Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
v3 Arcade - Games Arcade & Challenge System [vB 3.0.3] Details »
v3 Arcade - Games Arcade & Challenge System [vB 3.0.3]
Mod Version: 1.00, by John (Coder) John is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.0.3 Rating: (65 votes - 4.92 average) Installs: 1745
Released: 18 Jan 2004 Last Update: 26 Aug 2004 Downloads: 2443
Not Supported  

v3 Arcade [3.0.3]
Games Arcade for vB3
Game copyrights belong to their respective owners.
v3 Arcade - Copyright İ2004 John Warwick, All Rights Reserved.
__________________________________
Arcade Verson: 1.0
vB Version: vBulletin 3.0.3
Author: John Warwick
Email: John[at]eovieinteractive.com
Site: www.v3arcade.com
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ

Updates
==========================
1.0.0 - Initial release

1.0.1 - Bug fix update
• This release addressed a couple of small bugs. Information on fixing
these issues can be found in the FAQ. (Included in this zip.)

1.0.2 - Bug fixes and new features
• This release makes all games on the Arcade main page appear in the
order which they were installed, regardless of whether or not it has
been played. (With the newest games at the top.)
• It includes a
page navigation system, allowing users to browse games by page. By default, 10 games appear per page.
• There is also a new search feature, for finding games by name/description. (Accessible through the "Search" menu in the navigation bar.)
• This release should be less CPU intensive than previous versions.

1.0.3 - Bug fixes
• Security fixes

History & Hack Information
- So, what is the v3 Arcade?
The v3 Arcade is exactly what the name implies - an online games arcade that offers seamless integration with your vBulletin forum.

The v3 Arcade is the first of the new generation of vBulletin additions. Back from its roots, the v3 Arcade is the vBulletin 3 edition of my original Arcade written in late 2002 (not to be confused with futureal's 'ProArcade', which was written during the Arcade's beta phase).

v3 Arcade Features Include:
• Integrated Flash gaming for vBulletin 3
• Advanced leader board system
• FULL Mozilla/Netscape Compatibility
• Moderation abilities for Mods/Super Mods/Admins
• PM & Email notification for events
• Advanced statistics for all users
• A higher level of security
• "Arcade Challenges", 1-on-1 contests between users
• Arcade awards system
• Automated and manual score pruning tools

This installation comes loaded with the following games:
• Tetris
• Snake
• Asteroids
• Chopper Challenge
• Space Invaders

If you have the source (.FLA) for a game that you want to use in the v3 Arcade, you can send the required files to john@v3arcade.com for conversion. (Providing permission has been given by the original author.) Within a reasonable delay, I'll post the converted game and installation script on vBulletin.org.


Testing
Tested on vBulletin 3.0.3, across multiple unhacked installations.


Thanks to...
• Kura: For helping out with vB3 difficulties!
• Erwin: Whose vB2 Flash Player inspired the original hacks
• Paul Neave: For providing the source for 4 of the standard v3 Arcade games


IMPORTANT NOTES
• If you do install this hack, please click on the INSTALL button. There are going to be some updates for this which you're really not going to want to miss!
• Each Arcade page has an Eovie Interactive and Flash Player link at the bottom. This is optional, but greatly appreciated.
• You may have noticed that this release of the v3 Arcade is not fully phrased. To phrase the arcade would require well over a hundred phrases to be added, making for a lengthy installation process! Futures version of the v3 Arcade will be phrased, with a more automated installation.
• And don't forget - BACKUP BEFORE YOU INSTALL!


Regarding the "ProArcade"
There has been a lot of debate on vb.org recently about the ownership of hack "concepts". My original Arcade hack (on which the v3 Arcade is based), was a progression of the my vBTetris Leaderboard hack - both of which came about before the ProArcade. I've spoken to Erwin regarding this, and he can confirm that this has always been an independent development; hence the v3 Arcade was authorised for release.

Fixes
If you're installing the Arcade from scratch, there are no fixes or updates to be applied. Simply follow the instructions in Installation.txt.
If you've already installed the Arcade, make the changes in Updates.txt.

[Click HERE to view a list of released games and modifications!]

Demos/Add-Ons/Beta Testing
www.v3arcade.com

Download the v3 Arcade (1.0.3) here:

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases v3 Arcade - Games Arcade System for 3.6.0 John vBulletin 3.6 Add-ons 3111 04 Aug 2013 23:12

  #31  
Old 18 Jan 2004, 07:09
Ajay Ajay is offline
 
Join Date: Dec 2001
Originally Posted by Faranth
my best guess is you dont have somthing setup right or your not using the right version of vBulletin
I'm using RC2, I have no idea what I could be doing wrong. Both times that I tried installing it the same error showed up. I'll try it again tomorrow and see what happens.
Reply With Quote
  #32  
Old 18 Jan 2004, 07:09
anabolicedge anabolicedge is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by Faranth
my best guess is you dont have somthing setup right or your not using the right version of vBulletin
im using vb3 RC2... any other suggestions?

It seems to be the function.php file. I just reuploaded an untouched functions file and i dont get those errors... all that's wrong is the images dont show up in the arcade, i guess because that's where the functions.php files comes in... can i add this piece of code elsewhere?


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Last edited by anabolicedge; 18 Jan 2004 at 07:27.
Reply With Quote
  #33  
Old 18 Jan 2004, 07:22
BillaBongUSA BillaBongUSA is offline
 
Join Date: Mar 2002
HOLY MAJOLY1

Thanks for the hack, I've been waiting for this one! Works great, I haven't had any problems yet!
Reply With Quote
  #34  
Old 18 Jan 2004, 07:30
MaDCaT75 MaDCaT75 is offline
 
Join Date: Jul 2003
Real name: Kristina
Can someone modify this copter swf (already works with the old arcade) but make it re-direct to arcade.php when clicking submit score? Thanks.
Attached Files
File Type: zip chopper.zip (30.9 KB, 75 views)
Reply With Quote
  #35  
Old 18 Jan 2004, 07:37
BillaBongUSA BillaBongUSA is offline
 
Join Date: Mar 2002
We'd need the .FLA file to modify it.
Reply With Quote
  #36  
Old 18 Jan 2004, 07:52
anabolicedge anabolicedge is offline
 
Join Date: Sep 2003
ok well i got mine to work without using the includes/functions.php file modification. I'm assuming that this mod was for the images folder only? I just uploaded the images to my /html_public/ and it works...
Reply With Quote
  #37  
Old 18 Jan 2004, 08:44
C.Birch C.Birch is offline
 
Join Date: Apr 2002
Parse error: parse error in /home/forumls/public_html/includes/functions.php on line 1755

Fatal error: Call to undefined function: is_browser() in /home/forumls/public_html/global.php on line 59
Reply With Quote
  #38  
Old 18 Jan 2004, 08:47
anabolicedge anabolicedge is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by C.Birch
Parse error: parse error in /home/forumls/public_html/includes/functions.php on line 1755

Fatal error: Call to undefined function: is_browser() in /home/forumls/public_html/global.php on line 59
try what i said in previous posts...
Reply With Quote
  #39  
Old 18 Jan 2004, 08:52
C.Birch C.Birch is offline
 
Join Date: Apr 2002
fixed on my install by doing the following:

======================
includes/functions.php
======================

Find:
________________________________________________________________________________ ___________

// get the 'charset' attribute
$stylevar['charset'] = $userinfo['lang_charset'];

ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ

Above this, add:
________________________________________________________________________________ ___________

// declares the arcade image directory
$stylevar['imgdir_arcade'] = "images/arcade";

ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
==============
Save and Close
==============
Reply With Quote
  #40  
Old 18 Jan 2004, 09:02
Bahawolf2 Bahawolf2 is offline
 
Join Date: Apr 2003
I'm having the same problem as the other user who is recieving the error upon clicking the link in the postbit. Also, deleting a comment doesn't work either, and comes up with a 404 error.

EDIT: Yet another bug.. failure to open the phrase after saving the settings.
Attached Images
File Type: jpg phrase.jpg (417.2 KB, 295 views)

Last edited by Bahawolf2; 18 Jan 2004 at 09:19.
Reply With Quote
  #41  
Old 18 Jan 2004, 09:14
accyroy accyroy is offline
 
Join Date: Nov 2003
What about converting the other neave highscore game, pacman? I've attached the fla and php files here.
Attached Files
File Type: zip pacman_fla.zip (449.2 KB, 107 views)
Reply With Quote
  #42  
Old 18 Jan 2004, 09:36
corsacrazy's Avatar
corsacrazy corsacrazy is offline
 
Join Date: May 2002
Real name: wayne
can any one send me a modified fuctions file or the modifyed php files i cant be botherd to do all the changes manually lol
Reply With Quote
  #43  
Old 18 Jan 2004, 09:51
theXME theXME is offline
 
Join Date: Jan 2003
Originally Posted by anabolicedge
Ajay, i guess it's an Apna thing

I'm having the same problem. I think it's the functions.php file. Try putting the original functions.php file back. It doest work when you revert the changes and upload. You have to download it again from vb.com and then upload that file... i dont know what that's the case but it worked after replacing the functions.php file originally from VB

does anyone know why we're getting this error?

HELP
This is one of the hacks i'm waiting for, very great.
Thanks to the creator.
Reply With Quote
  #44  
Old 18 Jan 2004, 09:52
corsacrazy's Avatar
corsacrazy corsacrazy is offline
 
Join Date: May 2002
Real name: wayne
its annoying because i wil have to do this all over again for gold
Reply With Quote
  #45  
Old 18 Jan 2004, 10:38
corsacrazy's Avatar
corsacrazy corsacrazy is offline
 
Join Date: May 2002
Real name: wayne
any one got the fix for functions and images ? i dont like the idea of having images loose in my public_html root
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:26.

Layout Options | Width: Wide Color: