Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Import External Images Details »
Import External Images
Mod Version: 1.0.5, by y2ksw (Coder) y2ksw is offline
Developer Last Online: Oct 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (38 votes - 4.68 average) Installs: 303
Released: 07 Nov 2010 Last Update: 14 Feb 2011 Downloads: 1875
Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files Translations  

This vBulletin 4 product imports external images in your posts from external servers or paths into a specific path, normally your forum's image folder.

Differently than the previous product Image Cache for vBulletin 3.x., it parses the posts at regular intervals for new images and replaces the external references in the background. Also, instead of using only a single folder, it creates folders for years and months, making it much easier to handle large quantities of images. The source and destination image URL's are stored into database, too, avoiding unnecessary duplicates.

It moves and optionally converts images from one place to another. It is a handy tool in order to keep your images local to your forums.

Version 1.0.4 is temporarily in BETA stage until the users have confirmed the newly requested features.
Version 1.0.5 is still in BETA stage. It adds a new bunch of additional features, one of which allows you to test your mathematical understanding ... and a few other to fine-tune CURL and socket timeouts, and resizing on the fly of too large images. If you don't know what these options do, please leave them at their default values.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	08-11-2010-11.32.53.jpg
Views:	3961
Size:	112.4 KB
ID:	123480   Click image for larger version

Name:	02-02-2011-22.06.39.jpg
Views:	2747
Size:	126.0 KB
ID:	126356  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #781  
Old 02 Aug 2017, 20:28
M4T VW M4T VW is offline
 
Join Date: Jan 2012
Doesn't seem to be working with photobucket again? It just downloads a load of "no external hosting allowed" images.
Reply With Quote
  #782  
Old 03 Aug 2017, 00:01
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by M4T VW View Post
Doesn't seem to be working with photobucket again? It just downloads a load of "no external hosting allowed" images.
Yeah, they might keep an eye on it or eventually apply a firewall rule to keep people from downloading the images.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #783  
Old 03 Aug 2017, 14:26
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by y2ksw View Post
Yeah, they might keep an eye on it or eventually apply a firewall rule to keep people from downloading the images.
Maybe you better give up on them. I tried to get to the point where an image shows up, but no success.

It seems they have disabled public images and were "sold" to an unnamed third party which now made it an advertising hog. It's a pity how deep certain services may fall
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #784  
Old 03 Aug 2017, 19:44
Kane@airrifle's Avatar
Kane@airrifle Kane@airrifle is offline
 
Join Date: Jun 2011
Real name: Kane
I did a PB import today for somebody and got 96/100 imported.
Reply With Quote
  #785  
Old 14 Aug 2017, 21:03
unitedpunjab's Avatar
unitedpunjab unitedpunjab is offline
 
Join Date: Feb 2006
Real name: Dhillon
Is it possible to 'reverse' the ignore option ?
So that only the url specified can be cached.

I will try to toggle some true/false but it will be helpful if someone has already done this.
Reply With Quote
  #786  
Old 29 Aug 2017, 09:45
Gizmo99 Gizmo99 is offline
 
Join Date: Feb 2002
just found that if you add ~original after the .jpg the image of the photobucket [IMG] link and the image appears

can or will this script do this ?

Giz

Last edited by Gizmo99; 29 Aug 2017 at 10:01.
Reply With Quote
  #787  
Old 04 Sep 2017, 00:58
The_Hawk The_Hawk is offline
 
Join Date: Aug 2009
The fix still appears to be working for me with images imported as late as yesterday without issues. I do note that I have *very* few images coming through from photobucket as people have moved onto other things. It could be that those last couple are paid accounts and that's why it's working... For one main user it probably is, for the other couple it's unlikely.

Again, brilliant little fix that the community is loving.
Reply With Quote
  #788  
Old 10 Oct 2017, 22:25
VCCN VCCN is offline
 
Join Date: Jan 2015
Very good plugin, works exellent, thank you
One question; is it possible to have the plugin to fetche photobucket-links only?
Reply With Quote
  #789  
Old 11 Oct 2017, 09:10
VCCN VCCN is offline
 
Join Date: Jan 2015
Update: seems like PB has blocked this now. Alot of PB-pictures is not changed according to log, when i check the actual post, and add ~ behind the .jpg the picture works fine :-(

Edit: checked the table and many PB-pictures is downloaded, and some is not. hmm

Last edited by VCCN; 11 Oct 2017 at 09:20.
Reply With Quote
  #790  
Old 11 Oct 2017, 11:25
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by VCCN View Post
Very good plugin, works exellent, thank you
One question; is it possible to have the plugin to fetche photobucket-links only?
No. The idea is to download all images.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #791  
Old 11 Oct 2017, 11:26
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by VCCN View Post
Update: seems like PB has blocked this now. Alot of PB-pictures is not changed according to log, when i check the actual post, and add ~ behind the .jpg the picture works fine :-(

Edit: checked the table and many PB-pictures is downloaded, and some is not. hmm
If some images do not download, it may be that some PB accounts are simply moved elsewhere.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #792  
Old 11 Oct 2017, 11:40
VCCN VCCN is offline
 
Join Date: Jan 2015
Originally Posted by y2ksw View Post
If some images do not download, it may be that some PB accounts are simply moved elsewhere.
Don't think so.
If i check a post that is "Not changed" according to log - i find the "you must upgrade your PB" picture. If i copy the URL and open it up in a browser, picture is showing up.
Not sure why, maybe because of the time out?
Anyway, how can i rerun this plugin on the whole forum? Let's say the plugin has scanned and downloaded all pictures and i want to start over - how do i do it?
Reply With Quote
  #793  
Old 12 Oct 2017, 10:05
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by VCCN View Post
Don't think so.
If i check a post that is "Not changed" according to log - i find the "you must upgrade your PB" picture. If i copy the URL and open it up in a browser, picture is showing up.
Not sure why, maybe because of the time out?
Anyway, how can i rerun this plugin on the whole forum? Let's say the plugin has scanned and downloaded all pictures and i want to start over - how do i do it?
The point is, in any case, a server is not a browser. When simple attempts to fake a browser fail, then you have two options: you develop a software which handles that specific case and repair it every time something changes, or you say: impossible.

I do not have time to watch PB developers, so to me it's the second option
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #794  
Old 23 Oct 2017, 17:53
BGObsession's Avatar
BGObsession BGObsession is offline
 
Join Date: Apr 2009
Originally Posted by The_Hawk View Post
So I've had a few messages back and forth with y2ksw, which has been brilliant.

The latest advice was the PHP might be silently crashing and wanted more memory. I've been slowly upping the max_memory (as I didn't want to go unlimited just yet) and it's running again. I'm somewhere north of 40,000 images checked so far (excluding photobucket) and I'm currently running at only about 40% of links being found. To be fair this is
2005 - 2011 so it's less of a surprise but really does ram home the need to run a script like this one if possible.
I believe I am experiencing this as well. I installed this mod in order to overcome the 'mixed content' warnings and so far it is not working for me. I see a few images have been added to the 'imported' image folder, but just a few, and I also get the 'Done' (and only 'Done') message when I manually run the cron.job.

When you say you are 'upping the max_memory' (or to set it to 'unlimited') - where are those adjustments done - is that within the vB admin panel somewhere, or are you talking about a server setting. How can I adjust this in order to get the cron job to completely run. And I'm assuming if this is working 100% correctly, that I should see the mixed content warnings disappear immediately - is that right?
Reply With Quote
  #795  
Old 24 Oct 2017, 12:03
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by BGObsession View Post
I believe I am experiencing this as well. I installed this mod in order to overcome the 'mixed content' warnings and so far it is not working for me. I see a few images have been added to the 'imported' image folder, but just a few, and I also get the 'Done' (and only 'Done') message when I manually run the cron.job.

When you say you are 'upping the max_memory' (or to set it to 'unlimited') - where are those adjustments done - is that within the vB admin panel somewhere, or are you talking about a server setting. How can I adjust this in order to get the cron job to completely run. And I'm assuming if this is working 100% correctly, that I should see the mixed content warnings disappear immediately - is that right?
As far as I know the only place to lay hands on, is the php.ini file and physical memory.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
Reply

Tags
lisansdevir


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:19.

Layout Options | Width: Wide Color: