Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03 Oct 2014, 21:28
kamran_dotnet kamran_dotnet is offline
 
Join Date: Apr 2012
Scheduled Task not running

i think my Scheduled Tasks not working

please see attachment

i edit every one of them but noting happened
Attached Images
File Type: png Capture.PNG (57.7 KB, 19 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 03 Oct 2014, 21:51
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
You edited them? How about clicking Run Now on the top couple of tasks and then see if they start up again.

If not, what changed on your site or server just prior to them stopping?
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #3  
Old 04 Oct 2014, 09:39
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
Did you edit your footer template?
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
  #4  
Old 04 Oct 2014, 17:31
kamran_dotnet kamran_dotnet is offline
 
Join Date: Apr 2012
Originally Posted by Lynne View Post
You edited them? How about clicking Run Now on the top couple of tasks and then see if they start up again.

If not, what changed on your site or server just prior to them stopping?
i mean i edit them so they time was reset but its no use!
when i click run they run but after that problem still stand

Originally Posted by cellarius View Post
Did you edit your footer template?
yes
why?
Reply With Quote
  #5  
Old 04 Oct 2014, 18:39
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
Originally Posted by kamran_dotnet View Post
i mean i edit them so they time was reset but its no use!
when i click run they run but after that problem still stand


yes
why?
Because it must contain this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #6  
Old 05 Oct 2014, 06:09
kamran_dotnet kamran_dotnet is offline
 
Join Date: Apr 2012
Originally Posted by Dave View Post
Because it must contain this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
yes it contain in my footer !
Reply With Quote
  #7  
Old 05 Oct 2014, 09:10
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
Is this a live or a test board? Do you have traffic?
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
  #8  
Old 05 Oct 2014, 18:09
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
If that code is in the footer, then I will assume the cron is trying to run but is erroring out. So, take a look at your error_logs (if you don't know where they are, ask your host) and see if there is something in there.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #9  
Old 05 Oct 2014, 20:46
kamran_dotnet kamran_dotnet is offline
 
Join Date: Apr 2012
Originally Posted by Lynne View Post
If that code is in the footer, then I will assume the cron is trying to run but is erroring out. So, take a look at your error_logs (if you don't know where they are, ask your host) and see if there is something in there.
no nothing is in error_log
its strange! all "next time" are stay in past
why they dont show future?
Reply With Quote
  #10  
Old 05 Oct 2014, 22:26
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Try disabling your modifications/plugins and see if you still have this problem after manually running one of the jobs.
Note: To temporarily disable the plugin system, edit includes/config.php and add this line right under <?php


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

If so, Create a new style with no parent:
  • Styles & Templates > Style Manager > Add New Style
  • Parent Style: No Parent Style
  • Title: Default vBulletin
  • Allow User Selection: Yes
  • Save
Set this as the default in AdminCP > Settings > Options > Styles & Languages > Set Default Style. Then manually run one task and then browse the site using that totally default vbulletin style and see if the jobs are running.

If that doesn't fix it, a link to your site, running the default style/no mods, would help.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #11  
Old 19 Nov 2019, 23:30
Hikarin's Avatar
Hikarin Hikarin is offline
 
Join Date: Jun 2011
Real name: Amber
Originally Posted by Lynne View Post
Try disabling your modifications/plugins and see if you still have this problem after manually running one of the jobs.
Note: To temporarily disable the plugin system, edit includes/config.php and add this line right under <?php


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Sorry to res an old thread, but I am also having this issue.

Scheduled tasks won't run on their own. I keep having to delete the vb_session periodically.
The footer is intact.

I have tried adding the PHP code that you mentioned to test disabling plugins, but it failed due to the fact that I'm using vB Advanced (I didn't consider that =_=).

This issue has been going on for some time now. I really need to find how to fix this.
It was just.... random.
Reply With Quote
  #12  
Old 20 Nov 2019, 00:16
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
It's normal for the vb_session table to contain data, are you sure it's not removing the appropriate records from that table?
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #13  
Old 20 Nov 2019, 01:50
Hikarin's Avatar
Hikarin Hikarin is offline
 
Join Date: Jun 2011
Real name: Amber
I know that it is, but it's filling with over 80,000 lines which is overloading the file (hence the vb_session if full error messages), and causing a white screen of death on my website.
I have no choice but to empty it in order for my website to function, and it seems like it may be because my scheduled tasks refuse to run on their own.
Reply With Quote
  #14  
Old 20 Nov 2019, 02:02
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
Is your "Session Timeout" setting set to something really high? You can find this on the "Cookies and HTTP Header Options" settings page.

If it's set to something normal such as 900 and you are not getting a significant number of visitors on your forum (DDoS attack could cause it as well) then there may indeed be something else going on.
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:22.

Layout Options | Width: Wide Color: