Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Thread Thumbnail Details »
Thread Thumbnail
Mod Version: 1.1, by jasonmerchant (Member) jasonmerchant is offline
Developer Last Online: Jun 2009 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.8 Rating: (21 votes - 4.81 average) Installs: 208
Released: 21 Sep 2007 Last Update: 21 Sep 2007 Downloads: 1391
Not Supported Uses Plugins Template Edits  

This plugin is the newest version of the Thread Thumbnail plugin

This plugin will display the first attachment as a thumbnail on forumdisplay.php

New Features:
  • If there are attachments that are not images, it will skip them and go to the first image attachment.
  • Optional - you can now display thumbnails on search results.



Installation:

In your AdminCP, go to Plugin System, Download/Upload Plugins and import the xml document.

Be sure to change the forum ids in the $thumbsforums array to the forum ids you want to enable thumbnails in.

The plugin comes with the Search Thumbnails enabled. If you do not want to have thumbnails show up in the search results, make sure you deactivate it.

If you would like thumbnails to display in the search results, you will need to replace your search.php page with the one in the zip file. Unfortunately vBulletin forgot to include a hook variable where it is necessary for this to work. I have added 1 line to search.php with the hook variable. There is no way around this until vbulletin adds it themselves.

Next you will need to modify your threadbit template:

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace With:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You will also need to upload an image to display if there are no image attachments here: $stylevar[imgdir_misc]/nothumb.jpg(ex: http://www.mysite.com/forums/images/misc/nothumb.jpg). I've made a simple one you can use or you can make your own. By default thumbnails are confined in a 100x100 px area, I found that it looks good to make the "no image" image about 100x83 px.

_____________________________________________________

Add-ons (Optional)

UserCP option to turn the thumbnails on/off on a per user basis

Go into your admincp and click User Profile Fields->Add New User Profile Field.

Select "single selection radio buttons", click continue.

For title put "Thread Thumbnails", for description put "This will allow you to turn the thumbnails of threads on and off."

For options, enter "On" and "Off".

Skip down to Display Page and choose "Options: Thread Viewing".

In your threadbit template(assuming you already applied the template changes above):

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You need to replace field5 with the field name of the profile field you created earlier.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	attachment.jpg
Views:	5493
Size:	36.5 KB
ID:	70123  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Thread Thumbnail jasonmerchant vBulletin 3.5 Add-ons 196 04 Jan 2009 09:26

  #286  
Old 31 Jan 2009, 04:42
hieronymous hieronymous is offline
 
Join Date: Dec 2007
thanks for the reply, i rather thought that would be the case

as i say, the obvious query word "img" or "[img]" returns no results, i guess because there aren't enough letters in "img"... and in any case, if this mod doesn't handle embedded images, then i don't really want to use any other mod - as this one mostly works fine apart from this (very minor) issue
Reply With Quote
  #287  
Old 31 Jan 2009, 05:21
KevinL KevinL is offline
 
Join Date: Apr 2005
Yeah this is a great mod.

I actually started using one made by Gio that creates thumbs like this and also gives you a lot of flexibility and options within all your forums. It's a great product.
Reply With Quote
  #288  
Old 09 Feb 2009, 04:11
indiawilds indiawilds is offline
 
Join Date: Nov 2008
Hi,

I am using this plugin and i am able to display the thumbnails, but if some user links the photo from some other site, then the thumbnail is not displayed.

Can you please let me know what can be done to display thumbnails of images linked from other sites.

I am using 3.8.1.

Thanks.
Reply With Quote
  #289  
Old 10 Feb 2009, 10:02
Aery Aery is offline
 
Join Date: Mar 2007
Hi,
first of all, I really like this mod!

I need only a simple info :

There is a way to show the thumbnail in the forum main page ?
For example : 8 inline thumbnail to the upper part of the forum (or lower, etc)

In the past I had a forum with 8 thumbnail from photopost, now I remove it but I still need to have the thumbnail !

Thanks a lot!
Reply With Quote
  #290  
Old 10 Feb 2009, 15:42
6piston's Avatar
6piston 6piston is offline
 
Join Date: Apr 2005
been using for some time now. it was just what my site really needed.

the thing is, i've always been finding ways for the thread thumbnails to load better on IE.
it's just so much more slower when all the thumbnails have to be loaded before the page actually displays

plus, on some pcs, the thread thumbnails hang their IE browsers. could it be the intense loading for the browser?

theOzer or anyone out there found a better way to load the thumbnails? <DIV> instead of tables perhaps?
Reply With Quote
  #291  
Old 12 Feb 2009, 17:48
SVTCobraLTD SVTCobraLTD is offline
 
Join Date: Jul 2007
Great mod here. However what about linked images? Any way to get them to show?
Reply With Quote
  #292  
Old 13 Feb 2009, 15:23
theOZer's Avatar
theOZer theOZer is offline
 
Join Date: Mar 2007
Real name: Dennis "theOZer" Osborne
I just burned 30+ minutes perusing vB.org looking for a hack that would create a thumbnail when someone posts a linked image. I couldn't find anything.
I've also tried to find a commercial software package that offers this feature. No luck for me so far; maybe I need to improve my web searching abilities; maybe.
I've seen some impressive forums where on the main page there's an array of thumbnails that when clicked on take you to the post, etc... Where to find out how to do this or where to buy the code to do this is currently beyond my reach. Hmmm.
Reply With Quote
  #293  
Old 13 Feb 2009, 16:27
theOZer's Avatar
theOZer theOZer is offline
 
Join Date: Mar 2007
Real name: Dennis "theOZer" Osborne
Originally Posted by 6piston View Post
so much more slower when all the thumbnails have to be loaded before the page actually displays
Hey 6piston,
Many issues come into play concerning performance and page displays in vB.
How many mods/hacks do you have running in addition to this TT mod. Don't forget their pull on your forum reserves.
This mod can't be DIV'd or JavaScripted or swanktified.
But, try adding Width and Height to your <img tag (see page 19, post #278).
Just the Width parameter works for IE but you need both Width and Height parameters for this to work in FireFox and other browsers, so use both parameters.
Reply With Quote
  #294  
Old 14 Feb 2009, 07:45
Aery Aery is offline
 
Join Date: Mar 2007
Originally Posted by theOZer View Post
I just burned 30+ minutes perusing vB.org looking for a hack that would create a thumbnail when someone posts a linked image. I couldn't find anything.
I've also tried to find a commercial software package that offers this feature. No luck for me so far; maybe I need to improve my web searching abilities; maybe.
I've seen some impressive forums where on the main page there's an array of thumbnails that when clicked on take you to the post, etc... Where to find out how to do this or where to buy the code to do this is currently beyond my reach. Hmmm.
Thanks for take a look around the world!
Anyway, if you found a way to create this hack I'm stick around this thread
Reply With Quote
  #295  
Old 14 Feb 2009, 14:11
theOZer's Avatar
theOZer theOZer is offline
 
Join Date: Mar 2007
Real name: Dennis "theOZer" Osborne
I, too, have nothing more to offer here.
Regards, theOZer
Reply With Quote
  #296  
Old 17 Feb 2009, 07:50
hieronymous hieronymous is offline
 
Join Date: Dec 2007
thanks for taking the time to look anyway
Reply With Quote
  #297  
Old 17 Feb 2009, 14:19
MẪ$TЯ's Avatar
MẪ$TЯ MẪ$TЯ is offline
 
Join Date: Jan 2009
If you would like thumbnails to display in the search results, you will need to replace your search.php page with the one in the zip file. Unfortunately vBulletin forgot to include a hook variable where it is necessary for this to work. I have added 1 line to search.php with the hook variable. There is no way around this until vbulletin adds it themselves.
what can i add in the search.php .

My Vbulletin Version is 374
Reply With Quote
  #298  
Old 17 Feb 2009, 17:16
theOZer's Avatar
theOZer theOZer is offline
 
Join Date: Mar 2007
Real name: Dennis "theOZer" Osborne
See page 8, Post #112. The change to search.php hasn't change, so, the info in this post still applies; this added code works in all versions of vB search.php from 368 thru 38x.
~theOZer

Last edited by theOZer; 18 Feb 2009 at 15:34. Reason: corrected 36x to 368
Reply With Quote
  #299  
Old 14 Mar 2009, 10:43
6piston's Avatar
6piston 6piston is offline
 
Join Date: Apr 2005
Originally Posted by theOZer View Post
Hey 6piston,
Many issues come into play concerning performance and page displays in vB.
How many mods/hacks do you have running in addition to this TT mod. Don't forget their pull on your forum reserves.
This mod can't be DIV'd or JavaScripted or swanktified.
But, try adding Width and Height to your <img tag (see page 19, post #278).
Just the Width parameter works for IE but you need both Width and Height parameters for this to work in FireFox and other browsers, so use both parameters.
hi the ozer

thanks for the help.

well, the real problem is with the older or messed up old IE's that some of my users complains about. it works fine with standard or new browsers. even my Nokia phone loaded the page with no problems. Just thought there'd be a way to speed things up like some other classifieds sites.

are you saying that if i add the witdh and height tags, the page will load better?

I have a rather busy forums section which i use for classifieds. This has made an impact on the server loads right after i used the TT plugin. it's something i will bever remove though. It has improved the site experience so much\

I have since added another quad core server, so server load is back on track.

if anyone want to have a look at how i used the thread thumbnails, this is it
http://www.zerotohundred.com/newforu...d-performance/
Reply With Quote
  #300  
Old 19 Mar 2009, 18:10
theOZer's Avatar
theOZer theOZer is offline
 
Join Date: Mar 2007
Real name: Dennis "theOZer" Osborne
6piston,
Concerning older versions of IE. Trying to cater your forum to work in older IE versions is honorable but… why? If someone has IE7 upgrade or IE8 upgrade (dropped today!) or, worse yet, IE6 upgrade "fear," smolly. Upgrade. Much to my amazement and joy was the discovery that the latest version of Mozilla’s FireFox seems to be THE browser to use when viewing a vB forum. So, put a ‘works best with…’ line hidden somewhere in your footer using a really really small font (visualize a cute smiling smilie here).
No. I apologize and after rereading see my suggestion as misleading about performance. But, have you tested using width & height? To actually reduce your thumbnails’ size (AdminCP > vBulletin Options > Message Attachment Options > Thumbnail Size) might improve display delay but its messy and not recommended by me. Always first test changes like this in your testvb.
My initial post here about using width and height was for someone who just wanted to tidy up, display smaller thumbnails in a list.
Nice web site and utilization of this TT mod. Remember, any hookname that “knows” a thread’s thread.firstpostid can be used to grab 1st post attachment info, too. For example, I found one in tags.php, hookname: tags_list_query_data (see pg 12, post 169). How you’ve shaped up your forum shows me you should be able to take this FYI tidbit and run with it. Good luck.
Regards, theOzer
P.S.
Curiously, IE8 was officially released as I (pre)typed my reply diatribe here. IE8 seems to "handle" using HighSlide in Image Resizer (which I use with NO image resizing, just HighSlide). Hmmm...

Last edited by theOZer; 19 Mar 2009 at 23:24. Reason: Added PS
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:18.

Layout Options | Width: Wide Color: