Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Live Topic Details »
Live Topic
Mod Version: 1.07b, by Coders Shack (Contributor) Coders Shack is offline
Developer Last Online: Sep 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (87 votes - 4.61 average) Installs: 975
Released: 10 Jan 2009 Last Update: 01 Mar 2009 Downloads: 5489
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Is in Beta Stage  

. . . . . . . . Brought to you by scriptasy.com

Live Demo:
Live Topic 1.07b Demo (you must be logged in, and the topic must be "live")

Videos: 1.00b 1.06b

watch the damn videos... ^_^
Description:
This product is different from anything you have seen before, it raises the bar for forums. It will make your forums much more interactive, and also reduce server load.

Technical Details:
If a thread has been posted in X seconds then its now Live, if other users are viewing the Live topic and are on the last page they will experience a clean ajax experience while talking to other members. Once the thread is older than X seconds its no longer Live and it will now act like a normal thread. Also if a user edits one of their posts that's inside of the thread, it will be updated too so there is no longer a reason to ever have to refresh.

There is also logic for the viewer, the viewer of the thread has to be in an active state to see responses. An active user state is determined upon the users actions, if no actions were made in X seconds then the user is marked as inactive.

Also you may wonder why this could save your server bandwidth and CPU. If a user is refreshing to talk to another members the queries on a normal thread load are way more intense than the ajax call that this modification makes. So if you have 5 people talking to each other none of them have to refresh the page, all they are doing is simple page requests and one intense request when there has actual change.

You can test Live Topic with two users, you will see how amaizing this is... And probably spontaneously combust.

Found a bug? Want to request a feature?
Live Topic - Project Manager
Installation:
This is take less than 3 minutes to install, takes longer to notice its amazing feature. (you need multiple people to be active in the same topic)

Upgrade:
[1.01b to 1.XXb] Uninstall the product, then reinstall it. Overwrite all old files with new files and you should be fine.

[1.02b to 1.03b] Overwrite files, upgrade product (dont install product)

[1.03b to 1.04b] Uninstall the product, then reinstall it. Overwrite all old files with new files and you should be fine.

[1.04b to 1.05b, 1.05b to 1.06b,1.06b to 1.07b] Upgrade the product. Overwrite all old files with new files and you should be fine.
Works With (FF2, FF3, IE6, IE7, IE8, SF2, SF3, CHROME):
vBulletin [3.8.X]

get the vBulletin [3.7.X] version here

INCOMPATIBLE HACKS:
Versions:
1.01b
1.02b
fixes
safari 2 support
safari 3 support
google chrome sup
port
added live topic icon on new posts page
fixed security issue, strongly suggest upgrading!
changes
added live edit (to avoid a performance hit i had to add two rows to two tables in the database)
added external style sheet
1.03b
fixes
fix double post
phrase notification
fixed an edit bug for people with table prefixes
changes
ability to change interval in ACP
1.04b
fixes
javascript error for guests
fixed live topic activation (first poster to raise a dead topic)
changes
auto quick reply focus after post
1.05b
fixes
css flaw
js error for unsupported browsers (random)

fixed chrome issue
changes
edit notification - thanks to nso
rebuilding some of the original logic to hopefully prevent product conflicts

1.06b
fixes
fixed a little javascript issue that had to do with displaying posts
uses GPC cleaner now
changes
limit the number of ajax posts on the live topic (example 40) and fade them away.
changed the way the hooks are used
tightened up everything a bit

1.07b
fixes
fixed a bug where the live topic notification always making an ajax call
changes
support user ignore list
changed the way the javascript logic worked (hopefully there are less compatibly issues) added support for IE6 and IE8
1.10
hmm

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	Picture 5.png
Views:	7869
Size:	33.7 KB
ID:	95278  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #61  
Old 11 Jan 2009, 09:09
rbecking rbecking is offline
 
Join Date: Dec 2008
Would this work if there is only one post in the thread ans that post was edited every few minutes, would users see the updates live?
Reply With Quote
  #62  
Old 11 Jan 2009, 09:15
DungBeetle DungBeetle is offline
 
Join Date: Jun 2008
tested with Firefox, working without problems, thanks
Reply With Quote
  #63  
Old 11 Jan 2009, 09:22
Cybertims Cybertims is offline
 
Join Date: Nov 2005
Real name: Paul
If it helps I got it to work after loads of hit and miss testing. It was conflicting with a product I had installed called "Show sig once in showthread", once that was disabled your mod worked a treat

Cheers.
Reply With Quote
  #64  
Old 11 Jan 2009, 10:43
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by rbecking View Post
Would this work if there is only one post in the thread ans that post was edited every few minutes, would users see the updates live?
edits are being added in 1.02b
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #65  
Old 11 Jan 2009, 11:04
readjono readjono is offline
 
Join Date: Jan 2006
Just wondering whether there are any browsers now it doesn't work in? Otherwise I might give it a try.
Reply With Quote
  #66  
Old 11 Jan 2009, 11:13
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by readjono View Post
Just wondering whether there are any browsers now it doesn't work in? Otherwise I might give it a try.
browsers are white listed, so event if it doesn't work with a browser i haven't added, it wouldn't even try to run. (hopefully, 1.02b will have full support of all major browsers)
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #67  
Old 11 Jan 2009, 11:31
GavM GavM is offline
 
Join Date: Jul 2008
Greatest plugin, ever? :P

Possible suggestions? Limit this so it only works in certain forums and if possible, make the page scroll down along with the posts.

Super plugin anyway, thanks!
Reply With Quote
  #68  
Old 11 Jan 2009, 12:00
readjono readjono is offline
 
Join Date: Jan 2006
Excellent. I agree with the above poster I'd like to see the possibility limited to certain forums.
Reply With Quote
  #69  
Old 11 Jan 2009, 13:26
AcidX's Avatar
AcidX AcidX is offline
 
Join Date: Jan 2006
Originally Posted by GavM View Post
Greatest plugin, ever? :P

Possible suggestions? Limit this so it only works in certain forums and if possible, make the page scroll down along with the posts.

Super plugin anyway, thanks!
Agreed. Could be the greatest plugin ever

Anyways, I installed it and got around 50 active members to "spam" the topic, but nothing happens. I'm using Firefox 3.0.5 (Windows), but it's not browser related cause it didn't work for any of my forum members. The "Live topic" icon is shown next to the thread name - so that means the plugin is active, but it still doesn't work.
Originally Posted by schlottkej View Post
Coders,
My error is not related to your mod, I don't believe.. I've got a fisheye menu running and it's spitting out a few errors I'll need to resolve.
I am not getting any errors, but indeed I am using the ajax "fisheye menu" though, same as schlottkej above.
I tried disabling the "fisheye menu" via the product manager, but it still didn't work. So be advised that this outstanding plugin has compatibility issues with "fisheye menu"

Coders Shack, schlottkej, mates! If you figure out the compatibility problem, please be kind and let me know. I would appreciate it.
__________________
My mods.
Reply With Quote
  #70  
Old 11 Jan 2009, 13:47
Skyrider Skyrider is offline
 
Join Date: Feb 2006
Originally Posted by Coders Shack View Post
why would you have two topics with the same thread open? (are you logged in as the same user to? if not then yes it would work)
The reason why I asked is because the thread never updated with the live plugin. I kept waiting with the second thread open, but it never auto-refreshed. I installed it correctly and it was enabled.
Reply With Quote
  #71  
Old 11 Jan 2009, 19:28
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
I'm going to try to push 1.02b by tonight (and possibly tackle this issue you guys are having)
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #72  
Old 11 Jan 2009, 19:34
Dustin_a31 Dustin_a31 is offline
 
Join Date: Sep 2008
I will be watching this one until it comes out of beta. Very interested in this mod!
Reply With Quote
  #73  
Old 11 Jan 2009, 19:48
blind-eddie's Avatar
blind-eddie blind-eddie is offline
 
Join Date: Apr 2006
Real name: Tim
Awesome!!

Would we have any issues if, lets say, 10 members post at once on same thread?

With the way your vid shows this to work, if 10 members post at the same time, the page would trip out a lil, wouldn't it?
__________________
LONG LIVE 3.8 SERIES
National Arcade Competition Club- NACC All arcade edits will work on vb4.
Check out my heavily modified ibproarcade with over 50,000 games for you, free of charge!
Exclusive arcade addons, edits and skins were made by stangger5 owner of Next Level Arcade
Reply With Quote
  #74  
Old 11 Jan 2009, 20:30
nascartr nascartr is offline
 
Join Date: Jun 2008
Any chance that we could get the 'Live Topic' image to show up on the search results page such as the new posts page? I just noticed the image when viewing a forum. Alot of my users just look at posts from the new posts search results page so they may not know that it's live.
Reply With Quote
  #75  
Old 11 Jan 2009, 21:29
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by nascartr View Post
Any chance that we could get the 'Live Topic' image to show up on the search results page such as the new posts page? I just noticed the image when viewing a forum. Alot of my users just look at posts from the new posts search results page so they may not know that it's live.
1.02b will have this

Originally Posted by blind-eddie View Post
Awesome!!

Would we have any issues if, lets say, 10 members post at once on same thread?

With the way your vid shows this to work, if 10 members post at the same time, the page would trip out a lil, wouldn't it?
Well you have to remember the purpose of this is not to create a chatroom... Its to bring the forum experience to the next level. Think of the thread you have with 10 people with out this mod, wouldn't that trip out a little? If you asking if the page couldn't handle it (it can). I have had a topic with 8 people in it, and the experience was fine. So much better than refreshing.
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:38.

Layout Options | Width: Wide Color: