Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
v3 Arcade - Games Arcade & Challenge System [vB 3.0.3] Details »
v3 Arcade - Games Arcade & Challenge System [vB 3.0.3]
Mod Version: 1.00, by John (Coder) John is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.0.3 Rating: (65 votes - 4.92 average) Installs: 1745
Released: 18 Jan 2004 Last Update: 26 Aug 2004 Downloads: 2443
Not Supported  

v3 Arcade [3.0.3]
Games Arcade for vB3
Game copyrights belong to their respective owners.
v3 Arcade - Copyright 2004 John Warwick, All Rights Reserved.
__________________________________
Arcade Verson: 1.0
vB Version: vBulletin 3.0.3
Author: John Warwick
Email: John[at]eovieinteractive.com
Site: www.v3arcade.com


Updates
==========================
1.0.0 - Initial release

1.0.1 - Bug fix update
This release addressed a couple of small bugs. Information on fixing
these issues can be found in the FAQ. (Included in this zip.)

1.0.2 - Bug fixes and new features
This release makes all games on the Arcade main page appear in the
order which they were installed, regardless of whether or not it has
been played. (With the newest games at the top.)
It includes a
page navigation system, allowing users to browse games by page. By default, 10 games appear per page.
There is also a new search feature, for finding games by name/description. (Accessible through the "Search" menu in the navigation bar.)
This release should be less CPU intensive than previous versions.

1.0.3 - Bug fixes
Security fixes

History & Hack Information
- So, what is the v3 Arcade?
The v3 Arcade is exactly what the name implies - an online games arcade that offers seamless integration with your vBulletin forum.

The v3 Arcade is the first of the new generation of vBulletin additions. Back from its roots, the v3 Arcade is the vBulletin 3 edition of my original Arcade written in late 2002 (not to be confused with futureal's 'ProArcade', which was written during the Arcade's beta phase).

v3 Arcade Features Include:
Integrated Flash gaming for vBulletin 3
Advanced leader board system
FULL Mozilla/Netscape Compatibility
Moderation abilities for Mods/Super Mods/Admins
PM & Email notification for events
Advanced statistics for all users
A higher level of security
"Arcade Challenges", 1-on-1 contests between users
Arcade awards system
Automated and manual score pruning tools

This installation comes loaded with the following games:
Tetris
Snake
Asteroids
Chopper Challenge
Space Invaders

If you have the source (.FLA) for a game that you want to use in the v3 Arcade, you can send the required files to [email protected] for conversion. (Providing permission has been given by the original author.) Within a reasonable delay, I'll post the converted game and installation script on vBulletin.org.


Testing
Tested on vBulletin 3.0.3, across multiple unhacked installations.


Thanks to...
Kura: For helping out with vB3 difficulties!
Erwin: Whose vB2 Flash Player inspired the original hacks
Paul Neave: For providing the source for 4 of the standard v3 Arcade games


IMPORTANT NOTES
If you do install this hack, please click on the INSTALL button. There are going to be some updates for this which you're really not going to want to miss!
Each Arcade page has an Eovie Interactive and Flash Player link at the bottom. This is optional, but greatly appreciated.
You may have noticed that this release of the v3 Arcade is not fully phrased. To phrase the arcade would require well over a hundred phrases to be added, making for a lengthy installation process! Futures version of the v3 Arcade will be phrased, with a more automated installation.
And don't forget - BACKUP BEFORE YOU INSTALL!


Regarding the "ProArcade"
There has been a lot of debate on vb.org recently about the ownership of hack "concepts". My original Arcade hack (on which the v3 Arcade is based), was a progression of the my vBTetris Leaderboard hack - both of which came about before the ProArcade. I've spoken to Erwin regarding this, and he can confirm that this has always been an independent development; hence the v3 Arcade was authorised for release.

Fixes
If you're installing the Arcade from scratch, there are no fixes or updates to be applied. Simply follow the instructions in Installation.txt.
If you've already installed the Arcade, make the changes in Updates.txt.

[Click HERE to view a list of released games and modifications!]

Demos/Add-Ons/Beta Testing
www.v3arcade.com

Download the v3 Arcade (1.0.3) here:

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases v3 Arcade - Games Arcade System for 3.6.0 John vBulletin 3.6 Add-ons 3111 04 Aug 2013 23:12

  #2596  
Old 26 Jul 2004, 08:08
mariannet's Avatar
mariannet mariannet is offline
 
Join Date: Mar 2003
Real name: Marianne Topping
Originally Posted by mariannet
Please help!

I have Ushop installed and after installing v3 Arcade I get an error when attempting to open a thread / write a post / edit a post.

My debugger says its in this line in newreply.php:
<form name="vbform" action="editpost.php" method="post" onsubmit="return validatePost(this, 0, 10, );" onreset="vB_RESET(this);">

I have attached the file.

Can someone please help, my board is to reopen monday after upgrade and it's my birthday, so be nice

Sunshine from Denmark
-Marianne
Got it sorted now and had a good scream when I found out where the error was....

In: Minimum Characters Per Post.
If you put nothing instead of 0, then it happens.. wierd!
__________________
Love from Denmark
-Marianne
Reply With Quote
  #2597  
Old 26 Jul 2004, 16:13
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
Originally Posted by yabba
jepp. My Mac Users like it .

Greets yabba
I have a mac user who says she is getting white pages instead of the arcade when she uses the mac. When she uses a PC, she says things are fine.
Reply With Quote
  #2598  
Old 26 Jul 2004, 16:32
Littlebit's Avatar
Littlebit Littlebit is offline
 
Join Date: Nov 2001
Hi Amy,
she probably just needs to install flash for her browser. I use macOSX and it works great on all my browsers (I.E. FireFox Safari)
__________________
"If you are squeamish/Don't prod the/beach rubble."-- Sappho, 7th Century BCE
Reply With Quote
  #2599  
Old 26 Jul 2004, 17:07
Spinball's Avatar
Spinball Spinball is offline
 
Join Date: Feb 2002
Originally Posted by ChuanSE
Unless he really cheated, why would you ban him. He can be a good player...
If you want to erase all details, you will have to access your database with phpmyadmin and go to table gamesessions. sort on userid and delete all rows with his user id.

Do that again in gamenews and your done

But becaus this seems rather unfair if the guy didn't cheat, you could enable auto-pruning scores and set it to the amount of days you wish a score lasts. If your members doesn't like that, you can always install all time highscores

cheers
The guy definitely cheated. He registered and then got top scores in 6 games taking less than half the time it took to get the second highest scores.
There is definitely a way to cheat the games. It's happened again yesterday by the same person re-registering.
__________________
AVForums.com the UK's largest audio visual home consumer electronics forums. Now using Xenforo because vB5 is not suitable for large forums and vB3 and vB4 are no longer being developed.
Reply With Quote
  #2600  
Old 26 Jul 2004, 20:10
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
Originally Posted by Littlebit
Hi Amy,
she probably just needs to install flash for her browser. I use macOSX and it works great on all my browsers (I.E. FireFox Safari)
The whole page is coming up white for her - header, footer, everything.
Reply With Quote
  #2601  
Old 26 Jul 2004, 20:59
Littlebit's Avatar
Littlebit Littlebit is offline
 
Join Date: Nov 2001
weird. And all the other vB pages are fine?
__________________
"If you are squeamish/Don't prod the/beach rubble."-- Sappho, 7th Century BCE
Reply With Quote
  #2602  
Old 26 Jul 2004, 21:00
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
Originally Posted by Littlebit
weird. And all the other vB pages are fine?
Yep. And she's not having problems when she uses a Windows computer.
Reply With Quote
  #2603  
Old 27 Jul 2004, 20:32
Celtic_Mad Celtic_Mad is offline
 
Join Date: Jun 2003
I had arcade working on 3.0.1. I upgraded to 3.0.3 and was making changes to the files until I got to functions_showthread.php, there is no '// ###################### Start getreputationimage #######################' What do I do?
Reply With Quote
  #2604  
Old 28 Jul 2004, 02:18
Malacia Malacia is offline
 
Join Date: Apr 2004
Edit : Sorry, i'm an idiot.

Last edited by Malacia; 28 Jul 2004 at 02:25.
Reply With Quote
  #2605  
Old 29 Jul 2004, 00:00
Ordovicium's Avatar
Ordovicium Ordovicium is offline
 
Join Date: Oct 2001
Cool

I just update to vb3.0.3 and I get an error when I will start the arcade:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I hope you can help me
Thanks a lot.
__________________
Sorry for my English
Let'z talk German

Last edited by Ordovicium; 02 Aug 2004 at 00:49.
Reply With Quote
  #2606  
Old 29 Jul 2004, 05:50
flstreetscene flstreetscene is offline
 
Join Date: Sep 2003
Arcade still not working...

Could you double check if I'm doing everything right?

I've deleted all my template additions, and reverted all documents to original 3.0.3 settings. As the instruction on v3arcade.com say I've deleted the following tables from my database (zeno_forums):

==========================================
gamechallenges
gamenews
games
gamesessions

the database table "datastore", browse it and find the titles "arcadesettings" and "scoresettings" - delete them both.
==========================================

I've also updated my install_arcade.php document where it asks me to change the '$styleid=' value to the proper style id (in this case $styleid=10

I then proceed to the 'http://www.floridastreetscene.com/forums/admincp/install_arcade.php' page to start installing the arcade. When I get to the 'Database Modifications' step I get the following...

==========================================
Database error in vBulletin 3.0.3:

Invalid SQL:
CREATE TABLE gamechallenges (
challengeid int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
type tinyint(1) unsigned NOT NULL default '0',
challengerid int(10) unsigned NOT NULL default '0',
challengedid int(10) unsigned NOT NULL default '0',
game varchar(30) NOT NULL default '',
status tinyint(1) unsigned NOT NULL default '0',
datestamp int(13) unsigned NOT NULL default '0',
challengersession int(20) unsigned NOT NULL default '0',
challengedsession int(20) unsigned NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (challengeid)
) TYPE=MyISAM

mysql error: Table 'gamechallenges' already exists

mysql error number: 1050

Date: Thursday 29th of July 2004 04:40:45 AM
Script: http://www.floridastreetscene.com/fo...all_arcade.php
Referer:
Username: zeno
IP Address: 64.8.219.569
==========================================

...but I am certain that those table were dropped. It seems they are restored or not deleted properly?

Once I figure this out I guess I've fixed my arcade.

Thanks!

EDIT: Ok it seems eventhough the installation didn't seem to go through completly my arcade (http://www.floridastreetscene.com/forums/arcade.php?) is still up and functioning... however as you can see the image path's are screwed as they are pointing to my forums root. I am pretty sure why this is happening; I've skipped the modification to my i'ncludes/functions.php' as that caused my forums stop responding. Is there any way to get around this conflict?

Last edited by flstreetscene; 29 Jul 2004 at 06:08.
Reply With Quote
  #2607  
Old 30 Jul 2004, 12:37
dina dina is offline
 
Join Date: Apr 2004
I'm waiting to upgrade to 3.0.3 until most of the mods I use have been upgraded. I've read through the last pages of this thread and notice a few problems.
Can we get any hints on when the author is going to update the mod to work for 3.0.3? As in, realise an official installation file for 3.0.3.
Reply With Quote
  #2608  
Old 30 Jul 2004, 12:47
SnowBot's Avatar
SnowBot SnowBot is offline
 
Join Date: Jul 2003
Real name: Snowy
Originally Posted by dina
I'm waiting to upgrade to 3.0.3 until most of the mods I use have been upgraded. I've read through the last pages of this thread and notice a few problems.
Can we get any hints on when the author is going to update the mod to work for 3.0.3? As in, realise an official installation file for 3.0.3.
I run the arcade on 3.0.3 and had no probs at all, if its installed correctly then your fine. As for John updating it, well he has been away and not active on his own site due to work load so dont expect it soon.
__________________
A Disability Chat Community
Reply With Quote
  #2609  
Old 30 Jul 2004, 13:52
SK's Avatar
SK SK is offline
 
Join Date: Mar 2004
Originally Posted by SnowBot
I run the arcade on 3.0.3 and had no probs at all, if its installed correctly then your fine. As for John updating it, well he has been away and not active on his own site due to work load so dont expect it soon.
Read the top two posts. This is the only thing thats wrong in 3.0.3 I found.

http://www.vbulletin.org/forum/showt...page=171&pp=15
Reply With Quote
  #2610  
Old 30 Jul 2004, 18:40
MissKalunji's Avatar
MissKalunji MissKalunji is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Mj Bain
Originally Posted by dina
I'm waiting to upgrade to 3.0.3 until most of the mods I use have been upgraded. I've read through the last pages of this thread and notice a few problems.
Can we get any hints on when the author is going to update the mod to work for 3.0.3? As in, realise an official installation file for 3.0.3.

YEp i installed it on vb 3.0.3 and it works perfectly....too
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:43.

Layout Options | Width: Wide Color: