Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Thread Thumbnail Details »
Thread Thumbnail
Mod Version: 1.1, by jasonmerchant (Member) jasonmerchant is offline
Developer Last Online: Jun 2009 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.8 Rating: (21 votes - 4.81 average) Installs: 208
Released: 21 Sep 2007 Last Update: 21 Sep 2007 Downloads: 1391
Not Supported Uses Plugins Template Edits  

This plugin is the newest version of the Thread Thumbnail plugin

This plugin will display the first attachment as a thumbnail on forumdisplay.php

New Features:
  • If there are attachments that are not images, it will skip them and go to the first image attachment.
  • Optional - you can now display thumbnails on search results.



Installation:

In your AdminCP, go to Plugin System, Download/Upload Plugins and import the xml document.

Be sure to change the forum ids in the $thumbsforums array to the forum ids you want to enable thumbnails in.

The plugin comes with the Search Thumbnails enabled. If you do not want to have thumbnails show up in the search results, make sure you deactivate it.

If you would like thumbnails to display in the search results, you will need to replace your search.php page with the one in the zip file. Unfortunately vBulletin forgot to include a hook variable where it is necessary for this to work. I have added 1 line to search.php with the hook variable. There is no way around this until vbulletin adds it themselves.

Next you will need to modify your threadbit template:

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace With:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You will also need to upload an image to display if there are no image attachments here: $stylevar[imgdir_misc]/nothumb.jpg(ex: http://www.mysite.com/forums/images/misc/nothumb.jpg). I've made a simple one you can use or you can make your own. By default thumbnails are confined in a 100x100 px area, I found that it looks good to make the "no image" image about 100x83 px.

_____________________________________________________

Add-ons (Optional)

UserCP option to turn the thumbnails on/off on a per user basis

Go into your admincp and click User Profile Fields->Add New User Profile Field.

Select "single selection radio buttons", click continue.

For title put "Thread Thumbnails", for description put "This will allow you to turn the thumbnails of threads on and off."

For options, enter "On" and "Off".

Skip down to Display Page and choose "Options: Thread Viewing".

In your threadbit template(assuming you already applied the template changes above):

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You need to replace field5 with the field name of the profile field you created earlier.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	attachment.jpg
Views:	5493
Size:	36.5 KB
ID:	70123  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Thread Thumbnail jasonmerchant vBulletin 3.5 Add-ons 196 04 Jan 2009 09:26

  #136  
Old 10 May 2008, 12:38
Defkalion Defkalion is offline
 
Join Date: Jan 2007
Guys, does anyone know where to put this extra line of code in TAGS.php so that the thumbnails come up also when doing a tag search?
Reply With Quote
  #137  
Old 10 May 2008, 13:22
Nikoo Nikoo is offline
 
Join Date: Apr 2007
Do you know if this will work whit 3.7 ? or do we have to wait for a update?
Reply With Quote
  #138  
Old 10 May 2008, 14:02
theOZer's Avatar
theOZer theOZer is offline
 
Join Date: Mar 2007
Real name: Dennis "theOZer" Osborne
Hey, Nikoo, since post #100 or so this entire discussion has been how to make this work with 37x. As stands, the Thread Thumbnail plugin works in 37x. The Thread Thumbnail - Search plugin works if you tweak search.php, adding TT's code. AND, if you have the Thread Thumbnail - Search plugin turned ON but you did NOT tweak search.php you WILL get database errors when you/anyone does a search. So, Watch Out!
Reply With Quote
  #139  
Old 10 May 2008, 14:03
MissKalunji's Avatar
MissKalunji MissKalunji is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Mj Bain
Originally Posted by Defkalion View Post
Guys, does anyone know where to put this extra line of code in TAGS.php so that the thumbnails come up also when doing a tag search?
i wonder too
__________________
____________
BossLady
Reply With Quote
  #140  
Old 11 May 2008, 22:37
Nikoo Nikoo is offline
 
Join Date: Apr 2007
thanks.
Reply With Quote
  #141  
Old 12 May 2008, 01:04
NeverBored NeverBored is offline
 
Join Date: Feb 2008
As far as tags, I think another plugin needs to be created in addition to adding the code to tags.php. I tried looking at the file myself, but I just have no idea where it'd go. It would seem it'd be a pretty easy thing to do for someone that knows what they're doing to adapt it to tags. It's too bad someone with the knowledge hasn't taken over this mod for 3.7, since the author is gone.
Reply With Quote
  #142  
Old 12 May 2008, 06:59
Defkalion Defkalion is offline
 
Join Date: Jan 2007
Well this mod is working fine in my 3.7 installation, and with the addition of that little piece of code I also get the thumbnails in search. But as you say, we just need someone that know what they're doing to tell us where to put this line of code to TAGS.PHP so that we can have thumbs there too.

Anyone?
Reply With Quote
  #143  
Old 13 May 2008, 06:56
viper007 viper007 is offline
 
Join Date: Dec 2007
cant see the attachemnt as thumbnail
Reply With Quote
  #144  
Old 13 May 2008, 19:49
mwink mwink is offline
 
Join Date: Mar 2008
Originally Posted by NeverBored View Post
Copy and paste the postbit_attachmentimage template contents into the postbit_attachmentthumbnail template (delete the current contents in postbit_attachmentthumbnail)

Make sure you have thumbnail creation on. This will display the thumbnails for use with this hack, and in the thread will display the fullsize image (what you would normally see if you clicked on the thumbnail of an attached image), which is what I understood you were asking to accomplish...

It's a quick fix and shouldn't pose any problems other than the fact potentially a lot of thumbnails are created that aren't used if you have a lot of image uploads.
Hi neverbored,

thanks for explaining this. This is what happens:

if we have thumbnail creation on, when we post a message with attachment, it shows a (correct) thumbnail before the post. Inside the post however, it still shows a thumbnail instead of the full size photo.

When, after creating this post, I switch thumbnail creation off again, than the situation is how we would like to have it: thumbnail before the post and fullsize inside..

Of course we can not have thumbnail creation switched to off..

Any suggestion?

Thanks a lot!!
Reply With Quote
  #145  
Old 13 May 2008, 21:16
NeverBored NeverBored is offline
 
Join Date: Feb 2008
Originally Posted by mwink View Post
Hi neverbored,

thanks for explaining this. This is what happens:

if we have thumbnail creation on, when we post a message with attachment, it shows a (correct) thumbnail before the post. Inside the post however, it still shows a thumbnail instead of the full size photo.

When, after creating this post, I switch thumbnail creation off again, than the situation is how we would like to have it: thumbnail before the post and fullsize inside..

Of course we can not have thumbnail creation switched to off..

Any suggestion?

Thanks a lot!!
If you do what I wrote, you'll have what you want.

Copy and paste the postbit_attachmentimage template contents into the postbit_attachmentthumbnail template (overwrite the current postbit_attachmentthumbnail contents). And leave thumbnail creation on.
Reply With Quote
  #146  
Old 21 May 2008, 00:34
nando99 nando99 is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: Fernando
This is a great mod! Love it. One question though, would it be possible to set a nothumb image per forum?

Thanks in advance...
Reply With Quote
  #147  
Old 21 May 2008, 02:10
NeverBored NeverBored is offline
 
Join Date: Feb 2008
Originally Posted by nando99 View Post
This is a great mod! Love it. One question though, would it be possible to set a nothumb image per forum?

Thanks in advance...
Easy. Replace the nothumb image with this, <img src="$stylevar[imgdir_misc]/nothumb$thread[forumid].jpg" alt="" border="0" />

Then save your seperate nothumb images with the forum id in the file name.
Reply With Quote
  #148  
Old 21 May 2008, 02:23
nando99 nando99 is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: Fernando
Originally Posted by NeverBored View Post
Easy. Replace the nothumb image with this, <img src="$stylevar[imgdir_misc]/nothumb$thread[forumid].jpg" alt="" border="0" />

Then save your seperate nothumb images with the forum id in the file name.
Well then - that sounds easy enough... lol thanks
Reply With Quote
  #149  
Old 22 May 2008, 20:21
mwink mwink is offline
 
Join Date: Mar 2008
Originally Posted by NeverBored View Post
If you do what I wrote, you'll have what you want.

Copy and paste the postbit_attachmentimage template contents into the postbit_attachmentthumbnail template (overwrite the current postbit_attachmentthumbnail contents). And leave thumbnail creation on.
That's exactly what we did. Thumbnails in front of the thread titles are perfect, but the image inside the post is still a thumbnail instead of fullsize. This is very frustrating. Thanks for any futher suggestions you may have.

PS we tested it now using the vbulletin default template and have this problem there as well..

thanks again,

Paul
Reply With Quote
  #150  
Old 22 May 2008, 20:36
NeverBored NeverBored is offline
 
Join Date: Feb 2008
Originally Posted by mwink View Post
That's exactly what we did. Thumbnails in front of the thread titles are perfect, but the image inside the post is still a thumbnail instead of fullsize. This is very frustrating. Thanks for any futher suggestions you may have.

PS we tested it now using the vbulletin default template and have this problem there as well..

thanks again,

Paul
I don't see how that's possible. The thumbnails in posts are displayed using the thumbnail template, so if the template isn't calling the thumbnail and are instead calling the full size image - which is what the change I posted does, it shouldn't even be possible for it to display the thumbnail.

To make sure, I just tested on my board again, and it works as it should. All uploaded images in posts are displayed at their full size.

The only thing I can think of is you reversed the templates (copied postbit_attachmentthumbnail to postbit_attachmentimage instead of the opposit). If that's not the case I really have no idea what the problem could be. Like I said I've tested it twice on my board and it worked instantly, and based on the simplicity of what it's doing I can't think of why it's not working for you.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:44.

Layout Options | Width: Wide Color: