Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Customizable Roster (Member List) Details »
Customizable Roster (Member List)
Mod Version: 1.1.3, by Sarcoth (Coder/Designer) Sarcoth is offline
Developer Last Online: Mar 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.5 Rating: (8 votes - 4.75 average) Installs: 112
Released: 06 Mar 2007 Last Update: 22 Apr 2007 Downloads: 778
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files  

Customizable Roster (Member List)
[How to] get a working Guild/Clan Roster

Note: This modification is now discontinued - this means that while it will remain available for download and use, support will no longer be provided as the thread is no longer monitored. Please see the 3.7 release of this modification for future updates here.

Introduction:

This Mod started off as a [How to] template modification. I have since added in permission control and an installer. Those that install this Mod will need to make adjustments to two templates and one phrase depending on what you want displayed. I'll include instructions for each step as well as optional changes you can make at your decretion.

Click the following link for a Guild Roster preview: http://vanguard.sacredhaven.org/forums/showroster.php

You'll notice that I use the "Extra Profile Fields Page" by Wired1. It isn't needed for the Roster, but I think it makes the field updates look nicer for the users.


Installation:

Step 0: If you are upgrading from a previous version, save a copy of your old showroster.php and rename your showroster templates (I recommend giving them an underscore prefix; Example: _SHOWROSTER).

Step 1: Download the attached showrosterXXX.zip file.

Step 2: Upload the files to their correct directories.
Upload the showroster.php to the /forum/ directory.
Upload the bitfield_showroster.xml to the /forum/includes/xml/ directory.
Upload the spacer.gif to the /forum/images directory if you plan to use avatars.
Step 3: Admincp > Plugin & Products > Manage Products > Add/Import Product
Import the product-showroster.xml file.
Step 4: Admincp > Languages & Phrases > Phrase Manager > Phrase Type: ShowRoster > showroster_title --> Edit
Change this to whatever you want as the title of your roster.
Step 5: Admincp > User Profile Fields > Add New/Update User Profile Field
Add all the Profile Fields you plan to use and keep track of their number(s) (i.e. field6, field7, etc.).
Step 6: Admincp > Styles & Templates > Expand > ShowRoster Templates > showroster_header
This template contains the headers for each of your columns. Add/Edit/Remove columns to your preference. Be sure to update the colspan to the number of columns you have.
Step 7: Admincp > Styles & Templates > Expand > ShowRoster Templates > showroster_userbits
This template gets the data from each of the fields you want to have viewed on your roster. Add/Edit/Remove columns and/or the nowrap="nowrap" to your preference. Be sure to update each of the field#'s to match the fields from Step 5.
Step 8: Admincp > Usergroups > Usergroup Manager > Edit Usergroup
  • Set "Access - Should this usergroup have access to the Showroster page?" to Yes for whatever groups you want to have permissions to access the showroster page.
  • Set "Viewable - Should this usergroup be viewable on the Showroster page?" to Yes for the groups you want to have appear on the showroster page.
All instructions are included in the instructions.txt and optional.txt.

Enjoy!!!


Versions:

v1.1.3 - April 22, 2007
  • Added 'Who's Online' plugin to the installer (Thanks m002.p).
  • Made an update to the optional.txt file for changing the default sort.

v1.1.2 - April 20, 2007
  • Added sorting to the roster. This is optional and will work without adding the sorting features.

v1.1.1 - April 19, 2007
  • Small update. Just added total member count.

v1.1 - April 5, 2007 (Mod Revamp)
  • Revamped everything. There is now an installer to do most of the work for you.
  • The installer adds two new fields to your usergroup table. This allows you to set permissions for the showroster rather than using the showgroups permissions.
  • Removed a few options from the optional.txt file since they are now a part of the mod.

v1.03 - April 2, 2007
  • Added some code back to the showroster.php so join date, last activity, and usernames HTML markups could be used.
  • Changed $user[username] to $user[musername] in the showroster_userbits template. This will allow HTML markups to the usernames again.
  • Added instructions on how to change which usergroups appear on the Roster.
  • Added optional.txt to the zip for optional changes.

v1.01 - March 27, 2007
  • Changed a few variable names.
  • Changed template names.
  • Removed a lot of unneeded code from the showroster.php.
  • Added the ability to include user avatars.
  • Added a counter to keep track of how many users in each usergroup.

v1.01 - March 9, 2007
  • Removed a lot of unneeded code from the SHOWROSTER template.
  • Fixed a couple code problems.

v1.0 - March 6, 2007 (Initial Release)

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Profile Enhancements Customizable Roster Sarcoth vBulletin 3.7 Add-ons 114 27 Jul 2013 15:42

Comments
  #2  
Old 06 Mar 2007, 17:16
Sarcoth Sarcoth is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Nick
The following link is a post on my forums with directions on how to update profiles. Feel free to use it on your forums as well.

[How to] update your Character Profile

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[How to] Add a Class Statistics Counter

I'm attaching instructions on how to add a Class Statistics Counter to your Vanguard Roster. You could easily do something similiar for any game, but you would need to alter the class names within the code.
Attached Images
File Type: jpg class_statistics.jpg (23.6 KB, 2559 views)
Attached Files
File Type: txt class_statistics.txt (6.2 KB, 94 views)

Last edited by Sarcoth; 25 Apr 2007 at 19:44.
Reply With Quote
  #3  
Old 06 Mar 2007, 17:30
anywares anywares is offline
 
Join Date: Dec 2006
Hmmm not sure ILL need it, but a very nice mod. Im sure some users will find it very helpfull
Reply With Quote
  #4  
Old 06 Mar 2007, 23:04
ZomgStuff's Avatar
ZomgStuff ZomgStuff is offline
 
Join Date: Feb 2007
Wow this will come in VERY handy for me! Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 06 Mar 2007, 23:53
ZomgStuff's Avatar
ZomgStuff ZomgStuff is offline
 
Join Date: Feb 2007
Hm, no usernames are showing up!
Reply With Quote
  #6  
Old 07 Mar 2007, 00:03
Sarcoth Sarcoth is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Nick
Rename showroster_usergroupbits to showroster_usergroupbit (drop the "s" at the end). I updated it above. Sorry about that, my bad.

I also cleaned the usergroupbit template up a bit. There was some uneeded code there. I'm going to work on cleaning up the showroster.php as time permits.

Last edited by Sarcoth; 07 Mar 2007 at 00:21.
Reply With Quote
  #7  
Old 07 Mar 2007, 02:41
GrossKopf GrossKopf is offline
 
Join Date: Jan 2007
Nevermind.. answer was at the bottom
Reply With Quote
  #8  
Old 07 Mar 2007, 22:37
Sarcoth Sarcoth is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Nick
I'm guessing it is working for those of you that installed it. I haven't heard any other problems.

I'll make more updates here once I add more to it. Future additions will mainly be for Vanguard guilds.
Reply With Quote
  #9  
Old 08 Mar 2007, 15:41
turnipofdoom turnipofdoom is offline
 
Join Date: May 2004
I'm in the process of troubleshooting why I get a no-permission error when attempting to view the roster to see if the setup works. As of right now, it's not working for me.
Reply With Quote
  #10  
Old 08 Mar 2007, 17:27
Sarcoth Sarcoth is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Nick
Make sure you have Enable Forum Leaders set to Yes.

Admincp > vBulletin Options > General Settings

Or, you can probably remove the following code from the showroster.php.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Another problem might be whether or not a usergroup can view the Forum Leader page. I'll have to check the Usergroup permission for that. Removing the following code may fix that problem as well.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Let me know how it works out.
Reply With Quote
  #11  
Old 08 Mar 2007, 18:30
Shana Shana is offline
 
Join Date: Jul 2006
Awesome; installing.

Edit: // Well it seems like it works but it only shows groups that are in the 'Forum Leaders' list. Anyway to make it show only those that appear on Members List? Everything else works smoothly

Last edited by Shana; 08 Mar 2007 at 19:03.
Reply With Quote
  #12  
Old 08 Mar 2007, 19:19
Sarcoth Sarcoth is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Nick
Shana - Sorry, but right now I have it using the same list as the Forum Leaders. Thanks for pointing that out to me though, I updated Step #5 above. I originally had Memberlist there, but I should have had Forum Leaders.

This may not be ideal for your site, but for mine I changed 'Viewable on Show Groups' to No for all usergroups except for the ones I wanted to appear on the Roster.
Reply With Quote
  #13  
Old 08 Mar 2007, 20:03
Sarcoth Sarcoth is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Nick
I removed some unneeded code from the showroster.php file. Redownloading the file is optional. Just copy it over your old showroster.php file.
Reply With Quote
  #14  
Old 08 Mar 2007, 20:32
Shana Shana is offline
 
Join Date: Jul 2006
Yeah, I did the 'Viewable on Show Group's thing. I don't mind that- just wondering if there's anyway to make it not only show those on Forum Leaders. Like, show those that are on Viewable on Show Groups only.
Reply With Quote
  #15  
Old 08 Mar 2007, 20:51
turnipofdoom turnipofdoom is offline
 
Join Date: May 2004
Hmmm, removal of those two snippets of code, or one of them, results in just a blank white page for me as opposed to the vBulletin error. I'm going to dig a bit more to see if I can't come up with the reason for the errors I'm getting.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 20:02.

Layout Options | Width: Wide Color: