Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Additional navbar with dropdowns Details »
Additional navbar with dropdowns
Mod Version: 1.02, by attroll (Coder/Designer) attroll is offline
Developer Last Online: Jul 2018 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.7.5 Rating: (26 votes - 4.69 average) Installs: 305
Released: 26 Dec 2007 Last Update: 30 Jun 2008 Downloads: 1707
Not Supported Uses Plugins Template Edits  

After upgrading and supporting my 3.0.0 and 3.5.3 version of this hack, I have decided it was time to step into the plugin world to make this easier for people to use.

Despite what category this is in it works with vBulletin 3.0 up to the most recent version of 3.8.

What this does is create another navbar with drop down menus by typing $navbar2 in any of your templates. It is just like the navbar that comes with VB.

I put a lot of description tags in the navbar2 template that gets installed to help explain what everything does. Once you understand what is going on here you can removed these. With very little modifications you can add to, remove or move items around in this additional navbar.

Upgrade
To upgrade you will want to reimport this XML file and edit your options accordingly.



1.02
  • Tweak it a bit to get the border on the top of the navbar. There was not boarder on the top of the navbar in the previous version. It was not really noticeable unless you have the navbar directly below the header area.
1.01
  • removed the plugin with the Hook "parse_templates" because it was not need.
  • Added plugin with the Hook “global_start”, this will work with, PhotoPlog, vBAdvanced, Arcade. This will alleviate having to manually add code in the php files as was required in the past.
1.00
  • Initial release.
To install the this
1. Download the zipped file.

2. Unzip the file.

3. Import the product-navbar2.xml into your Plugins & Productsŕ Manage Plugins.

4. Next you will have to decide where you want the navbar2 to be displayed. I have included a few options below.

5A. Under current (original) Navigation bar:
Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Below that place:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

5B. On top of forums tables:
Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Below that place:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

5C. Top of current navbar:
Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Above that add:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

5D. Under your header:
Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Below that add:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

5E. Under VB navbar:
Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Below that add:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Note:
This should now work with vBAdvance CMPS, Arcade, PhotoPlog with no other modifications. Many thanks to Mike-D for his help with this.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	5A.jpg
Views:	5467
Size:	65.8 KB
ID:	73782   Click image for larger version

Name:	5B.jpg
Views:	3171
Size:	66.0 KB
ID:	73783   Click image for larger version

Name:	5C.jpg
Views:	2572
Size:	66.6 KB
ID:	73784   Click image for larger version

Name:	5d.jpg
Views:	2988
Size:	65.2 KB
ID:	73785  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Additional Navbar 3.5.3 and up attroll vBulletin 3.5 Template Modifications 91 26 Dec 2007 01:12
Additional Navbar attroll vBulletin 3.0 Full Releases 235 24 Feb 2006 03:51

  #46  
Old 20 Mar 2008, 11:48
joeycano's Avatar
joeycano joeycano is offline
 
Join Date: Dec 2007
Post Log out

How do I move "Log Out" to the top navbar???

Reply With Quote
  #47  
Old 20 Mar 2008, 14:04
Leo Brazil's Avatar
Leo Brazil Leo Brazil is offline
 
Join Date: Dec 2007
Originally Posted by ArnyVee View Post
Can this be added to my vBadvanced 'homepage' too?
I used another mod Atroll gave me to be used as navbar3 but I've changed to be used in VbA instead of the Nagigation block that's not so good as it comes.
It did work pretty good to me.

Atroll, if you want to publish it here as an option for a VbA module I can give you all I did. 100% of credits goes to you obviously.
Reply With Quote
  #48  
Old 20 Mar 2008, 17:02
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Originally Posted by Leo Brazil View Post
I used another mod Atroll gave me to be used as navbar3 but I've changed to be used in VbA instead of the Nagigation block that's not so good as it comes.
It did work pretty good to me.

Atroll, if you want to publish it here as an option for a VbA module I can give you all I did. 100% of credits goes to you obviously.
I would be more then happy to post it. I just sent you a PM.
Reply With Quote
  #49  
Old 20 Mar 2008, 17:19
Sworm Sworm is offline
 
Join Date: Feb 2008
Hi,
i've a photoplog installed on my vB forum 3.7 RC1 ,
how can i do for showing this nav bar in the index of my photoplog?

My photoplog folder is in the same directory of the "forums" (vB folder) folder....

anybody can help me?
Reply With Quote
  #50  
Old 20 Mar 2008, 21:06
Leo Brazil's Avatar
Leo Brazil Leo Brazil is offline
 
Join Date: Dec 2007
Atroll,

I've just sent you an e-mail with the VbA module. Take a look on it and try it.
Reply With Quote
  #51  
Old 21 Mar 2008, 05:10
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Originally Posted by Leo Brazil View Post
Atroll,

I've just sent you an e-mail with the VbA module. Take a look on it and try it.
Thank you. I am working up the hack right now getting it ready to post.
Reply With Quote
  #52  
Old 21 Mar 2008, 05:23
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
For those interested in using this as a side navbar then you can look at the Additional side navbar hack to see if it interest you.
Reply With Quote
  #53  
Old 25 Mar 2008, 03:02
madotds's Avatar
madotds madotds is offline
 
Join Date: Oct 2007
Hi
Thanks for the hack

Could someone please help me with this? I am tring to get it so that this navbar only shows to usergroup Id 12 but can't seem to get the right code I have tried things like

<if condition="!$show['userid']=12">

But cant get it to work. Can someone tell me the right way?

Regards
Madotds
Reply With Quote
  #54  
Old 25 Mar 2008, 03:12
Preech Preech is offline
 
Join Date: Aug 2002
I'm not great at the coding and all. But shouldn't it be usergroupid and not userid.
Reply With Quote
  #55  
Old 25 Mar 2008, 03:59
madotds's Avatar
madotds madotds is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by Preech View Post
I'm not great at the coding and all. But shouldn't it be usergroupid and not userid.
Yes you are right cheers but still not working using <if condition="!$show['usergroupid']=12">

!!!!! thankyou Preech for making me look at my code again. As you can see above for some reason I managed to put a ! before $show and this was messing it up. Now sorted using <if condition="$show['usergroupid']=12">

Regards
Madotds

Last edited by madotds; 25 Mar 2008 at 04:04.
Reply With Quote
  #56  
Old 25 Mar 2008, 04:33
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Madotds

I believe the code you are looking for is this:

<if condition="is_member_of($bbuserinfo, 12)">
Reply With Quote
  #57  
Old 25 Mar 2008, 05:13
madotds's Avatar
madotds madotds is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by attroll View Post
Madotds

I believe the code you are looking for is this:

<if condition="is_member_of($bbuserinfo, 12)">
Thank you
Reply With Quote
  #58  
Old 08 Apr 2008, 00:15
powerful_rogue's Avatar
powerful_rogue powerful_rogue is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Dave
Hi,

Im really hoping someone can help as im really stuck!

The 2nd navbar works fine, until you log out and then is vanishes!

I have no idea whats causing this! It was fine on the forum, arcade and portal when logged in, but its no-where to be seen once you log out.

It worked fine on my test site, so im at a loss as to whats casuing this!
Reply With Quote
  #59  
Old 08 Apr 2008, 04:10
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
 
Join Date: Jan 2003
Originally Posted by powerful_rogue View Post
Hi,

Im really hoping someone can help as im really stuck!

The 2nd navbar works fine, until you log out and then is vanishes!

I have no idea whats causing this! It was fine on the forum, arcade and portal when logged in, but its no-where to be seen once you log out.

It worked fine on my test site, so im at a loss as to whats casuing this!
My guess is that if it worked fine on you test site that it must be a mod or hack you have installed in your live site. The first thing i would do is try disabling all your plugins and see if you still have the problem.
Reply With Quote
  #60  
Old 08 Apr 2008, 14:13
powerful_rogue's Avatar
powerful_rogue powerful_rogue is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Dave
I worked out what it was.

If you have your forum closed and then log out, navbar2 vanishes.

Looks like its only a bug when you have your forum closed - took me a couple of hours to find it out!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 14:46.

Layout Options | Width: Wide Color: