Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Microstats (only for admin) - load times, server loads, queries, uncached templates! Details »
Microstats (only for admin) - load times, server loads, queries, uncached templates!
Mod Version: 1.00, by Erwin (Member) Erwin is offline
Developer Last Online: May 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.0.3 Rating: (1 vote - 5.00 average) Installs: 190
Released: 05 Jan 2004 Last Update: Never Downloads: 16
Not Supported  

Version 1.0 - works for most servers
Updated 1.1 - optimized code
Updated 1.2 - added names of uncached templates!

Okay, the original was by TECK. This is NOT based on his code - it is based on vB3's native code. If TECK wants me to remove this, I will do so. This is just my version that I use for my private forums.

Information shown:
1) Page loading times
2) Number of Queries
3) Server Loads
4) Number of Any Uncached Templates
5) Name of Uncached Templates (NEW!)

By default only an Admin (usergroup 6) can see it. Feel free to modify this bit.

It's very easy to install.

Open includes/functions.php:

Find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

UNDERNEATH, ADD:

Version 1.2 - more optimized but requires /proc on your server - try this, if server loads don't show up use Version 1.02 below


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



Version 1.02 - Use this if Version 1.1 doesn't work for you.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Done! As simple as that. No need to enable debug mode.

If you want only yourself to have this information, change:
if ($bbuserinfo[usergroupid]==6) {
to
if ($bbuserinfo[userid]==1) {

And replace 1 with your userid.

To let everyone see it, remove that line, and the last } of the code above.

Below is a screenshot of how my forumhome microstats look.

EDIT: Thanks to kmike, I optimized the code. This should lessen the load when checking the server loads slightly.

Version 1.2 and 1.02 now has added code to show NAMES OF UNCACHED TEMPLATES!

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	microstats.JPG
Views:	2746
Size:	7.5 KB
ID:	15459  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Microstats - load times, server loads, queries, uncached templates ShiningArcanine vBulletin 3.5 Add-ons 406 27 Feb 2011 10:37

  #31  
Old 11 Jan 2004, 13:48
Vigile Vigile is offline
 
Join Date: Mar 2002
Originally Posted by Erwin
You have 3 uncached templates, which is causing that page to have 3 extra unnecessary queries. You need to add these templates to the template cache by editing that PHP file. To know which templates, you need to switch debug to on. My hack tells you how many templates are uncached, but not which ones.
Sorry, I know Im getting outside the confines of this topic thread, but Im was able to drop 2 of them but they are being caused by an eval statement to my phpinclude, so I can drop in a variable $shadow instead of long drawn out code. Is there an easy fix for this that wont generate a query? Mind you.. I have added $shadow to about 70 templates so far. So one less query (and an easy fix for it) would be a good thing.

all I've done is
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

any help appreciated. If ya want to cut this and move to a proper forum, please do.
Reply With Quote
  #32  
Old 11 Jan 2004, 23:32
Erwin's Avatar
Erwin Erwin is offline
 
Join Date: Jan 2002
Originally Posted by Vigile
Sorry, I know Im getting outside the confines of this topic thread, but Im was able to drop 2 of them but they are being caused by an eval statement to my phpinclude, so I can drop in a variable $shadow instead of long drawn out code. Is there an easy fix for this that wont generate a query? Mind you.. I have added $shadow to about 70 templates so far. So one less query (and an easy fix for it) would be a good thing.

all I've done is
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

any help appreciated. If ya want to cut this and move to a proper forum, please do.
Instead of adding it to all your templates, if it's in your phpinclude, add it to global.php in the forum directory (at least that's where you do it in vB2, not sure about vB3).
Reply With Quote
  #33  
Old 12 Jan 2004, 16:37
Roderik Roderik is offline
 
Join Date: Sep 2002
Real name: Roderik van der Veer
Works great!


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

changed the code to fit my 150px sidebar, see modified code below.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Last edited by Roderik; 13 Jan 2004 at 13:22.
Reply With Quote
  #34  
Old 13 Jan 2004, 13:17
Limitter Limitter is offline
 
Join Date: Aug 2002
thanks Erwin very nice & easy

L.
Reply With Quote
  #35  
Old 18 Jan 2004, 23:29
Gary King's Avatar
Gary King Gary King is offline
 
Join Date: Jan 2002
Maybe you should phrases for this hack, by the way
Reply With Quote
  #36  
Old 19 Jan 2004, 11:08
corn's Avatar
corn corn is offline
 
Join Date: Nov 2001
* clicks install*
__________________
What's a signature ?
Reply With Quote
  #37  
Old 21 Jan 2004, 15:33
The_Wanderer's Avatar
The_Wanderer The_Wanderer is offline
 
Join Date: Dec 2002
just the hack i was looking for ^^
__________________
My hacks - Profile Tagboard | PM Status hack
Work in progress - Nothing
Reply With Quote
  #38  
Old 21 Jan 2004, 17:30
muse.mu muse.mu is offline
 
Join Date: Jan 2004
Parse error: parse error in /home/xxxxx/public_html/xxxxxx/includes/functions.php on line 1782

Fatal error: Call to undefined function: is_browser() in /home/xxxxxx/public_html/xxxxxx/global.php on line 59

=/
Reply With Quote
  #39  
Old 21 Jan 2004, 17:41
NTLDR's Avatar
NTLDR NTLDR is offline
 
Join Date: Apr 2002
Real name: Lee Botley, BSc (Hons)
Don't edit functions.php with Dreamweaver.
__________________
Lee Botley, BSc (Hons) - vBulletin.org Moderator
http://www.thesistersthree.com/lee/sigs/signature.ts3
The Sisters Three Charmed Discussion Forums

WinterDir .:. vBindex v2.1 for vB2 .:. vBindex v3.0.0 RC5 for vB3
Reply With Quote
  #40  
Old 21 Jan 2004, 19:52
muse.mu muse.mu is offline
 
Join Date: Jan 2004
Originally Posted by NTLDR
Don't edit functions.php with Dreamweaver.

argh. thanks a bunch for the heads up! that is like....the only thing i use :S

can you suggest an alternative please?
Reply With Quote
  #41  
Old 21 Jan 2004, 19:53
NTLDR's Avatar
NTLDR NTLDR is offline
 
Join Date: Apr 2002
Real name: Lee Botley, BSc (Hons)
I use Textpad
__________________
Lee Botley, BSc (Hons) - vBulletin.org Moderator
http://www.thesistersthree.com/lee/sigs/signature.ts3
The Sisters Three Charmed Discussion Forums

WinterDir .:. vBindex v2.1 for vB2 .:. vBindex v3.0.0 RC5 for vB3
Reply With Quote
  #42  
Old 21 Jan 2004, 19:59
muse.mu muse.mu is offline
 
Join Date: Jan 2004
Originally Posted by NTLDR
I use Textpad
ill give that a try thank you

does it have syntax highlighting? if not is there anyting as good with tha feature? i did use HTML kit, but lost it after my XP Pro died _
Reply With Quote
  #43  
Old 21 Jan 2004, 20:01
NTLDR's Avatar
NTLDR NTLDR is offline
 
Join Date: Apr 2002
Real name: Lee Botley, BSc (Hons)
It has syntax highlighting for all the major languages, including PHP, HTML, C, C++, Java and has a bunch off other addons on its site.
__________________
Lee Botley, BSc (Hons) - vBulletin.org Moderator
http://www.thesistersthree.com/lee/sigs/signature.ts3
The Sisters Three Charmed Discussion Forums

WinterDir .:. vBindex v2.1 for vB2 .:. vBindex v3.0.0 RC5 for vB3
Reply With Quote
  #44  
Old 21 Jan 2004, 20:03
muse.mu muse.mu is offline
 
Join Date: Jan 2004
Jeez. thanks for your help, you are bloody fast at replying
Reply With Quote
  #45  
Old 21 Jan 2004, 21:00
Gary King's Avatar
Gary King Gary King is offline
 
Join Date: Jan 2002
Originally Posted by NTLDR
Don't edit functions.php with Dreamweaver.
Yeah, for some reason Dreamweaver automatically modifies certain things.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 00:29.

Layout Options | Width: Wide Color: