Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Rotating banners Details »
Rotating banners
Mod Version: 1.00, by attroll (Coder/Designer) attroll is offline
Developer Last Online: Feb 2021 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.5.3 Rating: (1 vote - 4.00 average) Installs: 68
Released: 30 Jan 2006 Last Update: Never Downloads: 7
Not Supported Uses Plugins Template Edits  

I created this simple and easy hack for a rotating banner block. All you have to do is create a template and add a plugin location and your done.

1. Go to your ADMINCP and create a template called "banner" and insert the attacked code:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

2. Now still in your ADMINCP go to PLUGIN SYSTEM-->ADD NEW PLUGIN
HOOK LOCATION is "global_start"
TITLE is "banner"
PLUGIN PHP CODE:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Do not forget to make the plugin active.

3. Now you can go into any template you want and where ever you put the $banner your rotating banners will appear.

4. Most people want to put this in the top right corner of the forums. If this is what where you want it then. go into you ADMINCP templates and into you header:

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Under that insert:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Now you done. All you have to do is edit your template your created with the links and banners you want to use.

You can add more rotating banners then what is in the code. All you have to do in insert more lines with banners in the right location in the code. That should be self explanatory.

Note:
You can make your link open in a seperate browser window by adding the target='ad' in the line as shown below.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #61  
Old 03 May 2006, 15:39
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Originally Posted by mattyk72
Is it possible to have mutliple sets of rotators?

For example, can I have a banner rotator at the top of my page with lets say 5 ads going, and then a seperate rotator at the bottom of my page with 5 different ads going too?
I don't see why it could not be done you would have to create the same thing over again but maybe do somethuing like this.

1. Go to your ADMINCP and create a template called "banner2" and insert the same code that you used in your first template but make the changes to the banners you want showing this this particular one.

2. Now still in your ADMINCP go to PLUGIN SYSTEM-->ADD NEW PLUGIN
HOOK LOCATION is "global_start"
TITLE is "banner2"
PLUGIN PHP CODE:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

3. Insert the following code in your footer:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #62  
Old 03 May 2006, 15:49
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Originally Posted by CMY
Hi gys-

Am I doing something wrong in this particular section? I've followed all other directions perfectly but it's still not showing up. (VB 3.5.4)

Thanks,
Chris
I don't know what your missing without actually looking at you web site and your ADMINCP. It looks like you have the code correct in your header. It sounds like it is one of two things. You might want to make sure that your plugin system is activated. It comes turned off when you first install VB. You also may want to make sure that the plugin that you created for this hack is activated.
Reply With Quote
  #63  
Old 03 May 2006, 18:06
mattyk72 mattyk72 is offline
 
Join Date: Mar 2004
Originally Posted by attroll
I don't see why it could not be done you would have to create the same thing over again but maybe do somethuing like this.

1. Go to your ADMINCP and create a template called "banner2" and insert the same code that you used in your first template but make the changes to the banners you want showing this this particular one.

2. Now still in your ADMINCP go to PLUGIN SYSTEM-->ADD NEW PLUGIN
HOOK LOCATION is "global_start"
TITLE is "banner2"
PLUGIN PHP CODE:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

3. Insert the following code in your footer:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
That's kinda what I had in mind, I'll give it a try, thanks.

I was just wondering if anyone else has done the same thing.
Reply With Quote
  #64  
Old 31 May 2006, 01:30
Angeleyes Angeleyes is offline
 
Join Date: May 2006
I can't figure out how to "create a new template" in the AdminCP. Can someone help me???
__________________
He is your friend, your partner, your defender, ...your DOG...you are his life, his love, his leader.

He will be yours, faithful and true, till the last beat of his heart....you owe it to him to be worthy of such devotion.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Come vist us at I Heart Paws:
www.IHeartPaws.com
Reply With Quote
  #65  
Old 31 May 2006, 04:00
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Originally Posted by Angeleyes
I can't figure out how to "create a new template" in the AdminCP. Can someone help me???
Log into your ADMINCP --> Styles & Templates.
Now Click on the drop down menu for the default style.
Click Add New Template.
Reply With Quote
  #66  
Old 31 May 2006, 14:57
Angeleyes Angeleyes is offline
 
Join Date: May 2006
::smacks head:: Wow... I'm an airhead. I honestly feel like such an idiot- thank you SOOOO much! ::hugs attroll::
__________________
He is your friend, your partner, your defender, ...your DOG...you are his life, his love, his leader.

He will be yours, faithful and true, till the last beat of his heart....you owe it to him to be worthy of such devotion.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Come vist us at I Heart Paws:
www.IHeartPaws.com
Reply With Quote
  #67  
Old 01 Jun 2006, 00:17
Angeleyes Angeleyes is offline
 
Join Date: May 2006
Okay... I did everything I was supposed to do... except I'm trying to put the banner rotator under the nav bar. It's not working though Nothing is happening. The plugin is active, I have plugins enabled and everything.
__________________
He is your friend, your partner, your defender, ...your DOG...you are his life, his love, his leader.

He will be yours, faithful and true, till the last beat of his heart....you owe it to him to be worthy of such devotion.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Come vist us at I Heart Paws:
www.IHeartPaws.com
Reply With Quote
  #68  
Old 01 Jun 2006, 00:18
Angeleyes Angeleyes is offline
 
Join Date: May 2006
does it matter if I'm using a custom template?
__________________
He is your friend, your partner, your defender, ...your DOG...you are his life, his love, his leader.

He will be yours, faithful and true, till the last beat of his heart....you owe it to him to be worthy of such devotion.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Come vist us at I Heart Paws:
www.IHeartPaws.com
Reply With Quote
  #69  
Old 01 Jun 2006, 04:14
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Originally Posted by Angeleyes
does it matter if I'm using a custom template?
What do you meant by custom template?
Did your create the plugin and make it active?
What is your web site url?
Reply With Quote
  #70  
Old 01 Jun 2006, 19:15
Angeleyes Angeleyes is offline
 
Join Date: May 2006
Originally Posted by attroll
What do you meant by custom template?
Did your create the plugin and make it active?
What is your web site url?

I'm sorry- I meant custom style.

I did create the plug-in and make it active. I went over your directions like 10 times!

my website url is www.iheartpaws.com/forums

Thank you so much for your patience with me... I feel like such a dummy.
__________________
He is your friend, your partner, your defender, ...your DOG...you are his life, his love, his leader.

He will be yours, faithful and true, till the last beat of his heart....you owe it to him to be worthy of such devotion.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Come vist us at I Heart Paws:
www.IHeartPaws.com
Reply With Quote
  #71  
Old 02 Jun 2006, 06:06
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Angeleyes

You may have made the pluing active but have you activated the Plugin/Hook System?

To do this you need to go to ADMINCP --> vBulletin Options --> Plugin/Hook System and put the dot in YES and save.
Reply With Quote
  #72  
Old 02 Jun 2006, 16:47
Angeleyes Angeleyes is offline
 
Join Date: May 2006
I checked that- and I did have it on already. I turned it on right before I started following your directions in this thread.
__________________
He is your friend, your partner, your defender, ...your DOG...you are his life, his love, his leader.

He will be yours, faithful and true, till the last beat of his heart....you owe it to him to be worthy of such devotion.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Come vist us at I Heart Paws:
www.IHeartPaws.com
Reply With Quote
  #73  
Old 15 Jun 2006, 20:46
Nordraserei Nordraserei is offline
 
Join Date: Oct 2005
Works great. Thanks, lad. :banana:
Reply With Quote
  #74  
Old 17 Jun 2006, 12:55
sam anders sam anders is offline
 
Join Date: May 2006
thanks for this added and works a dream just what i was after
Reply With Quote
  #75  
Old 07 Jul 2006, 02:05
mac27 mac27 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Chris
I have it installed on v3.5.4.

Great hack, but I am wondering is it suppose to rotate through the banners without refreshing the forum page? (An automatic rotate)

Thanks
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:26.

Layout Options | Width: Wide Color: