Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
reCAPTCHA v2 Human Verification Details »
reCAPTCHA v2 Human Verification
Mod Version: 1.0.0, by kh99 (Senior Member) kh99 is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (80 votes - 4.79 average) Installs: 540
Released: 11 Dec 2014 Last Update: 22 Feb 2015 Downloads: 3250
Not Supported Uses Plugins Template Edits Additional Files Re-usable Code Translations  

(Note: This mod was renamed. The original name was "New reCAPTCHA Human Verification")

What is it?
----------------------------
This mod adds reCAPTCHA v2 as an option in the Human Verification Manager.

Note: The original reCAPTCHA used default keys if you didn't enter your own, so you could leave the key fields blank. This version requires you to have your own keys for your domain. To create them, go to this page (click on the "Get reCAPTCHA" button). It may take a short time after creating the keys before they will work, so if you get "ERROR: Invalid domain for site key", wait a while and try again.

vb3 version is here: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=315964

Installation:
----------------------------
1) Upload the file in the "upload" folder to your server.

2) Import the product XML file from the Product Manager.

3) If you don't already have keys, go to this page and create keys for your domain. (If you already have keys you can get them from that page as well).

4) Go to Settings > Human Verification Manager, select "New reCAPTCHA" for the Verification Library, and click Save.

5) Enter your keys on the options page, and select the light or dark widget as desired (apparently white and black are the only options at this time). You could select "Audio" to default to audio instead of image for the challenge, but the widget seems to have a bug in it at the moment so I recommend leaving it set to "image". Click Save when you're done selecting options.

6) You can check the configuration and do a test by clicking on "Click here to test connection" which appears under the description in the Human Verification Manager.

7) Do a test registration (or other action that requires hv) to test that your keys are entered correctly and everything is working.

8) If you are upgrading from version 0.9, you can remove the file includes/class_humanverify_newrecaptcha.php (the one without the third underscore) from your server.

History:
----------------------------
1.0 (Feb 22, 2015)
  • Cached template (required renaming the uploaded file from
    class_humanverify_newrecaptcha.php to class_humanverify_new_recaptcha.php)
  • Removed default keys (which didn't work anyway)
  • Removed trademark symbols
  • Changed execution order of plugins from 5 to 4, to make sure this product
    works with another HV add-on that has a bug.
  • If "New reCAPTCHA" is selected when this mod is uninstalled, the hv library
    is switched to 'disabled'.
  • Added a test option to print out more information about verification failures

0.9 (Dec 11, 2014)
  • Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	sg2.jpg
Views:	2762
Size:	99.3 KB
ID:	151269   Click image for larger version

Name:	sg1.png
Views:	1704
Size:	50.2 KB
ID:	151936  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #346  
Old 06 Jul 2019, 05:29
final kaoss final kaoss is offline
 
Join Date: Apr 2006
Nice, I noticed that. However I noticed no mention of applying to registration. Good ideas on where else to implement it though.
Reply With Quote
  #347  
Old 30 Jul 2019, 03:07
kevinh kevinh is offline
 
Join Date: May 2007
Sorry for what is probably a really dumb question, but it's a long time since I installed an add-on in VB4.x and my almost 60yo brain has forgotten how to do it.

Where do I upload the file to? I don't have an "upload" folder on my server

PS. Oh I see, it just goes into Includes
PPS. Installed and working. Many thanks!!

Last edited by kevinh; 30 Jul 2019 at 03:19.
Reply With Quote
  #348  
Old 16 Aug 2019, 00:31
gnrx gnrx is offline
 
Join Date: Apr 2009
Originally Posted by kevinh View Post
Sorry for what is probably a really dumb question, but it's a long time since I installed an add-on in VB4.x and my almost 60yo brain has forgotten how to do it.

Where do I upload the file to? I don't have an "upload" folder on my server

PS. Oh I see, it just goes into Includes
PPS. Installed and working. Many thanks!!
Perfect!
Reply With Quote
  #349  
Old 19 Sep 2019, 01:41
biggazillakilla biggazillakilla is offline
 
Join Date: Mar 2004
If it helps anyone, I rewrote the instructions:

- Download to desktop: kh99_new_recaptcha_v1_0.zip > extract all files
- Open FTP software and upload kh99_new_recaptcha_v1_0\upload\includes\class_humanverify_new_recaptcha.php to myforum.com/includes
- myforum.com/ > admin control panel > Plugins & Products > Manage Products > at the bottom of the page [Add/Import Product] > Import Product > Choose file > product-kh99_new_recaptcha_v1_0 > click Import
- myforum.com/ > admin control panel > Settings > Human Verification Manager > choose 'New reCAPTCHA' > Save
- On the same page, at the bottom, enter the Site Key and Secret Key
- Test by using a private browsing session

Note: Be sure to use reCAPTCHA type v2 ("I'm not a robot" Checkbox) site keys, not reCAPTCHA type v3.
__________________
My vBulletin
Reply With Quote
  #350  
Old 22 Oct 2019, 04:19
Hikarin's Avatar
Hikarin Hikarin is offline
 
Join Date: Jun 2011
Real name: Amber
Does that mean that the inbuilt reCAPTCHA doesn't support reCAPTCHA V2 keys?
Reply With Quote
  #351  
Old 22 Oct 2019, 04:48
djbaxter djbaxter is offline
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ottawa, Canada
Originally Posted by Hikarin View Post
Does that mean that the inbuilt reCAPTCHA doesn't support reCAPTCHA V2 keys?
That's correct. You need this add-on to use V2. And you can't use V3 at all.
Reply With Quote
  #352  
Old 06 Nov 2019, 18:58
EchoBilisim EchoBilisim is offline
 
Join Date: Jan 2010
hello I installed the plug-in does not seem to be a problem when I test, but when you enter the member panel gives 500 error
Reply With Quote
  #353  
Old 09 Nov 2019, 15:53
x iJailBreak x's Avatar
x iJailBreak x x iJailBreak x is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by EchoBilisim View Post
hello I installed the plug-in does not seem to be a problem when I test, but when you enter the member panel gives 500 error
Can you view your error logs? If you're running PHP 7+ you will likely have to make a modification to get it functional. We had to do so on our vB4 powered board when we moved to PHP 7.3.
__________________
Professional web developer & sysadmin. Former bad man.
Reply With Quote
  #354  
Old 17 Nov 2019, 21:54
Hostboard's Avatar
Hostboard Hostboard is offline
 
Join Date: May 2002
Real name: Steven
Originally Posted by EchoBilisim View Post
hello I installed the plug-in does not seem to be a problem when I test, but when you enter the member panel gives 500 error
Did you make the required file edit for PHP 7.1 as noted here:
https://www.vbulletin.org/forum/show...&postcount=341
__________________
Custom Solutions for your vBulletin

Reply With Quote
Reply

Tags
recaptcha


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:26.

Layout Options | Width: Wide Color: