Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Use Google Custom Search In Navbar - Step By Step Details »
Use Google Custom Search In Navbar - Step By Step
Mod Version: 1.00, by rajubd (Member) rajubd is offline
Developer Last Online: Jan 2016 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (11 votes - 4.64 average) Installs: 99
Released: 10 May 2011 Last Update: Never Downloads: 885
Not Supported Template Edits  

This mod will replace vb search in navbar with google custom search.. you can still use advance search from navbar. google search provide much better result when you try to search word under 4 letters..

1. First download google.php upload in your forum root
2. Go to your AdminCP Go to Styles & Templates -> Style Manager
select Style then click Create New Template rename Template to GOOGLE
Paste this code in google Template :

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

3. Then Open Navigation / Breadcrumb Templates Click Collapse button click navbar Template find <div id="globalsearch" class="globalsearch"> and <ul class="navbar_advanced_search"> remove all code between this with


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Note : Replace http://www.mobilephonetalk.com with your won website name
Replace partner-pub-8038994048300561:7c8fy7cujxg with your won adsense code...

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	Capture.jpg
Views:	3307
Size:	91.4 KB
ID:	128977  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #61  
Old 26 Dec 2011, 13:15
rajubd rajubd is offline
 
Join Date: Jun 2009
Originally Posted by zeus_r6 View Post
I'm seeing little to no search results where I got plenty using the vb search...ideas?
That means google not indexing your site properly
Reply With Quote
  #62  
Old 29 Dec 2011, 14:40
alghzil alghzil is offline
 
Join Date: Dec 2011
is this way legal?
Reply With Quote
  #63  
Old 04 Jan 2012, 00:18
mnms mnms is offline
 
Join Date: Mar 2011
Installed on VB 4.1.6 in UTF-8.
it is working very well. thanks a lot for this mod
Reply With Quote
  #64  
Old 02 Feb 2012, 12:43
Bellinis's Avatar
Bellinis Bellinis is offline
 
Join Date: Aug 2005
It's not working for me: Version 4.1.10

The page loads nicely, but no search results. Our site is well indexed in Google, so that should be no problem. Site: www.skodaforum.nl > select the VB4 default style to test it.

Please advise
Reply With Quote
  #65  
Old 10 Feb 2012, 04:55
Spika's Avatar
Spika Spika is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Rafa
Originally Posted by Bellinis View Post
It's not working for me: Version 4.1.10

The page loads nicely, but no search results. Our site is well indexed in Google, so that should be no problem. Site: www.skodaforum.nl > select the VB4 default style to test it.

Please advise
Same problem. Only show results If I choose in Adsense "search the web" and not my forum.
Version 4.1.10

Thanks
Reply With Quote
  #66  
Old 17 Feb 2012, 22:38
ejup2009 ejup2009 is offline
 
Join Date: Dec 2011
Real name: Edixon
Don`t working in Vbulletin 4.1.9
Reply With Quote
  #67  
Old 25 Feb 2012, 21:59
raja811 raja811 is offline
 
Join Date: Oct 2006
thank you
Reply With Quote
  #68  
Old 27 Feb 2012, 23:07
tafreeh's Avatar
tafreeh tafreeh is offline
 
Join Date: May 2008
Location: Canada
Real name: DON
good one. thanks a lot.

Question: How can i change color and look of a result page ?
Thanks
__________________
Vb Forum
Reply With Quote
  #69  
Old 11 Mar 2012, 07:03
hurricane_sh hurricane_sh is offline
 
Join Date: Oct 2004
Doesn't seem to work with 4.1.11, got blank page when click search, but works well with 4.1.10.
Reply With Quote
  #70  
Old 11 Mar 2012, 22:29
rajubd rajubd is offline
 
Join Date: Jun 2009
I have stopped using them because adsense didn't sent my pin code...
Reply With Quote
  #71  
Old 23 Apr 2012, 21:34
ctrenks ctrenks is offline
 
Join Date: Aug 2007
I set this up, my header was all mangled but it did send results, the only issue I have otehr than cosmetic is that its also showing google adds on the right side. In my industry (casinos) I am not permitted to try and use adsense to make or promote casinos. I simply want the site search.

Is this possible?

Thanks,
Reply With Quote
  #72  
Old 28 Apr 2012, 07:49
farazfaraz's Avatar
farazfaraz farazfaraz is offline
 
Join Date: Mar 2009
Real name: .:MONTAZER:.
3. Then Open Navigation / Breadcrumb Templates Click Collapse button click navbar Template find <div id="globalsearch" class="globalsearch"> and <ul class="navbar_advanced_search"> remove all code between this with
i can't find in my Templates!!

why???
__________________
Reply With Quote
  #73  
Old 10 May 2012, 19:21
hqarrse hqarrse is offline
 
Join Date: Mar 2010
Good mod, working well in 4.1.12 although I can't see any reason why it wouldn't work in any of the versions mentioned as not working above.

I did change line 8 of google.php to a normal script name rather than 'test',so:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and this allows use of sensibly named template conditionals such as:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The only other change needed, other than some layout tweaks, was to add the second header include to the template:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Also working fine with Everywhere Sidebar using the instructions for adding the sidebar to custom pages.

Thanks for posting this - a real time saver in getting this working and well explained.
__________________
using VB 4.2.1 on the Army Rumour Service, CentOS 6. VBSEO 3.6.0
Reply With Quote
  #74  
Old 13 May 2012, 18:24
Big-Pete Big-Pete is offline
 
Join Date: May 2009
Just upgraded a site from vB3 to vB4, and need a good search system, Used to use Marco's google search in vB3 but thats not working with vB4. Anyway, tried doing this but the required template must have been done away with as I can't find it. Where can I make the required edit?


3. Then Open Navigation / Breadcrumb Templates Click Collapse button click navbar Template find <div id="globalsearch" class="globalsearch"> and <ul class="navbar_advanced_search"> remove all code between this with
Reply With Quote
  #75  
Old 18 May 2012, 12:16
Mellow's Avatar
Mellow Mellow is offline
 
Join Date: Nov 2003
No, it's there, just search your templates for globalsearch and it should show up.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:14.

Layout Options | Width: Wide Color: