Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01 Feb 2010, 01:07
EcoCav EcoCav is offline
 
Join Date: Oct 2007
Unable to install syles/skins

After I upgraded to 4.0 (now 4.0.1), I am unable to install any new styles.

I contacted vbulletin about the problem (and some other problems) and they said "There is no problem on the vB4 end regarding third-party styles,. Any problems you are having have to do with those styles".

When I install a style, the only thing that changes is the banner logo at the top of the forum and the read/unread post images. Nothing else changes. There are no red X's to indicate a missing image file or anything like that.

Here is a 4.0.1 style I installed, only the 2 images work... the color stays the standard VB colors. http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=228561



Just to make sure it wasn't just an issue with this skin, I have also tried all the styles on the first 2 pages of the styles section. Same issue with everyone of those styles as well. I know there is some issue with 4.0 styles on 4.0.1, so I also tried all the 4.0.1 "ok'd" styles. Same problem.

Anyone else having this problem? Any thoughts on a fix... maybe I have some setting wrong?
Reply With Quote
  #2  
Old 01 Feb 2010, 02:19
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Did you try this with the styles in the file system and not in the style system? Did you try Rebuilding the Style Info after installing it? Can you see the changed colors in the stylevars for the style you import? What settings are you using when you import the style?
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #3  
Old 01 Feb 2010, 03:07
EcoCav EcoCav is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by Lynne View Post
Did you try this with the styles in the file system and not in the style system? Did you try Rebuilding the Style Info after installing it? Can you see the changed colors in the stylevars for the style you import? What settings are you using when you import the style?
I installed the XML with the Import Style XML File page (admincp> styles and templates> download / upload styles). Im lost on the style system vs file system question? I rebuilt the styles many time to check, also ran the rest of the tools to make sure. I looked in the stylevars and they are not the same as the standard VB stylevars. I assume they are changed.

Setting for Import Style XML File
Reply With Quote
  #4  
Old 01 Feb 2010, 15:07
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
That looks correct, although you may want to change Ignore Style Version to Yes just as a test.

Check vboptions > style & lang > Store CSS Stylesheets as Files. Change that and see if it makes a difference.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #5  
Old 01 Feb 2010, 19:19
EcoCav EcoCav is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by Lynne View Post
Check vboptions > style & lang > Store CSS Stylesheets as Files. Change that and see if it makes a difference.
That worked kinda. The background and some of the images have changed. Thanks Lynne!
Reply With Quote
  #6  
Old 01 Feb 2010, 21:58
daveaite's Avatar
daveaite daveaite is offline
 
Join Date: Jul 2009
Real name: David
If you need further help, contact me on msn @ [email protected]
__________________

Introducing vBSocial 10
Reply With Quote
  #7  
Old 02 Feb 2010, 21:28
EcoCav EcoCav is offline
 
Join Date: Oct 2007
Anyone have any other thoughts on this?

Lynne's idea helped, but only about 50% of the style changed, the forum main page is still the blue and white of vbulletin.
Reply With Quote
  #8  
Old 03 Feb 2010, 00:29
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Are you using a style created for your version of vbulletin? Several stylevars have changed and if you aren't using a style for your version, then the stylevars won't do what they used to do on the previous version.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #9  
Old 03 Feb 2010, 00:47
EcoCav EcoCav is offline
 
Join Date: Oct 2007
Im using blackwhirlwind and it says its for vB Version: 4.0.1
http://www.vbulletin.org/forum/showt...=233917&page=2

Everything on the outside of the forum works, all the inner parts dont change.

Reply With Quote
  #10  
Old 03 Feb 2010, 00:57
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Are you sure...
- the images are in the correct directory?
- the directories are readable by the public?
- can you put a direct url to an image in your browser and see it?

Check the css templates (view page source and click on the links) and make sure they are from the new style.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #11  
Old 07 Feb 2010, 13:06
Cobra-J82's Avatar
Cobra-J82 Cobra-J82 is offline
 
Join Date: Apr 2008
Real name: S
U need to clear cache from browser and then try, or, u need to allow user style selection from vb options so that vbulletin will force the change.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 00:16.

Layout Options | Width: Wide Color: