Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Cel Photo Popup - Insert pictures from vB Albums, Attachs, Photopost, vBGallery Details »
Cel Photo Popup - Insert pictures from vB Albums, Attachs, Photopost, vBGallery
Mod Version: 4.1.004, by cellarius (Coder) cellarius is offline
Developer Last Online: Oct 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (19 votes - 4.84 average) Installs: 197
Released: 03 Jun 2010 Last Update: 18 Feb 2012 Downloads: 1061
Not Supported Uses Plugins Template Edits Auto-Template Additional Files Translations  

Important!
Old editor (vB 4.1.3 and below): use 4.0.008!
New editor (vB 4.1.4 and above): use 4.1.00x!


What does it do?

When creating or editing a post, your users can open a popup window that will show them their pictures in the chosen gallery, albums or attachment system.


Detailed features listUpgrade from vB3 version
Please uninstall the old version at AdminCP->Plugins & Products->Manage Addons. Also remove all files you uploaded for the vB 3 version apart from the editor icon, which will be reused. This will be /photo_popup.php and all /includes/photo_popup_config_[product].php files, relative to your forum root. Then follow the installation instructions below.


Installation
  1. Extract the archive.
  2. Choose the products you want to use and rename the configuration files in _UPLOAD/includes/cel/cel_pp_config from .php_new to .php
  3. If you're using Photopost Pro, you need to fill in some crucial information into the config file. Please see the config file for more information.
  4. Upload the contents of folder "_UPLOAD" to your forum root. Note how the folder structure mirrors the folder structure in your forum root, so every file will be in the right place.
  5. Now the Photo Popup and your chosen product configuration files will be present with default settings on your server. Later on, you may want to make adjustments there.
  6. Install the product file at AdminCP->Plugins & Products->Manage Addons.
  7. Template edits?
    • If you are using new editor, you're done.
    • If you are using old Editor and Template Modification System (TMS), you're done.
    • If none of the above two conditions apply to you, do the template modifications explained in _DOCS/OLD_EDITOR_ONLY-template_edits.txt manually for the editors you want the popup accessible from.
Basic ConfigurationUpgrade
  • If upgrading within the vB4 series, just reimport the product-xml-file, overwriting the old version, and reupload all files (skip the icon if you're using a custom one).
  • Most times you will be done, but please check in _DOCS/config_file_versions.txt whether the config file for one of the products you use has been changed since you last updated.
  • If the config file for one of your products has been updated, rename _UPLOAD/includes/cel/cel_pp_config from .php_new to .php and transfer your custom settings from your current config file to the new one. Then upload it to your server.
Support and debugging

Please note the information in this post of this thread.


Version history
For older versions see the vB3 version of this Mod.
### 4.1.004 ###
fixed several bugs, text-button re-added (full list)
### 4.1.002 ###
button not showing issue resolved
### 4.1.001 ###
adapted to new vB editor, added workaround for image spacing
### 4.0.004-008 ###
bugfix releases
### 4.0.003 ###
initial release
new (core): completely rewritten code
new: categories/user albums/folders listed hierachically in albums dropdown
new: Photopost Pro and vBGallery permissions for categories
new: global permissions check
new: cache system for albums dropdown
new: override all product related AdminCP-Settings in the product config file.



** Please note that the config files for Photoplog and CND Garage have not been converted. I do not have access to vB4 versions of those two softwares for testing and developing. Whether this will change in future, I don't know - at the moment, apart from having no software access, I'm very much out of time. Anyway, the config files are not too hard to figure out and there is a short introduction to adapting them. Please feel free to convert or develop for other software, if you like, and submit to this thread or to me personally by PM.


### Don't forget to click install! ###

(No support if you don't)

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	popup_albums.jpg
Views:	3750
Size:	41.7 KB
ID:	117964   Click image for larger version

Name:	workflow.jpg
Views:	3282
Size:	58.9 KB
ID:	117965   Click image for larger version

Name:	admincp.jpg
Views:	2002
Size:	84.7 KB
ID:	117966   Click image for larger version

Name:	editor.jpg
Views:	763
Size:	40.9 KB
ID:	136498  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Photo Popup - Insert pictures easily from vB Albums, Photopost, vBGallery, Photoplog cellarius vBulletin 3.8 Add-ons 608 24 Oct 2012 15:52

  #76  
Old 05 Jun 2010, 21:39
Jesh Jesh is offline
 
Join Date: Aug 2009
Originally Posted by cellarius View Post
You're really good at finding all the stones vB4 is throwing at me

Bugfix release 4.0.006

Link below insertion options fixed plus a filtering issue that showed under certain circumstances.

Please reimport the product file and upload all files. There have been no changes to config files.
.
Heh. I'm sorry.. but here is another problem, the program works okay, but if I choose "Show Album List?" to YES, and I click on icon to insert the image, I only get a blank popup (http://www.coinforums.com/photo_popu...=vB_Editor_001 is blank). If I put it to 'NO', then it works okay, but obviously does not show the album list.
Reply With Quote
  #77  
Old 05 Jun 2010, 22:43
Smiler2009 Smiler2009 is offline
 
Join Date: Apr 2009
Question Debug info shows all the time

Hi,

First, thanks for this super mod. I do have one small problem. I am shown the debug information everytime I use your mod even though I have it turned off in the config.

Any ideas where to look

Using latest .006 version

Jeff.
Reply With Quote
  #78  
Old 05 Jun 2010, 22:55
Jesh Jesh is offline
 
Join Date: Aug 2009
Originally Posted by Smiler2009 View Post
Hi,

First, thanks for this super mod. I do have one small problem. I am shown the debug information everytime I use your mod even though I have it turned off in the config.

Any ideas where to look

Using latest .006 version

Jeff.
I noticed this too Sorry Cellarius
Reply With Quote
  #79  
Old 05 Jun 2010, 23:12
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
Confirmed & resolved for next version, and I'll update the .006 build. Who already downloaded it may just upload the attached photo_popup.php.
Attached Files
File Type: php photo_popup.php (14.0 KB, 4 views)
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
  #80  
Old 05 Jun 2010, 23:14
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
No need to be sorry - at least I'm faster with my maintenance releaes than vBS/IB is
SCNR
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
  #81  
Old 06 Jun 2010, 22:58
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
Bugfix release 4.0.007

This will be the last bugfix release for some time if there don't come up major flaws - atm, I'm not aware of any pending issues. I'm away on business for three of the next four weeks - apart from that there's the soccer world cup

Fixed in this one: debug permissions, attachments folder list now contains root ("folder"), a filtering issue with the albums list, and the insert option "image with link below".

Please reimport the product file and upload all files. There have been no changes to config files.
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
  #82  
Old 07 Jun 2010, 00:08
fly fly is offline
 
Join Date: Oct 2003
I think I love you.
Reply With Quote
  #83  
Old 07 Jun 2010, 02:23
AURFSCAN AURFSCAN is offline
 
Join Date: Jan 2008
invalid zip file here
Reply With Quote
  #84  
Old 07 Jun 2010, 16:47
Jesh Jesh is offline
 
Join Date: Aug 2009
I still get blank html page when using 'show album list'. It worked at version 002 or 003, whichever used the GET. Ever since you changed that it won't display the album list from photopost, it just shows blank page.
Reply With Quote
  #85  
Old 07 Jun 2010, 18:37
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
Originally Posted by AURFSCAN View Post
invalid zip file here
Opens fine for me with Winrar and 7zip...
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
  #86  
Old 07 Jun 2010, 21:07
AURFSCAN AURFSCAN is offline
 
Join Date: Jan 2008
ok thx cellarius, on 2 pc's wont open with winzip... will try with other
Reply With Quote
  #87  
Old 10 Jun 2010, 18:13
fly fly is offline
 
Join Date: Oct 2003
Hmmm... I'm getting a memcached error. Anyone else using memcached with this mod?


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

This error pops up in the new window after clicking 'My Photos'.
Reply With Quote
  #88  
Old 11 Jun 2010, 08:37
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
Try the following: Open photo_popup.php and find around line 22

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Change it to

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Does this resolve the issue?
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
  #89  
Old 11 Jun 2010, 12:59
fly fly is offline
 
Join Date: Oct 2003
Originally Posted by cellarius View Post
Try the following: Open photo_popup.php and find around line 22

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Change it to

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Does this resolve the issue?
It does indeed! Thank you!

Now I just need to figure out why the My Photos link appears in a crazy place...

edit: Anyone else seen this issue? I don't have any other TMS edits affecting this template and the template itself is unmodified.


Last edited by fly; 11 Jun 2010 at 13:13.
Reply With Quote
  #90  
Old 12 Jun 2010, 12:09
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
Originally Posted by Jesh View Post
I still get blank html page when using 'show album list'. It worked at version 002 or 003, whichever used the GET. Ever since you changed that it won't display the album list from photopost, it just shows blank page.
I doubt it's an issue connected to the use of cookies, may be a coincidence of sorts. If you provide me with AdminCP and FTP access, I'll have a look.
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 15:55.

Layout Options | Width: Wide Color: