Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
ibProArcade - professional Arcade System Details »
ibProArcade - professional Arcade System
Mod Version: 2.7.3+, by MrZeropage (Coder) MrZeropage is offline
Developer Last Online: Dec 2016 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (793 votes - 4.82 average) Installs: 8459
Released: 25 Nov 2005 Last Update: 18 Nov 2015 Downloads: 148662
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files Translations  

ibProArcade
the professional Arcade System
for your vBulletin-Board

the most installed Modification for vBulletin ever
here on vbulletin.org

works with vBulletin 3.0.x / 3.5.x / 3.6.x / 3.7.x / 3.8.x / 4.0.x / 4.1.x / 4.2.x

Click here
to jump to the
ibProArcade-Support-Forum
in the Premium-Modification-Section



=================================================

If you are using v3arcade and want to migrate, download the CONVERTER for easy and safe conversion without losing any Game or Score - and even complete uninstall help for v3arcade

=================================================

Click here
to nominate ibProArcade for
Modification of the Month

=================================================

For Branding-Free-License and Donations check the "Information"-Section in your AdminCP's Arcade-Section after installing

=================================================

Click INSTALL to get an email when an update for ibProArcade is released

=================================================


This Hack provides you a professional Arcade fully integrated in your vBulletin-Forum. Your Members can play Games, hunt for Highscores and do Tournaments.


Some Feature that come along and make this ibProArcade outstanding:
  • Styles
    different Styles (ibProArcade, v3arcade)
    in AdminCP you define the default Style and if users can select their own preferred Style
  • Languages
    this Hack comes along with multiple languages, selectable via AdminCP
    currently included: english, german, french, dutch, portugese
  • Custom Game Sorting
    you can set a default sorting in AdminCP while each User can select his own sorting, e.g. by name, rating, times played ect.
  • Game Ratings
    Members can rate each Game
  • Arcade UserCP
    each user can set his own preferences for the Arcade: game sorting, games/scores per page, notifications, Skin, default category
  • Arcade ModCP
    an Adcade-Moderator can take care of scores, tournaments, comments ect.
  • Tournaments
    you can create Tournaments via AdminCP or Arcade-ModCP with either 2, 4 or 8 participants
    Users can create Tournaments with open slots other players can join in
    Creation of Tournaments is based on Usergroup and User-Permissions
    Each Game can be set to be selectable for Tournaments or not
  • Automatic Game Installation
    in the AdminCP you can easily install new games, just upload the Archives to your server and install with a single click. There even is mass-installing included to install all uploaded games at once.
    No more worrying about putting certain files in certain folders and running an installer.
    This Feature works with ibProArcade-TAR-Archives and v3arcade-ZIP-Archives.
  • Categories
    you can create categories for the games, e.g. genre
    categories can be protected with a password and/or restricted to certain usergroups
  • advanced Game Statistics



    alot of information are provided for each game:
    • best score of all times
    • your personal best result
    • actual highscore-champion
    • game-rating
    • times played
    • time played
  • Active Users in the Arcade
    this shows who currently is in the Arcade and what everybody is doing there. In AdminCP you can select in which areas of the Arcade this will be shown
  • Game Information
    while playing a game some information gets displayed: current highscore and champion, the objective of the game and the controls for this game
  • Group-Permissions



    you can set alot of permissions for each usergroup:
    • Access to the Arcade (can not view, can view but not play, can view and play)
    • total posts requirement
    • posts per day requirement
    • max. plays per day
    • can create Tournaments
    • which categories can be played
  • User-Permissions


    you can set individual permissions per user:
    • can create Tournaments
    • is banned from the Arcade
    • is Arcade Moderator
    • which options this Arcade-Moderator has (scores, comments, tournaments ect.)
  • automatic Score-Pruning
    scores can be pruned after a period of time you can choose in AdminCP
  • Game Options
    each games has individual settings for height, width, background-color, how many decimal points, which result is best (high or low), the game's objective, the keys, a description ect.
  • Arcade-Information in the Forum
    in AdminCP you can select which Information will be in Postbit of each Posting a Member does in the Forum: Highscores and/or won Tournaments. The Style of this Information is available in different types (marquee, Icons only, static)
  • Full Integration in vbBux/vbPlaza


    if you have vbPlaza installed you have alot of options to sell in your Plaza-Shop:
    • Costs per Play
    • static or raising Jackpot to win per Game
    • Tournaments have Costs to participate and the Winner earns the Jackpot of this Tournament
    • Arcade-Pass for free playing (without winning)
For additional information just check out the attached Screenshots


ibProArcade is compatible to ibProArcade-Games (*wow* surprise!), v3arcade-Games and PNflashgames (www.pnflashgames.com, use POSTNUKE format).
PNflashgames does even offer Multiplayer-Games.


This Hack was originally done for Invision Power Board (IPB) by Chris Kelly and later adapted to work within vBulletin 3.0.x but had no real integrated AdminCP and even some illegal licensed Files from IPB included, so it was removed from official vBulletin-Sites.

ibProArcade for vBulletin comes along with a complete new AdminCP with even more options and improved functionality, has been bugfixed alot and I implemented some additional feature that where missing. All known security-issues found have been fixed.

ibProArcade is full compatible to PHP4 and PHP5 and works with all vBulletin 3.x.x (yes, 3.0.x + 3.5.x + 3.6.x + 3.7.x + 3.8.x) with all the same Scripts !


Installation of ibProArcade is very simple and easy:

vBulletin 3.0.x
upload the Files
run the Installer
edit 4 PHP-Files
edit 3 Templates
add 1 new Template


vBulletin 3.5.x & 3.6.x & 3.7.x & 3.8.x
upload the Files
import the Product-XML-File
edit 3 Templates



If you are upgrading from an existing Arcade, some information:
  • For existing ibProArcade-Installations (v2.6.6+ and older) check the included Upgrade-Information (look in Archive)
  • For existing ibProArcade-Installations (v2.5.1) just do everything like a fresh installation, your Games and Scores should be kept automatically
  • For existing v3arcade-Installations (v1.0.x) for vBulletin 3.5/3.6 there is the converter available.
I want to say a big THANK YOU to everybody who helped in the 3 months of development, testing and bugfixing the initial v2.5.3+ (in alphabetical order):
---MAD---, Acers, Aftermath, beacher, dede1, E=mc˛, Esposito, Feckie (Roger), Gemma, ggiersdorf, GrendelKhan{TSU, Huijting, jbd, JTyson, kall, kylek, MasterMaik, matrix, media4you, micheal332001, MissKalunji, MrLister, nitro, nullified, Okie, Paul_Hollibone, Scotty2k, Ski-Whiz, slank, Smoker, stangger5, Synper, soniceffect, Sooner95, tcs, Tekram, Willy, Wordplay and everybody else I forgot to mention here

Special thanks to Chris Kelly for his permission to re-release this new, extended ibProArcade to the vBulletin-Community !


Please remember to click INSTALL


If you want to support me, feel free to donate (use the "support developer" button in the upper right) or just check out the Installation-Instructions included in the Hack-Archive, Thank You!


For Branding-Free License check the AdminCP -> Arcade -> Information after you installed it, all information can be found there.


...and now you should stop reading this and start downloading this awesome addition for your vBulletin to make your Members happy...


Enjoy



Download-History:
v2.6.7a+ (9880 Downloads)
v2.6.8+ (9849 Downloads)
v2.6.9+ (456 Downloads)
v2.7.0+ (10833 Downloads)
v2.7.2+ (4626 Downloads)



** Please do not post any information, request or offer of Games here in this Thread ! And remember that Support is given in the ibProArcade-Support-Forum **

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Screenshots

Click image for larger version

Name:	ibpro_main.JPG
Views:	29046
Size:	373.7 KB
ID:	55242   Click image for larger version

Name:	ibpro_game.JPG
Views:	11303
Size:	77.7 KB
ID:	55243   Click image for larger version

Name:	ibpro_tournamentlist.JPG
Views:	6892
Size:	101.2 KB
ID:	55245   Click image for larger version

Name:	ibpro_tournamentopen.JPG
Views:	12973
Size:	101.5 KB
ID:	55246  

Click image for larger version

Name:	ibpro_tournamentrunning.JPG
Views:	6769
Size:	82.2 KB
ID:	55247   Click image for larger version

Name:	ibpro_acp_main.JPG
Views:	5107
Size:	243.5 KB
ID:	55248   Click image for larger version

Name:	ibpro_acp_gamelist.JPG
Views:	11232
Size:	147.4 KB
ID:	55249   Click image for larger version

Name:	ibpro_acp_group.JPG
Views:	4273
Size:	95.1 KB
ID:	55250  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
ibProArcade - professional Arcade System MrZeropage vBulletin 3.0 Full Releases 23 13 Apr 2007 18:52

  #31  
Old 26 Nov 2005, 00:18
Huijting Huijting is offline
 
Join Date: Jul 2005
Originally Posted by MissKalunji
update error i was running the beta




just run this query to fix it :

ALTER TABLE games_settings ADD games_pr MEDIUMINT( 8 ) DEFAULT '4' NOT NULL;

Thnx, was just looking how to fix it myself :-)

Works like a charm
Reply With Quote
  #32  
Old 26 Nov 2005, 00:19
Boofo's Avatar
Boofo Boofo is offline
 
Join Date: Mar 2002
Real name: Rob
Originally Posted by Injektilo
what is the installer for then? in ur steps above you dont mention running the installer... kinda weird?
The installer is for the 3.0 version. The install instructions file tells you what to do for each version.
Reply With Quote
  #33  
Old 26 Nov 2005, 00:19
mhamdi mhamdi is offline
 
Join Date: Oct 2005
Great Job, Thanks

Great Job, Thanks
Reply With Quote
  #34  
Old 26 Nov 2005, 00:19
MissKalunji's Avatar
MissKalunji MissKalunji is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Mj Bain
Originally Posted by Boofo
You need to import the product and overwrite the old one.

thats exacly what i did...

its not the first time....seems like the xml just skips that line
__________________
____________
BossLady
Reply With Quote
  #35  
Old 26 Nov 2005, 00:20
Cap'n Steve's Avatar
Cap'n Steve Cap'n Steve is offline
 
Join Date: Feb 2004
Does anyone have a demo running?

/me enjoys the drama as both arcades get released in the same day.
Reply With Quote
  #36  
Old 26 Nov 2005, 00:20
Injektilo's Avatar
Injektilo Injektilo is offline
 
Join Date: Jun 2004
Originally Posted by Boofo
You need to import the product and overwrite the old one.

boofo do i need to remove the old tables of the beta version after installing the new one?
Reply With Quote
  #37  
Old 26 Nov 2005, 00:20
MissKalunji's Avatar
MissKalunji MissKalunji is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Mj Bain
Originally Posted by Huijting
Thnx, was just looking how to fix it myself :-)

Works like a charm

glad to help
__________________
____________
BossLady
Reply With Quote
  #38  
Old 26 Nov 2005, 00:20
Injektilo's Avatar
Injektilo Injektilo is offline
 
Join Date: Jun 2004
Originally Posted by Cap'n Steve
Does anyone have a demo running?

* Cap'n Steve enjoys the drama as both arcades get released in the same day.
http://www.rantevou.com/forum/arcade.php?
Reply With Quote
  #39  
Old 26 Nov 2005, 00:21
MissKalunji's Avatar
MissKalunji MissKalunji is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Mj Bain
Originally Posted by Cap'n Steve
Does anyone have a demo running?

* Cap'n Steve enjoys the drama as both arcades get released in the same day.

www.dancehallareaz.com/forum/arcade.php
__________________
____________
BossLady
Reply With Quote
  #40  
Old 26 Nov 2005, 00:22
Boofo's Avatar
Boofo Boofo is offline
 
Join Date: Mar 2002
Real name: Rob
Originally Posted by MissKalunji
thats exacly what i did...

its not the first time....seems like the xml just skips that line
Ok, I know why that is. The version needs to be changed in the xml file for those that are running the beta. Running the query will fix that for now. I will talk to zero and see if we can't update the xml if anyone has anymore problems with it.
Reply With Quote
  #41  
Old 26 Nov 2005, 00:23
MissKalunji's Avatar
MissKalunji MissKalunji is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Mj Bain
Originally Posted by Boofo
Ok, I know why that is. The version needs to be changed in the xml file for those that are running the beta. Running the query will fix that for now. I will talk to zero and see if we can't update the xml if anyone has anymore problems with it.
good to go any idea on my other post?
__________________
____________
BossLady
Reply With Quote
  #42  
Old 26 Nov 2005, 00:33
midaph midaph is offline
 
Join Date: Nov 2005
ok..everything is done and now i get this...

mySQL query error: SELECT * FROM games_settings

mySQL error: Table 'mediama_vbulletin.games_settings' doesn't exist
mySQL error code:
Date: Friday 25th of November 2005 07:36:48 PM
Reply With Quote
  #43  
Old 26 Nov 2005, 00:34
WonderWorm WonderWorm is offline
 
Join Date: Jun 2002
I installed it but the admin menu for the arcade doesn't show up. Its just a blank menu with no options.

Version 3.5.1
Imported into Products
__________________
- Keith | My EFx2Blogs Dev Blog | EFx2Blogs Forums | EFx2Blogs - Sign Up For Your Own Free EFx2Blog Today!
Reply With Quote
  #44  
Old 26 Nov 2005, 00:34
bigdog829 bigdog829 is offline
 
Join Date: Apr 2005
For some reason I dont get anything in the acp to change settings just a blank box
Attached Images
File Type: jpg untitled.JPG (16.6 KB, 183 views)
Reply With Quote
  #45  
Old 26 Nov 2005, 00:36
midaph midaph is offline
 
Join Date: Nov 2005
Originally Posted by WonderWorm
I installed it but the admin menu for the arcade doesn't show up. Its just a blank menu with no options.

Version 3.5.1
Imported into Products
same thing but if u aim your curser closely you will see it highlight u can click on it and u will prob get same error as me.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:43.

Layout Options | Width: Wide Color: