Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
vBMicroStats Details »
vBMicroStats
Mod Version: 1.1.0, by TECK (Member) TECK is offline
Developer Last Online: Aug 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.5 Rating: (16 votes - 4.94 average) Installs: 279
Released: 25 Feb 2007 Last Update: 03 Mar 2007 Downloads: 2390
Not Supported Uses Plugins Template Edits Code Changes  

This hack will add at the bottom of each vBulletin (powered) page, the statistics listed below.
Also, it will help you troubleshoot and optimize your vBulletin board by viewing or comparing PHP/MySQL options and other statistics that are normally hidden in your forum pages.

Regular Users:
Load time of specified page in microseconds
Number of queries executed
PHP percent page usage
MySQL percent page usage

Administrators Only:
Active users browsing the forum (members and guests) new in 1.1.0
Server memory usage per page (in Kb)
Display DEBUG mode status
Browser GZIP library compression status
Server average loads
Uncached templates (useful to troubleshoot the code)

The code modifications were tested into a clean installed vBulletin board. They work 100%.
The hack was tested in vBulletin 3.6.4 and 3.6.5.
If you want to test it into a lower version (3.6.x), let me know.
Also, if you encounter any problems, feel free to post your questions here.

Step by step install instructions are posted into readme.html file.
In order to perform an efficient modification of your files, I recommend you to use Komodo Edit or Textpad.
Both editors will allow you to complete all steps without any coding errors.

The code changes are very safe and designed not to interfere in any way with the vBulletin performance/functionality.
Make sure you modify, save and upload one file at the time to your server.
Then, simply run the product-vbmicrostats.xml file.

The PLUGIN itself is DISABLED by default.
This was done in order to make sure you properly edit your code first and to avoid surprises.
You will need to enable it, once your code modifications are completed:
Plugins and Products > Manage Products > vB Microstats > Enable (dropdown)
Then, go to your vBulletin Options, click on BB MicroStats setting group and set all your options.

Upgrade to version 1.0.2.
Upgrade to version 1.0.3.
Upgrade to version 1.1.0.

Want to be a guinea pig and try this hack into a higher vBulletin version?
Post your results, so others can read your feedback.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	microstats.jpg
Views:	4545
Size:	22.4 KB
ID:	61365   Click image for larger version

Name:	microstats_templates.jpg
Views:	3904
Size:	33.1 KB
ID:	61366   Click image for larger version

Name:	microstats_admin.jpg
Views:	1646
Size:	77.9 KB
ID:	61368  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
vBMicrostats TECK vBulletin 3.5 Add-ons 258 25 Feb 2007 20:44
vbMicroStats: page load time, queries, GZIP and PHP version TECK vBulletin 2.x Full Releases 942 14 Jan 2005 23:43

Comments
  #2  
Old 25 Feb 2007, 20:59
Brandon Sheley's Avatar
Brandon Sheley Brandon Sheley is offline
 
Join Date: Mar 2005
Real name: Brandon
thanks for porting it to 3.6.4
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 25 Feb 2007, 21:02
TECK's Avatar
TECK TECK is offline
 
Join Date: Dec 2001
Real name: Floren Munteanu
It was about time... 285 years later, heh.
I really did not have time, sorry guys.
Reply With Quote
  #4  
Old 25 Feb 2007, 21:11
FleaBag's Avatar
FleaBag FleaBag is offline
 
Join Date: Dec 2001
Welcome back TECK.
__________________
AndroidETC.com :: Android, and other stuff.
Reply With Quote
  #5  
Old 25 Feb 2007, 21:13
TECK's Avatar
TECK TECK is offline
 
Join Date: Dec 2001
Real name: Floren Munteanu
Thanks.
Matt, do I know you (changed nick)? Since you are old school...
Reply With Quote
  #6  
Old 25 Feb 2007, 21:23
projectego's Avatar
projectego projectego is offline
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Real name: Steve
Awesome! Thanks very much!
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 25 Feb 2007, 21:30
bluechris bluechris is offline
 
Join Date: Nov 2006
Great work, installed and working fine.

Thx man
Reply With Quote
  #8  
Old 25 Feb 2007, 21:32
TECK's Avatar
TECK TECK is offline
 
Join Date: Dec 2001
Real name: Floren Munteanu
Little boring code change, heh. Actually, the code was not elegant.
Since we are already dealing with boolean values, no need to use the deprecated iif function.
Forgot to replace that from 3.5.x files.

Upload the /plugin files again, no other changes are needed.

Last edited by TECK; 25 Feb 2007 at 21:41.
Reply With Quote
  #9  
Old 25 Feb 2007, 21:44
TECK's Avatar
TECK TECK is offline
 
Join Date: Dec 2001
Real name: Floren Munteanu
Originally Posted by bluechris View Post
Great work, installed and working fine.

Thx man
Thanks.
From your site:
Page generated in 0,84680104 seconds (73,80% PHP - 26,20% MySQL) with 67 queries

Reply With Quote
  #10  
Old 25 Feb 2007, 21:49
StrifeX StrifeX is offline
 
Join Date: Dec 2006
Real name: Dan
67 Queries? Wow lol... I only have roughly 24 on Forumhome and I've got as much hacks and queries running as I need.

Good job TECK, I've been waiting for you to port this to 3.6.x
Reply With Quote
  #11  
Old 25 Feb 2007, 21:51
ncweb ncweb is offline
 
Join Date: Feb 2007
I installed version 1.0.5 for 3.5.4 and made it work with 3.6.4 by using the code below.

Maybe a dumb question, but is there any reason I should use this version instead? It seems like there are more code changes and 2 new files.

Also, before I could get this post out the version changed from 1.0 to 1.0.1; what changes were made to the /plugins files? Great mod TECK, Thank you...

Originally Posted by LunaTech View Post
Till TECK gets to this, all you have to do to get this working in 3.6.4 is change what you edit in class_core.php. Instead of the instructions given, replace execute_query in class_core.php with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Reply With Quote
  #12  
Old 25 Feb 2007, 22:55
TECK's Avatar
TECK TECK is offline
 
Join Date: Dec 2001
Real name: Floren Munteanu
One, the code edit in the above function is not accurate, the execution time will not be reflected properly.
Two, there are 2 execute_query() functions in VB, totally different. You DO NOT paste the same code in both places.

Hmm, I think I found a bug. Guys do this, logout and tell me if you still see the admin microstats.
You should only see the regular microstats, the second line should be hidden.
Reply With Quote
  #13  
Old 25 Feb 2007, 22:57
thincom2000 thincom2000 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Ted
Never thought I would say this, but now I wish I could turn on enable-memory-limit.
Reply With Quote
  #14  
Old 25 Feb 2007, 23:00
TECK's Avatar
TECK TECK is offline
 
Join Date: Dec 2001
Real name: Floren Munteanu
Guys, make me a favor, logout and tell me if you still see the admin microstats.
Thanks.
Reply With Quote
  #15  
Old 25 Feb 2007, 23:55
thincom2000 thincom2000 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Ted
Originally Posted by TECK View Post
Guys, make me a favor, logout and tell me if you still see the admin microstats.
Thanks.
In plugins/hook_global_complete.php, find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:48.

Layout Options | Width: Wide Color: