Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01 Aug 2007, 16:56
dkthompson dkthompson is offline
 
Join Date: Jul 2007
All users banned after conversion !!!!!

Having converted from SMF 1.1.3 to VB 3.6.8 with impex v1.83, & now all users are banned, there is no users with ID 1 now, & if I try to edit the user group ID to 6 in phpmyadmin I can't because of a stupid error 1064, incorrect sql syntax rubbish you always get from that when your stuck & really need it to work.

I got a new passowrd via E-mail ok, but banned for life, is there any alternative to re installing, & of course creating a new admin user with ID 1, which then allows me to login and move all the user from the imported group to registered which is how I solved the problem the last time, I thought Impex 1.83 was supposed to have fixed this problem.


Any ideas will be much appreciated, thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 01 Aug 2007, 17:13
Marco van Herwaarden Marco van Herwaarden is offline
 
Join Date: Jul 2004
ImpEx itself should never change an existing admin user (userid = 1 for example), so not sure how you ended up with no valid admin. After the import you will always need to move the users to the correct usergroup and/or edt the newly created usergroups.

PS You should never try to manually change the data using phpMyAdmin as you seem to be trying.

If you have lost your access information for your Admin account and can not reset the password using normal procedures, then please do the following:
- Register a new regular forum account (or you could use an existing account).
- Upload tools.php from the 'do_not_upload' folder of your vBulletin distribution to your admincp directory.
- Now point your browser to tools.php.
- Choose "[Reset Admin Access]" to promote the new user account to admin
- Once your problem is fixed please remove tools.php again from the server.
- Optional: If needed add the userid of the new user to the super administrator list in your config.php
__________________
Marco van Herwaarden
Ex vBulletin.org Coordinator
Reply With Quote
  #3  
Old 01 Aug 2007, 18:05
Captain DDL Captain DDL is offline
 
Join Date: Jul 2007
The same thing happened when I converted to vB from SMF, except that my account was fine after requesting my password be reset. To 'unban' everyone else, delete the imported usergroups [active and inactive]. The cause of the problem is that the imported users are put in a usergroup that has no permissions. Therefore, when they try to view the forums, they get a banned message. I hope this helps.

Obviously this will have to be done after you regain access to the forums, but with the steps provided by the person above me, that shouldn't be hard. =)
Reply With Quote
  #4  
Old 01 Aug 2007, 18:20
dkthompson dkthompson is offline
 
Join Date: Jul 2007
Originally Posted by Marco van Herwaarden View Post
ImpEx itself should never change an existing admin user (userid = 1 for example), so not sure how you ended up with no valid admin. After the import you will always need to move the users to the correct usergroup and/or edt the newly created usergroups.

PS You should never try to manually change the data using phpMyAdmin as you seem to be trying.

If you have lost your access information for your Admin account and can not reset the password using normal procedures, then please do the following:
- Register a new regular forum account (or you could use an existing account).
- Upload tools.php from the 'do_not_upload' folder of your vBulletin distribution to your admincp directory.
- Now point your browser to tools.php.
- Choose "[Reset Admin Access]" to promote the new user account to admin
- Once your problem is fixed please remove tools.php again from the server.
- Optional: If needed add the userid of the new user to the super administrator list in your config.php

Thanks Marco, worked a treat, the reason I had no admin ID 1 was on the last data import I merged it with my imported user gave admin rights & deleted Admin ID 1, that was the wrong thing todo I see now, anyway I know now tools.php is a great help & has many useful functions.

Oh & I have protected admin user ID's now in config.php as well, to prevent inadvertant modification again.
Reply With Quote
  #5  
Old 01 Aug 2007, 19:33
Marco van Herwaarden Marco van Herwaarden is offline
 
Join Date: Jul 2004
Good to hear your problem is solved.
__________________
Marco van Herwaarden
Ex vBulletin.org Coordinator
Reply With Quote
  #6  
Old 04 Aug 2007, 19:51
asw asw is offline
 
Join Date: Jun 2007
Real name: Rich
Help!

I also have this problem after upgrading to 3.6.8

I installed and ran the tools.php file, added my new account name as administrator and when attempting to login, I get this repeatedly:



This gets old very quickly.

Thanks for any assistance,
Reply With Quote
  #7  
Old 05 Aug 2007, 00:11
Captain DDL Captain DDL is offline
 
Join Date: Jul 2007
You need to reset your password. When you get the message telling you that you've used X out of Y trys, it says this: 'Forgotten your password? Click here!'

Just click that link. It'll send an email to you. Click the link in that email, and then you'll get another email with your username and password. Afterwards, try logging in with that username/password combination. =)
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 15:58.

Layout Options | Width: Wide Color: