Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26 Mar 2013, 20:28
CharlesEdwards CharlesEdwards is offline
 
Join Date: Mar 2013
FAQ tab code not in navbar template

I have run into a problem while trying to remove the FAQ link from under the Forum tab.

After research it appears I need to remove this line of code from the navbar template.

<li><a rel="help" href="faq.php{vb:raw session.sessionurl_q}" accesskey="5">{vb:rawphrase faq}</a></li>

The problem is that this line of code does not exist. Here is the current and default code.

<div id="navbar" class="navbar">
<ul id="navtabs" class="navtabs floatcontainer<vb:if condition="$show['member'] AND $notifications_total"> notify</vb:if>">
{vb:raw template_hook.navtab_start}
{vb:raw navigation}
{vb:raw template_hook.navtab_end}
</ul>
<vb:if condition="$vboptions['enablesearches']">
<div id="globalsearch" class="globalsearch">
<form action="search.php?{vb:raw session.sessionurl}do=process" method="post" id="navbar_search" class="navbar_search">
<vb:comment><input type="hidden" name="s" value="{vb:raw session.sessionurl}" /></vb:comment>
<input type="hidden" name="securitytoken" value="{vb:raw bbuserinfo.securitytoken}" />
<input type="hidden" name="do" value="process" />
<span class="textboxcontainer"><span><input type="text" value="" name="query" class="textbox" tabindex="99"/></span></span>
<span class="buttoncontainer"><span><input type="image" class="searchbutton" src="{vb:stylevar imgdir_button}/search<vb:if condition="$stylevar['textdirection'] == 'rtl'">_rtl</vb:if>.<vb:if condition="is_browser('ie') AND !is_browser('ie', 7)">gif<vb:else />png</vb:if>" name="submit" onclick="document.getElementById('navbar_search').submit;" tabindex="100"/></span></span>
</form>
<ul class="navbar_advanced_search">
<li><a href="search.php{vb:raw session.sessionurl_q}" accesskey="4">{vb:rawphrase advanced_search}</a></li>
{vb:raw template_hook.navbar_advanced_search}
</ul>
</div>
</vb:if>
</div>
</div><!-- closing div for above_body -->

<div class="body_wrapper">
<div id="breadcrumb" class="breadcrumb">
<ul class="floatcontainer">
<li class="navbithome"><a href="index.php{vb:raw session.sessionurl_q}" accesskey="1"><img src="{vb:stylevar imgdir_misc}/navbit-home.png" alt="{vb:rawphrase home}" /></a></li>
{vb:raw navbits.breadcrumb}
{vb:raw navbits.lastelement}
</ul>
<hr />
</div>

{vb:raw ad_location.ad_navbar_below}
{vb:raw ad_location.global_below_navbar}

<vb:if condition="$show['notices'] AND THIS_SCRIPT != 'register'">
<form action="profile.php?do=dismissnotice" method="post" id="notices" class="notices">
<input type="hidden" name="do" value="dismissnotice" />
<input type="hidden" name="s" value="{vb:raw session.sessionurl}" />
<input type="hidden" name="securitytoken" value="{vb:raw bbuserinfo.securitytoken}" />
<input type="hidden" id="dismiss_notice_hidden" name="dismiss_noticeid" value="" />
<input type="hidden" name="url" value="{vb:raw return_link}" />
<ol>
{vb:raw notices}
</ol>
</form>
</vb:if>


I have checked in the Header template and found this line of code.

<li><a rel="help" href="faq.php{vb:raw session.sessionurl_q}">{vb:rawphrase help}</a></li>

Removing this does nothing to the visibility of the FAQ tab for obvious reasons.

So my question is, what template is this code located in?
Reply With Quote
  #2  
Old 26 Mar 2013, 21:35
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
You need to go to Settings > Navigation Manager > click to expand Forum tab contents > uncheck the Active checkmark next to FAQ
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #3  
Old 27 Mar 2013, 18:09
CharlesEdwards CharlesEdwards is offline
 
Join Date: Mar 2013
Lynne,

Thanks for the information, it worked.
Reply With Quote
  #4  
Old 08 Jul 2013, 14:21
MarceloS MarceloS is offline
 
Join Date: Aug 2008
Lynne, thanks for your reply, it helped me a lot.

The thing is: this sub navbar is floating above the tabs navbar after I upgraded to vb4.2.1

It was fine in vb4.2.0 patch 3

The navbar code has not changed since.
Reply With Quote
  #5  
Old 08 Jul 2013, 17:28
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Create a new style with no parent:
  • Styles & Templates > Style Manager > Add New Style
  • Parent Style: No Parent Style
  • Title: Default vBulletin
  • Allow User Selection: Yes
  • Save
Then browse the site using that totally default vbulletin style - do you still have the same problem with your navbar?
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #6  
Old 30 Jan 2017, 20:07
XotelHotel XotelHotel is offline
 
Join Date: Oct 2015
Real name: Tom Jenner
Um as much as this is helpful but i don't see the settings navigation manager help please
Reply With Quote
  #7  
Old 30 Jan 2017, 20:15
MarkFL's Avatar
MarkFL MarkFL is offline
 
Join Date: Feb 2014
Real name: Mark
Originally Posted by XotelHotel View Post
Um as much as this is helpful but i don't see the settings navigation manager help please
The "Navigation Manager" isn't part of vB 3.8.x.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member



Support for my products (as well as updates/new product publishing) has been moved to MHB - vBulletin Products and TAZ - Add-ons
Reply With Quote
  #8  
Old 31 Jan 2017, 07:24
webmastersun's Avatar
webmastersun webmastersun is offline
 
Join Date: Oct 2013
Originally Posted by MarkFL View Post
The "Navigation Manager" isn't part of vB 3.8.x.
So, Lynne said it was in vB4x?
__________________
The best webmaster forum & internet marketing forum for webmasters and internet marketers.
Reply With Quote
  #9  
Old 31 Jan 2017, 07:30
MarkFL's Avatar
MarkFL MarkFL is offline
 
Join Date: Feb 2014
Real name: Mark
Originally Posted by webmastersun View Post
So, Lynne said it was in vB4x?
Given that this thread is in a vB4 area, I would say this is a reasonable assumption.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member



Support for my products (as well as updates/new product publishing) has been moved to MHB - vBulletin Products and TAZ - Add-ons
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 16:23.

Layout Options | Width: Wide Color: