Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Floating Side Menu Details »
Floating Side Menu
Mod Version: 1.00, by Saviour (Member) Saviour is offline
Developer Last Online: Jun 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.8 Rating: (9 votes - 5.00 average) Installs: 68
Released: 17 Nov 2007 Last Update: Never Downloads: 492
Not Supported Template Edits Additional Files  

Floating Side Menu

This mod is no longer supported...

Origin: DynamicDrive.com
Original Script: Omni Slide Menu
John Davenport Scheuer
* Adapted from Dynamic-FX Slide-In Menu (v 6.5) script
by maXimus
Supported Browsers: FF1+ IE5+ Opr7+

This mod has been tested and works on vbulletin version 3.6.8 PL2.
This is a DHTML script for general forum use. Do not ask if it can be used for certain User Groups or given Permissions.

Features:

This mod places a floating menu on the right, or left of all of your forum pages. To place it on the left, edit the following code in menuItems.js:

Find...

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with...

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Edits:
  • Edit menuItems.js for links and colors
  • Edit mmenu.js for bar, headers and other variables
  • Edit forum header template(s)
  • Instructions included within attached .zip file

Customization:
  • menuItems.js: use this file to name your menu and create your links
  • mmenu.js: use this file to customize the look of your menu
  • Refer to the "Properties" page for variable descriptions
  • Refer to the code below to adjust your link attributes within the menu (i.e., link text color, hover, visited). The code below is what you will be putting at the top of your forum's header template. Items in red are editable:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Live Demo: Demo

Hope you like this simple little mod...if so, please, don't forget to rate it.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Side Menu Developer vBulletin 3.5 Template Modifications 57 13 Aug 2010 03:43

  #46  
Old 18 Nov 2007, 17:36
Fungsten Fungsten is offline
 
Join Date: Jul 2006
Originally Posted by yoyoyoyo View Post
I haven't tried it, but this should work...

change:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

to:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

if your forum is in a different directory, such as "forums," then change the replacement code accordingly.

Please let me know if it works for you.
Where does one change that? Thanks.
Reply With Quote
  #47  
Old 18 Nov 2007, 17:53
Saviour's Avatar
Saviour Saviour is offline
 
Join Date: Apr 2007
You will find it within the code you will be adding to your header template:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Change the above red code.
__________________
Free Computer Help
Reply With Quote
  #48  
Old 18 Nov 2007, 18:14
Direct Vision Direct Vision is offline
 
Join Date: Oct 2007
ok all done thanks alot bro, you rock.

this is great
Reply With Quote
  #49  
Old 18 Nov 2007, 18:16
Saviour's Avatar
Saviour Saviour is offline
 
Join Date: Apr 2007
Originally Posted by Direct Vision View Post
ok all done thanks alot bro, you rock.

this is great
Thank you...don't forget to click "Installed".
__________________
Free Computer Help
Reply With Quote
  #50  
Old 18 Nov 2007, 18:18
Fungsten Fungsten is offline
 
Join Date: Jul 2006
Originally Posted by Saviour View Post
You will find it within the code you will be adding to your header template:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Change the above red code.
I tried it but then the whole Menu disappeared.
Reply With Quote
  #51  
Old 18 Nov 2007, 18:27
Saviour's Avatar
Saviour Saviour is offline
 
Join Date: Apr 2007
Fungsten...

Change the code back and let me know if the menu now appears in your forum.

Also...are you trying to get the menu to appear within a CMS...like vbAdvanced?
__________________
Free Computer Help
Reply With Quote
  #52  
Old 18 Nov 2007, 18:34
yoyoyoyo's Avatar
yoyoyoyo yoyoyoyo is offline
 
Join Date: Dec 2004
many people have blogs, project tools, vba links, photopost, vba gallery, etc. posted outside the forum directory, or at the root level. I think it is best to change the code from:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

to:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

to avoid any problems like that, and to have the floating side menu appear in every part of your forum. If you do not want the floating sidebar to appear in those places, and only in your forum directory, then do not make that change.
Reply With Quote
  #53  
Old 18 Nov 2007, 18:39
Saviour's Avatar
Saviour Saviour is offline
 
Join Date: Apr 2007
And a big "Thank You" goes out to yoyoyoyo for making that post.
__________________
Free Computer Help
Reply With Quote
  #54  
Old 18 Nov 2007, 18:40
Fungsten Fungsten is offline
 
Join Date: Jul 2006
Originally Posted by Saviour View Post
Fungsten...

Change the code back and let me know if the menu now appears in your forum.

Also...are you trying to get the menu to appear within a CMS...like vbAdvanced?
  1. I changed it back and it worked.
  2. Whatever the code does.
Reply With Quote
  #55  
Old 18 Nov 2007, 22:20
MR.BOSS MR.BOSS is offline
 
Join Date: Sep 2007
thanks for this hack, but where should i upload the 2 files exactly?
Reply With Quote
  #56  
Old 19 Nov 2007, 00:45
stationar stationar is offline
 
Join Date: May 2007
How can I make this menu to also appear in VBadvanced pages?
In "Head" template replace relative links with constant ones:

(Add your address in places, marked red)

src="http://www.yoursite.com/forum/mmenu.js"
src="http://www.yoursite.com/forum/menuItems.js"
Reply With Quote
  #57  
Old 19 Nov 2007, 00:52
Saviour's Avatar
Saviour Saviour is offline
 
Join Date: Apr 2007
Originally Posted by MR.BOSS View Post
thanks for this hack, but where should i upload the 2 files exactly?

If you are uploading them for use on just your forum...upload them to the root of your forum directory.

Are you going to be using the menu anywhere else? Do you use vbAdvanced or any other CMS hack? If so...read the post just before this one.

Did you read the directions provided in the text file included in the zipped attachment?
__________________
Free Computer Help
Reply With Quote
  #58  
Old 19 Nov 2007, 02:53
Saviour's Avatar
Saviour Saviour is offline
 
Join Date: Apr 2007
FLOATING SIDE MENU TIP


This tip is for those who are already using this mod, but have different skins within their forum.

Hopefully, everyone who has downloaded and installed this mod is getting used to the variable changes and adapting the menu to whatever theme they have installed within their forum.

Not to confuse anyone, but did you know you can rename the two javascript files included in this mod and then use them to customize a separate menu for another theme being used within the same forum?

1. Simply rename the two javascript files within the zipped folder of this mod...and edit them by changing any of the related variables to match the style of your other theme.

2. Upload the renamed javascript files to your forum's root directory. You now have 2 sets of the same javascript...both with different names...and both edited to match the other skin you may be using on your forum.

3. Edit the script you will be placing in your skin's header template(s) to point to the new scripts. No need to change the name of the menu within that script.

4. Now copy the script to the beginning of the skin's header template...save your template changes...and, Voila! You have a new menu that matches the look of another skin.

If you'd like a live example, visit the Saviour PC Forum. Do you see the menu for my default skin?

Go to the bottom of the page and choose vbulletin's default skin...notice the new menu?

Pretty cool, huh?

Enjoy!
__________________
Free Computer Help
Reply With Quote
  #59  
Old 19 Nov 2007, 16:59
firstrebel's Avatar
firstrebel firstrebel is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: Robert Isaac
How can I make the menu tab thinner please. Great work, thanks.

Bob
Reply With Quote
  #60  
Old 19 Nov 2007, 17:34
Saviour's Avatar
Saviour Saviour is offline
 
Join Date: Apr 2007
Originally Posted by firstrebel View Post
How can I make the menu tab thinner please. Great work, thanks.

Bob
Bob...

Look for this code in the menu.js file:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Change the number to the width you desire...
__________________
Free Computer Help
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 13:45.

Layout Options | Width: Wide Color: