Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21 May 2013, 19:26
bada_bing's Avatar
bada_bing bada_bing is offline
 
Join Date: Feb 2004
Question Moving Site Help-Questions-$$$

OK so we are trying to get our site moved from our current host to a new host which is our own VPS and we had to engadge pro services because we could not get it going. Our site currently sites on a Windows server and the VPS is a Linux server and after coping all the site files and directories to the new host and also downloading and importing the database and editing the config.php file for directory path we have the site loading however no CSS loads and when I click on any posts I get a error 500 message. We have not transfered our domain to the new host because we want to make sure the site is functional first before we point our domain name to the new server.

Just something to note we have VBSEO installed and we tried to disable it and remove the httpaccess file or just blank it out and still no go, no CSS loads or cant click any posts or threads without getting error 500. We have also tried to disable all plugins with no luck

Can anyone provide some things to check or fix to make this work, also if anyone has experaince with Linux VPS and wants to complete the migration we are willing to pay as long as the migration is completed no longer than 36 hours.

Thank You
__________________
A Leader and initiator.
Reply With Quote
  #2  
Old 21 May 2013, 19:35
snakes1100 snakes1100 is offline
 
Join Date: Dec 2001
Real name: Anthony
You need to check the error_log or enable error display via php, one of those will tell you whats wrong.
Reply With Quote
  #3  
Old 21 May 2013, 23:06
final kaoss final kaoss is offline
 
Join Date: Apr 2006
Hi, it's important for you to note that you will not be able to use htaccess on the windows server. You do need the vbulletin to be able to do the vbseo rewrites.

What you should do is look in the vbseo folder (re-download it and look in that package) and use the included htaccess for the linux server or use the one in my guide listed in my sig.

Last edited by final kaoss; 21 May 2013 at 23:28. Reason: *Read it wrong, seeing they're moving from windows to linux.
Reply With Quote
  #4  
Old 21 May 2013, 23:33
bada_bing's Avatar
bada_bing bada_bing is offline
 
Join Date: Feb 2004
Originally Posted by final kaoss View Post
Hi, it's important for you to note that you will not be able to use htaccess on the windows server. You do need the vbulletin to be able to do the vbseo rewrites.

What you should do is look in the vbseo folder (re-download it and look in that package) and use the included htaccess for the linux server or use the one in my guide listed in my sig.
We have been using htaccess on a windows server
For 5 years now???

We are actually moving from windows to Linux
__________________
A Leader and initiator.
Reply With Quote
  #5  
Old 21 May 2013, 23:38
final kaoss final kaoss is offline
 
Join Date: Apr 2006
Well at this point I'm not sure what to suggest to you other than trying a thread here
http://www.vbulletin.com/forum/forum...configuration/

It may wind up helping to resolve some of your issues.
Reply With Quote
  #6  
Old 22 May 2013, 11:30
borbole's Avatar
borbole borbole is offline
 
Join Date: Jan 2010
Originally Posted by bada_bing View Post
Can anyone provide some things to check or fix to make this work, also if anyone has experaince with Linux VPS and wants to complete the migration we are willing to pay as long as the migration is completed no longer than 36 hours.

Thank You
I can help you with this. Please feel free to contact me with the details.
__________________
My mods.
Reply With Quote
  #7  
Old 24 May 2013, 20:09
TheLastSuperman's Avatar
TheLastSuperman TheLastSuperman is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Michael Miller Jr
Originally Posted by bada_bing View Post
OK so we are trying to get our site moved from our current host to a new host which is our own VPS and we had to engadge pro services because we could not get it going. Our site currently sites on a Windows server and the VPS is a Linux server and after coping all the site files and directories to the new host and also downloading and importing the database and editing the config.php file for directory path we have the site loading however no CSS loads and when I click on any posts I get a error 500 message. We have not transfered our domain to the new host because we want to make sure the site is functional first before we point our domain name to the new server.

Just something to note we have VBSEO installed and we tried to disable it and remove the httpaccess file or just blank it out and still no go, no CSS loads or cant click any posts or threads without getting error 500. We have also tried to disable all plugins with no luck

Can anyone provide some things to check or fix to make this work, also if anyone has experaince with Linux VPS and wants to complete the migration we are willing to pay as long as the migration is completed no longer than 36 hours.

Thank You
I'm going to leave this up as you asked for advice but then near the end mentioned paying... in the future please post the last part (migration) as a paid request and simply link to it here etc.

Originally Posted by borbole View Post
I can help you with this. Please feel free to contact me with the details.
Now you know the rules so I'm assuming your helping for free if not next time please pm instead of posting .
__________________
Daddy Does Dios and Figs!
https://www.linkedin.com/in/thelastsuperman

Search - Use the search feature to find similar issues/answers.
Information - Include screenshots, copy/pasted error codes, url etc.
Fixed - Please return to your thread/post and let us know how it was fixed!
Thanks - For participating! Click the "Like" on a post if someone helped you!

Last edited by TheLastSuperman; 24 May 2013 at 20:16.
Reply With Quote
  #8  
Old 25 May 2013, 13:07
borbole's Avatar
borbole borbole is offline
 
Join Date: Jan 2010
Originally Posted by TheLastSuperman View Post
Now you know the rules so I'm assuming your helping for free if not next time please pm instead of posting .
Just out of curiosity, what was against the rules with my post?
__________________
My mods.
Reply With Quote
  #9  
Old 30 May 2013, 19:43
bada_bing's Avatar
bada_bing bada_bing is offline
 
Join Date: Feb 2004
Originally Posted by TheLastSuperman View Post
I'm going to leave this up as you asked for advice but then near the end mentioned paying... in the future please post the last part (migration) as a paid request and simply link to it here etc.



Now you know the rules so I'm assuming your helping for free if not next time please pm instead of posting .
Thanks will make sure I post correctly next time

--------------- Added 30 May 2013 at 19:44 ---------------

Just wanted to post an update. I was able to get some great help from a current vb.org member who helped tremendiouly. So I am going to close this thread since I am all taken care of.
__________________
A Leader and initiator.
Reply With Quote
  #10  
Old 31 May 2013, 17:07
TheLastSuperman's Avatar
TheLastSuperman TheLastSuperman is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Michael Miller Jr
Cool

Originally Posted by borbole View Post
Just out of curiosity, what was against the rules with my post?
Nothing at all, if anything it was borderline suggestive but I was not even sure of that so that's why I just picked w/ you slightly .

Originally Posted by bada_bing View Post
Thanks will make sure I post correctly next time

--------------- Added 30 May 2013 at 19:44 ---------------

Just wanted to post an update. I was able to get some great help from a current vb.org member who helped tremendiouly. So I am going to close this thread since I am all taken care of.
Glad to hear someone was able to help and yes in the future if you mention money place it in paid request otherwise simply ask for help for free to see if anyone is in a friendly and very helpful mood .
__________________
Daddy Does Dios and Figs!
https://www.linkedin.com/in/thelastsuperman

Search - Use the search feature to find similar issues/answers.
Information - Include screenshots, copy/pasted error codes, url etc.
Fixed - Please return to your thread/post and let us know how it was fixed!
Thanks - For participating! Click the "Like" on a post if someone helped you!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 00:10.

Layout Options | Width: Wide Color: