Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Import External Images Details »
Import External Images
Mod Version: 1.0.5, by y2ksw (Coder) y2ksw is offline
Developer Last Online: Jul 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (38 votes - 4.68 average) Installs: 302
Released: 07 Nov 2010 Last Update: 14 Feb 2011 Downloads: 1899
Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files Translations  

This vBulletin 4 product imports external images in your posts from external servers or paths into a specific path, normally your forum's image folder.

Differently than the previous product Image Cache for vBulletin 3.x., it parses the posts at regular intervals for new images and replaces the external references in the background. Also, instead of using only a single folder, it creates folders for years and months, making it much easier to handle large quantities of images. The source and destination image URL's are stored into database, too, avoiding unnecessary duplicates.

It moves and optionally converts images from one place to another. It is a handy tool in order to keep your images local to your forums.

Version 1.0.4 is temporarily in BETA stage until the users have confirmed the newly requested features.
Version 1.0.5 is still in BETA stage. It adds a new bunch of additional features, one of which allows you to test your mathematical understanding ... and a few other to fine-tune CURL and socket timeouts, and resizing on the fly of too large images. If you don't know what these options do, please leave them at their default values.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	08-11-2010-11.32.53.jpg
Views:	4016
Size:	112.4 KB
ID:	123480   Click image for larger version

Name:	02-02-2011-22.06.39.jpg
Views:	2788
Size:	126.0 KB
ID:	126356  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #241  
Old 21 Jul 2011, 11:05
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by Scalemotorcars View Post
Well Im screwed. I didn't add gallery to the white-list and now all those photos are gone.

My fault for not backing up the db first. You should add a warning (big red letters) about photopost and possible problems.

Once I do get this fixed manually I just want to make sure the info is correct for the hack. All I do is add gallery to the white list right?
Yes. In the option description it says:

Images containing these values are ignored and will not be replaced. Normally you will enter here your media server or gallery folder. Images of your forum and the imported folder are always ignored. Please separate each item by a new line.
It means, if you have a gallery folder, you would add in a new line:

/gallery/

If it is a subdomain or domain:

gallery.domain.tld

If it is ImageShack:

imageshack.

And don't forget to backup your post table this time
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #242  
Old 31 Jul 2011, 04:26
8thos's Avatar
8thos 8thos is offline
 
Join Date: Aug 2010
Real name: DRE
What's the point of this mod and can it reduce my First Byte Time in www.webpagetest.org?
__________________
www.8thos.com
www.qapla.com
Reply With Quote
  #243  
Old 31 Jul 2011, 07:47
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by Octavius. View Post
What's the point of this mod and can it reduce my First Byte Time in www.webpagetest.org?
The point is: it moves external images to your server. But I can't tell if it is useful to you
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #244  
Old 01 Aug 2011, 01:17
Scalemotorcars's Avatar
Scalemotorcars Scalemotorcars is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Daniel
Originally Posted by y2ksw View Post
I imagine your photopost images weren't readable to visitors and you had not setup the photopost path (mysite/gallery or gallery) into the "whitelist" (Ignore field). So the product tried to download the image but could't read it, and replaced it.

If you have a backup of your post table, you may disable the product and change the INSERT INTO in REPLACE INTO of the queries of your backup (& run a restore of the post table of course), in order to get back what you had, without messing up new posts (since your latest backup).

PS: If you do a restore, make sure not to rebuild the table structure
I only have a complete backup from about 6 months ago and Ive since upgraded from 3.6 to 4.1.4 Is it possible to only use the one table from the complete backup and since its the older version of VB would that be a problem?
Reply With Quote
  #245  
Old 01 Aug 2011, 08:51
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by Scalemotorcars View Post
I only have a complete backup from about 6 months ago and Ive since upgraded from 3.6 to 4.1.4 Is it possible to only use the one table from the complete backup and since its the older version of VB would that be a problem?
It is a problem, because the database structure has changed. In order to use the backup you would have to restore the backup in a sandbox, upgrade, backup again and restore as indicated with replace into. However there is no guarantee it works, because I suppose you have (had) also other plugins and probably the database structure isn't exactly the same.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #246  
Old 01 Aug 2011, 23:21
Scalemotorcars's Avatar
Scalemotorcars Scalemotorcars is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Daniel
Yep it has changed.

So to be clear since I would like to use the mod.

in the white list, if my site is root/forum and root/gallery all I need to do is add /gallery/ to the list.
Reply With Quote
  #247  
Old 02 Aug 2011, 23:32
tommythejoat's Avatar
tommythejoat tommythejoat is offline
 
Join Date: Apr 2008
Real name: Tom McIntyre
Unhappy Where are the images?

Perhaps I was reckless but I wanted image resizing, so I installed the 1.0.5 version on my test board.

I was not sure from the instructions whether the mod would create the /images/import directory or I would need to do that, so I ran it for a little while without manually creating the directory. The directory did not appear, so I then created the directory with 755 permissions.

I then ran the mod for about an hour and checked the table iei_img to see what was going on. The table shows a number of images have been re-url'd with many going to year based subdirectories and many just being ignored because they were invalid.

However, the /images/import/ directory remains empty.

Here is a translated url from the table

http://mb.nawcc.org/forum/images/imported/2006/11/1.jpg

Are these entries just a "plan of work" and the code actually does the transfers as another background task?

I have turned the mod off by disabling the cron job at the moment
Reply With Quote
  #248  
Old 03 Aug 2011, 08:50
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by Scalemotorcars View Post
Yep it has changed.

So to be clear since I would like to use the mod.

in the white list, if my site is root/forum and root/gallery all I need to do is add /gallery/ to the list.

Yes, you would add add /gallery/ to the list. This however may also exclude /gallery/ images from anywhere else ... so maybe it's a good idea to include the domain, too, e.g.:

mydomain.com/gallery/

And please don't forget the backup!
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #249  
Old 03 Aug 2011, 08:57
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by tommythejoat View Post
Perhaps I was reckless but I wanted image resizing, so I installed the 1.0.5 version on my test board.

I was not sure from the instructions whether the mod would create the /images/import directory or I would need to do that, so I ran it for a little while without manually creating the directory. The directory did not appear, so I then created the directory with 755 permissions.

I then ran the mod for about an hour and checked the table iei_img to see what was going on. The table shows a number of images have been re-url'd with many going to year based subdirectories and many just being ignored because they were invalid.

However, the /images/import/ directory remains empty.

Here is a translated url from the table

http://mb.nawcc.org/forum/images/imported/2006/11/1.jpg

Are these entries just a "plan of work" and the code actually does the transfers as another background task?

I have turned the mod off by disabling the cron job at the moment
These subfolders are created from the post date of the one they were taken from. The code parses posts one by one and tries to find pasted image references. If it finds one, it creates a new entry ([forumhome][setting]/year/month/progressive.extension) and imports the image and changes the reference in the post. Then it sets a flag to the post in order to avoid reparsing with value 1. Other values may follow for additional services and new add-ons.

If an image was imported previously, it just sets the new reference.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #250  
Old 05 Sep 2011, 03:15
DaffyDuck DaffyDuck is offline
 
Join Date: Jul 2006
Doesn't seem to be working for me - vB 4.1.5.

Either the cron task is not running (when running it manually, it completes in an instant), or the code is not working. Either way, none of the images are being downloaded, or the URL replaced.

Any ideas?
Reply With Quote
  #251  
Old 05 Sep 2011, 21:41
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Probably the task is not running. If you turn logging on (edit the task) you should see at least a note.

If no images are downloaded, probably your server is locked against downloads or by disallowing fopen on URL's or by firewall.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #252  
Old 06 Sep 2011, 06:27
DaffyDuck DaffyDuck is offline
 
Join Date: Jul 2006
I turned on logging, made it manually run the task, and viewed the log - no entries.

Looks like the task is not running at all.

What now?
Reply With Quote
  #253  
Old 06 Sep 2011, 06:30
DaffyDuck DaffyDuck is offline
 
Join Date: Jul 2006
I'm running version 1.02, by the way.

Had the same when having had version 1.04 or 1.05 installed.
Reply With Quote
  #254  
Old 06 Sep 2011, 11:49
Gemma's Avatar
Gemma Gemma is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Gemma
Thanks for this
__________________
Reply With Quote
  #255  
Old 06 Sep 2011, 16:24
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by DaffyDuck View Post
I turned on logging, made it manually run the task, and viewed the log - no entries.

Looks like the task is not running at all.

What now?
Originally Posted by DaffyDuck View Post
I'm running version 1.02, by the way.

Had the same when having had version 1.04 or 1.05 installed.
No idea. If you have php logs somewhere, check if something is missing. Maybe the cronjob is disabled? Is the board off-line?
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
Reply

Tags
lisansdevir


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:50.

Layout Options | Width: Wide Color: