functionality)

Installation:
1. Download zip package (last release - see index at the end of file name)
2. Upload to your forum directory on server everything inside upload directory
3. Import in vB Admin CP -> Plugins & Products -> Manage Products -> Add/Import Product -> Choose product file, set Allow Overwrite to yes and click Import
4. Click here: "Mark as Installed" Thanks!
5. Configure in AdminCP -> vBulletin Options -> vBulletin Options -> vB Enterprise Translator
You MUST configure at least Forum language and Yandex Translation API key. NOTE that there are some other important options - especially if your forum is in subdirectory or if you use vbSEO.

For MORE INFO and troubleshooting please read first post There is FAQ. So save your time for writing questions which are already answered and get your solution faster

Known issues:
- link for page on which you are doesn't track translation, cause it has same URL as flag for forum default language

ENJOY!

And thanks for nominations

Already donated (great thanks):
PossumX, adwade, roymogg, zipperty, CoZmicShReddeR, RedHacker, john devost, mandingo, chris, smnoel, Audax666, Damas, TurkeySub, nectons, Scalemotorcars, TheWite, Cybershaolin, burlesque, Ransy72560, chick, jaryx, linuxututs, cormee, dai-kun x2 , imported_silkroad, Megatr0n, KrisP, CareyCrew, ghisirds, vitoreis, cyc, mosz, CThiessen, actolearn, jaconi, andie215, yahoooh, bollie

LICENSE AGREEMENT - using this mod you agree for those conditions:
- you are NOT allowed to remove credit link under any conditions
- removing credit link means BREAKING LICENSE AGREEMENT and you lose your rights to use this mod
- using it after that is illegal, it is software PIRACY and it will be notified in vBulletin community and other places, including appropriate government/police units in your country
- author of this mod reserves the right to change the terms of this license agreement at any time. Failure to receive notification of a change does not make those changes invalid. A current copy of this license is and will be available here.

Please note that in full vBET version there is possibility to buy branding free license. There is no such possibility in free version included here.

Version history:
2.4.8 Changes:
- Fixed canonical links
- Fixed issue with SSL verification
2.4.7 Changes:
- Added 48 new languages pairs
- Updated link to Yandex in configuration
- When translation limit is reached now we show original text instead of empty message
2.4.6 Updated link to Yandex API key
2.4.5 Google changed to Yandex translations
2.4.4 Added "Affiliate Program" parameter
2.4.3 Serious bug with encoding corrected - this one was crashing some forums layouts
2.4.2 Tested with vB4.0.1 One new thing - added usercp to Google request according to changes in Google API. Few bugs corrected:
- No translation tracking for css.php
- Corrected bug for url tracking for forums in subdirectory and addresses having this subdirectory
- Resolved issue Call to undefined function vbet_getSupportedTranslations()
2.4.1 vBET integrated with vBSEO 3.5
2.4.0 vBET ready for vBulletin 4.0 Beta release - not tested with vBSEO3.5 yet.
2.3.x and earlier releases history you will find here: vBET 2.3.x for vBulletin 3.8

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	vbenterprisetranslator-flags.jpg
Views:	1082
Size:	11.3 KB
ID:	109376   Click image for larger version

Name:	vbenterprisetranslator-options1.jpg
Views:	1677
Size:	114.3 KB
ID:	109377   Click image for larger version

Name:	vbenterprisetranslator-options2.jpg
Views:	1015
Size:	120.1 KB
ID:	109378   Click image for larger version

Name:	vbenterprisetranslator-options3.jpg
Views:	877
Size:	89.8 KB
ID:	109379  

Click image for larger version

Name:	vbenterprisetranslator-options4.jpg
Views:	845
Size:	120.9 KB
ID:	109380   Click image for larger version

Name:	vbenterprisetranslator-options5.jpg
Views:	1057
Size:	107.2 KB
ID:	109381  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Display Enhancements vB Enterprise Translator NLP-er vBulletin 3.8 Add-ons 1383 26 Aug 2016 15:29

  #31  
Old 08 Jan 2010, 19:57
ryacine ryacine is offline
 
Join Date: May 2007
Great mod indeed. I have a question if you allow me:
I am in a urgent need for a translation service and this mod works just fine, my problem is that I have different forum categories with different languages. But you can set only one language in the adminCP, so when translating, almost all other languages are ignored. IS there a way for a language detection?
Reply With Quote
  #32  
Old 08 Jan 2010, 20:41
Delilahs Delilahs is offline
 
Join Date: Mar 2009
Ryacine, the person coming onto your site can just click the flag of their countries choice to translate the others

(I think)

I'll do a test on my site and get back to you on here
Reply With Quote
  #33  
Old 08 Jan 2010, 20:56
viganothing viganothing is offline
 
Join Date: Nov 2007
Originally Posted by NLP-er View Post
Thanks. You can use this free version if you do not want to invest in paid one This one (free) is 100% functional in translations area - paid one is just better, faster and allows to write in different languages
its not about money , its just i use a forum where translations are not needed, forum is used only by the natives in my country so no foreign people, if i would needed it , i would definitly buy the paid one =)
Reply With Quote
  #34  
Old 08 Jan 2010, 21:10
ryacine ryacine is offline
 
Join Date: May 2007
Thank you Delilas for your answer. The mod woks like a charm as you said, just by clicking the flag, translation is performed.
My problem is that, my forum is like this:
  • Many forums and Categories in English
  • A categroy of froums in French
  • Another Category in Spanish
  • Another one in Protuguese
  • Yet another one using Italian
But in the AdminCP options, you must set the forum language, only one language, so I chose let's say "English", so if a user hits one flag all the English content is translated, but not the others, Spanish, French, Portuguese and Italian will not be translated. My question was: is there a way for language detection or some other method so that all my content is translated?
Reply With Quote
  #35  
Old 08 Jan 2010, 21:40
Delilahs Delilahs is offline
 
Join Date: Mar 2009
Have you tried not setting the language in the set up screen?
Reply With Quote
  #36  
Old 08 Jan 2010, 22:10
ryacine ryacine is offline
 
Join Date: May 2007
Originally Posted by Delilahs View Post
Have you tried not setting the language in the set up screen?
No, I didn't. Mainly due to the author's recommendations:

You MUST configure at least Forum language option.


Edit: I made the test right now, and guess what... It didn't work, ie nothing worked, all you have is a forum empty with no text in it. Very funny.

Last edited by ryacine; 08 Jan 2010 at 22:15.
Reply With Quote
  #37  
Old 09 Jan 2010, 06:20
MarsNIIT MarsNIIT is offline
 
Join Date: Aug 2005
Hello,

Please help me error when translate:


Reply With Quote
  #38  
Old 10 Jan 2010, 06:54
Delilahs Delilahs is offline
 
Join Date: Mar 2009
Michal, on my forum in recent days, when i click on a language, it doesn't change the language at all.

If I hover over a flag with my mouse, it gives the correct url for that country, ie; /forum/ca/forum.php, but once I click on it, it goes to /forum/forum.php

It looks like a rewrite problem, can you advise on what to do on this? I have changed the .htaccess file to the same as your test zone, and although it works on the CMS pages, it doesn't work on the forums.
Reply With Quote
  #39  
Old 10 Jan 2010, 18:38
RedHacker RedHacker is offline
 
Join Date: Jan 2009
I have one error....

Fatal error: Call to undefined function vbet_getSupportedTranslations() in public_html/includes/class_bootstrap.php(283) : eval()'d code on line 148
Reply With Quote
  #40  
Old 10 Jan 2010, 19:26
cosy cosy is offline
 
Join Date: Jul 2007
i dont know if this was reported but if user in ont eh url /forums/forum.php and then click a flag like PT u get /pt/forums/forum.php but is a 404
Reply With Quote
  #41  
Old 10 Jan 2010, 19:55
macjoshua macjoshua is offline
 
Join Date: May 2007
What should I do to keep the flags on this point in header:
Attached Images
File Type: jpg Aufzeichnen2.JPG (17.0 KB, 37 views)
Reply With Quote
  #42  
Old 10 Jan 2010, 20:34
taffy056 taffy056 is offline
 
Join Date: Sep 2004
works fine even in Welsh LOL, thanks for sharing this MOTM for me!
Reply With Quote
  #43  
Old 10 Jan 2010, 23:04
linuxututs linuxututs is offline
 
Join Date: Oct 2009
Originally Posted by RedHacker View Post
I have one error....

Fatal error: Call to undefined function vbet_getSupportedTranslations() in public_html/includes/class_bootstrap.php(283) : eval()'d code on line 148
I also get that error sometime when a link doesn't exist. ( Well it does, but its a vbSEO problem I know )

And The sitemap hack isn't working for me either. ( Blank page )
The thing is it did before I re-done my whole site, from ground-up. ( Fresh install )

But other than that, works fine. I think the pro's out weigh the con's here.

Thanks,
Reply With Quote
  #44  
Old 10 Jan 2010, 23:15
RedHacker RedHacker is offline
 
Join Date: Jan 2009
Must be remove from server the file of vbSEO...?
Reply With Quote
  #45  
Old 11 Jan 2010, 05:01
Forum Lover Forum Lover is offline
 
Join Date: Jun 2007
Real name: aupurbo
How can we have it for another language. My language Bangla is not there.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:08.

Layout Options | Width: Wide Color: