Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge Details »
Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge
Mod Version: 4.3.0, by bananalive (Coder) bananalive is offline
Developer Last Online: Dec 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (228 votes - 4.80 average) Installs: 1408
Released: 28 Jan 2010 Last Update: 05 Oct 2011 Downloads: 8901
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations  

Easily create forms with no HTML or PHP knowledge. Questions can be made compulsory and are checked before the form is submitted. Forms can be previewed. (You can create multiple forms)

Screenshots
There are two posts full of screenshots of this modificationInstallation
  1. Download and then extract .zip archive
  2. Upload the contents of upload folder to forum root
    (Allow Overwrite "YES" for overwrite)
    clientscript\easyforms.css -> \clientscript\
    clientscript\easyforms.js -> \clientscript\
  3. Import product file (product-easyforms v4.0.xml) in admincp
    AdminCP -> Plugins & Products -> Manage Products -> [Add/Import Product]
  4. Change usergroups permissions at:
    AdminCP -> vBulletin Options -> Easy Form Options
Question Types:
  • Single line text
  • Multi-line text
  • Multi-select checkboxes
  • Single-select radio buttons
  • Single Select Dropdown
  • Yes/No
  • Multi-line text field using vbeditor
  • Human verification question
  • Custom Question (can query database or do whatever you want using php and html)
  • Date (month/ day/ year fields)
  • Address
  • Scale
Form can Submit to:
  • new thread in forum
  • new post in thread
  • new pm to user
  • email address
  • save to database
More Features:
  • Form list categories (optional)
  • Preview form (can disable for individual forms)
  • Optional questions
  • Form Sections
  • Prefix support - you can choose which prefix you want thread to have
  • Different thread/pm title to form title with variables {username} {userid} and {q_1} (replacing 1 with appropriate question number)
  • Poll Options: Multiple choice, public vote, poll question, poll options, poll timeout
  • Regular expression match for single line text input field
  • Usergroup permissions per form
  • Forumid/threadid/username can be specified by input via {value=X} in dropdown, single line input or radio buttons
  • Multiple dropdown select for form usergroup permissions (still optional - leave blank to not use)
  • Option to show link to form list in navbar and quick links (separate options)
  • Import/ Export your forms as XML files - great for transferring forms across forums or creating backups
  • Specify bbcode for questions/ answers/ sections for the form's output
  • Form Hooks: (uses php code)
    1. Before form submitted
      Useful for: your own form validation, multiple form outputs, etc.
    2. At form start
      Useful for: banning userids/usergroups from form, setting minimum post count,etc.
  • Attachments allowed for posting new thread
  • Mass Copy Forms & their questions
  • Quiz Mode
Support this Modification
  • Click 'Marked as Installed'
  • Rate it 'Excellent'
  • Consider a donation

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 00:02
New Posting Features Easy Forms (Old Thread) bananalive vBulletin 3.7 Add-ons 135 05 Oct 2014 19:30

  #691  
Old 18 Jul 2010, 22:04
Nikola Bosnjak Nikola Bosnjak is offline
 
Join Date: Jul 2010
Originally Posted by bananalive View Post
It will probably be to do with Tabs VB Soporte

What settings do you set here: http://www.vbulletin.org/forum/attac...4&d=1264001585

Try adding misc to the THIS_SCRIPT field of the tab you want to use instead of "FORUM"

Well, I might go OT now, but I think this is still a bit related to this mod.

So, I disabled Tabs VB Soporte mod, and I had to learn how to manualy remove and add new tabs. That went good, I removed all tabs exept CMS Homepage. Now, when I enable tab "Forms", I have only this two, "Homepage" and "Forms". When I click to "Forms", a miracle happens, this tab dissapears and I have again my "Forum" tab.

Then I suspected that "Forms" tab had some If-Then-Else clause that pops up this "Forum"tab, since I might be the only one who don't use forum at all. I disabled your tab, and manualy add new tab that links to my 1st form. Again, when clicked this tab dissapears and on it's place I get "Forum" tab.

Then I suspected that this has nothing to do with this mod, but with misc.php script. To test it, I disabled your mod and also deleted my tab. Now I have only Homepage. I enter url .../misc.php, and again, my "Forum" tab is back, it is active and below I have some list of smilies. So, as I suspected, I have a problem even without your mod, only I would never discover it becouse I have no reason to link to this misc.php.

Now, since your mod uses this script, you might be the right person to ask, is it normal that this script activates Forum? Is Forum mandatory for misc.php and for my future forms? Can this be somehow cracked, I browsed misc.php script and also Navbar template, but I see no instruction that would make Forum tab active.

Actualy, I suspect that I did't disable my Forum tab properly, I can't find instructions to do that. I just removed this line from my Navbar template:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Is there some other lines that needs to be deleted from Navbar to permanently remove Forum? I would't need it for some time and I just dont want to see this tab untill my forum is ready for use.

Sorry for OT, but it started with this mod and it still might be related, somehow
Reply With Quote
  #692  
Old 18 Jul 2010, 23:25
Willy T Willy T is offline
 
Join Date: Nov 2009
Can you please make

Usergroups Allowed to Edit Forms
Usergroups allowed to add/edit/delete forms (Permission to view Form List is recommended for these usergroups)
each on their own line? I want usergroups to be able to CREATE forms but not delete everyone's in the event someone get's angry. They can request deletion by a moderator.

Thank you!
Reply With Quote
  #693  
Old 19 Jul 2010, 16:07
thetgc thetgc is offline
 
Join Date: Apr 2009
Originally Posted by bananalive View Post
  1. Edit Form
  2. Add the following to both Form Hook: Form Start: and Form Hook: Before Submit:
    $vbulletin->userinfo['userid'] = 0;
    $vbulletin->userinfo['username'] = 'Anonymous';
Thanks

But if i was to create a custom answer in lets say the type of a checkbox what what be the PHP code for the checkbox for anonymous as i want users to choose between been anonymous or not.

Thanks,
Reply With Quote
  #694  
Old 19 Jul 2010, 17:51
abqtj abqtj is offline
 
Join Date: Nov 2008
This is working out very well for me! Thanks so much!
Reply With Quote
  #695  
Old 19 Jul 2010, 18:34
abqtj abqtj is offline
 
Join Date: Nov 2008
Originally Posted by Welshy2008 View Post
ACP -> Languages & Phrases -> Phrase Manager -> look for 'downloads2', click edit, and re-name it.
Originally Posted by lickalotapus View Post
I couldn't find 'downloads2' but since I knew where to look I was able to figure it out. It was in the Easy Forms > Phrase section.

Thanks for pointing me in right direction!


Could someone walk me through this? I'd like to change the navbar name as well and I'm not following. I don't see "downloads2".
Reply With Quote
  #696  
Old 20 Jul 2010, 02:46
vilhiem vilhiem is offline
 
Join Date: May 2010
Is it possible to have "answers" on the form output to the "TAG" in a message ...?

Thanks!!!
Reply With Quote
  #697  
Old 20 Jul 2010, 07:41
alexm's Avatar
alexm alexm is offline
 
Join Date: Apr 2005
Originally Posted by bananalive View Post
Using the quoted code:

I've added line which prevents form being submitted if there are no attachments.
Thanks bananalive, that's brilliant!
Reply With Quote
  #698  
Old 20 Jul 2010, 14:39
Dragonsys's Avatar
Dragonsys Dragonsys is offline
 
Join Date: Jan 2008
Real name: Eric
Originally Posted by Nikola Bosnjak View Post
Well, I might go OT now, but I think this is still a bit related to this mod.

So, I disabled Tabs VB Soporte mod, and I had to learn how to manualy remove and add new tabs. That went good, I removed all tabs exept CMS Homepage. Now, when I enable tab "Forms", I have only this two, "Homepage" and "Forms". When I click to "Forms", a miracle happens, this tab dissapears and I have again my "Forum" tab.

Then I suspected that "Forms" tab had some If-Then-Else clause that pops up this "Forum"tab, since I might be the only one who don't use forum at all. I disabled your tab, and manualy add new tab that links to my 1st form. Again, when clicked this tab dissapears and on it's place I get "Forum" tab.

Then I suspected that this has nothing to do with this mod, but with misc.php script. To test it, I disabled your mod and also deleted my tab. Now I have only Homepage. I enter url .../misc.php, and again, my "Forum" tab is back, it is active and below I have some list of smilies. So, as I suspected, I have a problem even without your mod, only I would never discover it becouse I have no reason to link to this misc.php.

Now, since your mod uses this script, you might be the right person to ask, is it normal that this script activates Forum? Is Forum mandatory for misc.php and for my future forms? Can this be somehow cracked, I browsed misc.php script and also Navbar template, but I see no instruction that would make Forum tab active.

Actualy, I suspect that I did't disable my Forum tab properly, I can't find instructions to do that. I just removed this line from my Navbar template:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Is there some other lines that needs to be deleted from Navbar to permanently remove Forum? I would't need it for some time and I just dont want to see this tab untill my forum is ready for use.

Sorry for OT, but it started with this mod and it still might be related, somehow
In order for a Tab to work for the Forms properly, you have to use the THIS_SCRIPT tag. Since Forms uses misc.php the THIS_SCRIPT = misc. If you are not using THIS_SCRIPT properly, the tab will disappear when clicked on.
The problem here, is any page which uses the misc.php will cause this tab to highlight.

As for removing the Forum tab, you only removed the Highlighted version of the tab. So when you view a page which does not highlight Forums the Tab will reappear. Look in your NAVBAR Template you should be able to find 2 or 3 Forum Tabs in there.
Reply With Quote
  #699  
Old 20 Jul 2010, 14:43
Dragonsys's Avatar
Dragonsys Dragonsys is offline
 
Join Date: Jan 2008
Real name: Eric
Originally Posted by abqtj View Post
Could someone walk me through this? I'd like to change the navbar name as well and I'm not following. I don't see "downloads2".
downloads2 is a different product. You need to look in the Phrases section for Easy Forms.
Reply With Quote
  #700  
Old 23 Jul 2010, 20:41
Choez Choez is offline
 
Join Date: Feb 2007
Hello, Many thanks for this great addon. I however have one question; I want the form to submit to 2 different forums, one is hidden from most and is intended for internal discussion, and the other is for public view. Is there anyway you could assist me with accomplishing this? Even pointing at the right area in the code would be of immense help!
Reply With Quote
  #701  
Old 23 Jul 2010, 22:49
Nikola Bosnjak Nikola Bosnjak is offline
 
Join Date: Jul 2010
I can see that other members had a problem with deleting a form, but can not find the answer. I'm having the same problem, when I click on Delete form noting happens, and also when I want to delete a question in this (any) form, nothing happens.

EDIT: Ok, I found my way how to do it. Just put a URL manually ...misc.php?do=deleteform&fid=1. Is there some bug in this script, how to fix it? Becouse when I click some links on Form screen, I get only URL ...misc.php# and obviously nothing happens.

Last edited by Nikola Bosnjak; 23 Jul 2010 at 22:59.
Reply With Quote
  #702  
Old 27 Jul 2010, 10:47
Nikola Bosnjak Nikola Bosnjak is offline
 
Join Date: Jul 2010
Is there a way to promote a form to an article? I tried with xml output, but this I can not use in article. Or I should somehow modify xml and use it as "Static page" or "PHP direct evaluation"?

If this is not possible, how can I change sub links that I see when I'm using a form? Currently I'm not using a Forum on my site, only a CMS, so when a visitor goes to fill a form, now he see a links that he don't understand (FAQ, Calendar, Forum actions, Quick links) so I would like that I can hide this links or to have the same links like when I'm reading articles (Sections).

Please, and thank you!
Reply With Quote
  #703  
Old 27 Jul 2010, 11:25
Necrovaris Necrovaris is offline
 
Join Date: Jul 2009
Hi,


Is there any way I can capture the IP address of the person hitting the submit button, even if its an unregistered user?


Thanks
Reply With Quote
  #704  
Old 27 Jul 2010, 11:37
laric laric is offline
 
Join Date: Sep 2009
I love this mod.
I have a weird usage for it perhaps.

I am using it for guild applications for our gaming guild.

Thus I need the full form posted to the officers forum. (Works just fine)

Then I need a subset of the form posted to the 'highend' members forum.

How would I go about to do that?

I am somewhat familiar with php but not very familiar with the vb structure of the code.

I guess I need a hook/plugin somewhere?
Reply With Quote
  #705  
Old 27 Jul 2010, 20:24
thunderclap82 thunderclap82 is offline
 
Join Date: Dec 2008
Can a person filling out the form attach a file?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:08.

Layout Options | Width: Wide Color: