Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Dynamic Amazon Links Details »
Dynamic Amazon Links
Mod Version: 1.05, by felxi (Member) felxi is offline
Developer Last Online: Dec 2010 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.x Rating: (8 votes - 4.38 average) Installs: 90
Released: 22 Nov 2007 Last Update: 25 Nov 2007 Downloads: 686
Not Supported Uses Plugins Additional Files Is in Beta Stage  

Description
This Hack will easily rewrite all amazon links whitin the posts to your associate id. You can add your amazon.de and amazon.com associate id, links to both amazon stores will be replaced with the right id, it works fine with multilanguage boards.

vBulletin
vB 3.6.x working
vB 3.5.x working

updating
just upload the functions_amazon_links.php from the zip and don't forget to insert your amazon ids.

Change Log
25/11/2007 v1.05
- support for [ url=xxx]yyy[ /url]
- replacement for tag=xxx and ref=xxx in non asin links
- small fix for /preview/ links

24/11/2007 v1.04
- [url]amazon-link[ /url] long amazon links will be shorten vb like

23/11/2007 v1.03
- [url] and [url="xxx"] will be repleaced

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Dynamically Create Amazon Links to use your associate id amykhar vBulletin 3.5 Add-ons 71 05 Mar 2012 08:33

Comments
  #2  
Old 23 Nov 2007, 01:08
weeno weeno is offline
 
Join Date: Jan 2002
Thank you for taking this up. I've been trying to get the previous one to work, but unless the parsings perfect (in that it doesn't break in any scenario) then I'm reluctant to deploy it on my site.

downloading/testing.

edit: It's not working for me. links are not getting processed at all. Looks like lower case [url] aren't processed.


thanks
arn

Last edited by weeno; 23 Nov 2007 at 01:24.
Reply With Quote
  #3  
Old 23 Nov 2007, 06:50
redlabour's Avatar
redlabour redlabour is offline
 
Join Date: Mar 2004
Real name: André
Great - but does it work with vbAnonymizer installed?
Reply With Quote
  #4  
Old 23 Nov 2007, 07:23
felxi felxi is offline
 
Join Date: Jun 2007
Originally Posted by weeno View Post
edit: It's not working for me. links are not getting processed at all. Looks like lower case [url] aren't processed.
@arn:
i made a little update and tested it. now the script will also replace [url] and [url="xxx"] instead of [URL] and [URL="xxx"].

@redlabour: i'll test it this evening to get it working.

Best regards,
Felxi
Reply With Quote
  #5  
Old 23 Nov 2007, 07:37
weeno weeno is offline
 
Join Date: Jan 2002
Originally Posted by felxi View Post
@arn:
i made a little update and tested it. now the script will also replace [url] and [url="xxx"] instead of [URL] and [URL="xxx"].
The lowercase still isn't working for the [url="xxx"]

example:
[url="http://www.amazon.com/Logitech-970155-0403-V20-Notebook-Speakers/dp/B0009WKBGC"]these[/url]

arn
Reply With Quote
  #6  
Old 23 Nov 2007, 08:03
felxi felxi is offline
 
Join Date: Jun 2007
Originally Posted by weeno View Post
example:
these
It should work now, I updated the script. You can test your link-codes in the functions_amazon_links.php and run this php file direct:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Last edited by felxi; 23 Nov 2007 at 08:09.
Reply With Quote
  #7  
Old 23 Nov 2007, 08:26
weeno weeno is offline
 
Join Date: Jan 2002
Originally Posted by felxi View Post
It should work now, I updated the script. You can test your link-codes in the functions_amazon_links.php and run this php file direct:
Thanks. appears to be working well. I'll test it more extensively when I have time this weekend. again, appreciate the effort.

arn
Reply With Quote
  #8  
Old 23 Nov 2007, 08:46
reteep reteep is offline
 
Join Date: Mar 2004
Seems to work dude, good job!
Reply With Quote
  #9  
Old 23 Nov 2007, 08:49
daFish's Avatar
daFish daFish is offline
 
Join Date: Nov 2002
Real name: Marcus
Great release. I assume this works with the 3.6-series?
Reply With Quote
  #10  
Old 23 Nov 2007, 08:52
reteep reteep is offline
 
Join Date: Mar 2004
Originally Posted by daFish View Post
Great release. I assume this works with the 3.6-series?
Yea, running it on the latest 3.6.
Reply With Quote
  #11  
Old 23 Nov 2007, 15:59
projectego's Avatar
projectego projectego is offline
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Real name: Steve
/me clicks install
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 24 Nov 2007, 05:09
weeno weeno is offline
 
Join Date: Jan 2002
Another issue.

It seems that using this hack removes vbulletin's auto truncate feature in long urls.

For example:

Without the hack, long urls are shortened. Example:

h_ttp://www.amazon.com/Microsoft-Offi...5878848&sr=8-1

Once you install the hack, the url ends up being very long, and not auto truncated.

h_ttp://www.amazon.com/Microsoft-Office-2004-Student-Teacher/dp/B0001WN16M/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=software&qid=1195878848&sr=8-1

Last edited by weeno; 24 Nov 2007 at 05:37.
Reply With Quote
  #13  
Old 24 Nov 2007, 05:46
bada_bing's Avatar
bada_bing bada_bing is offline
 
Join Date: Feb 2004
Reserved
Reply With Quote
  #14  
Old 24 Nov 2007, 10:08
felxi felxi is offline
 
Join Date: Jun 2007
Originally Posted by weeno View Post
Another issue.
It seems that using this hack removes vbulletin's auto truncate feature in long urls.

Hey weeno,
thanks for the report. the truncate feature is now added to the script.

In general the displayed link e.g. [url ] amazon-link [ /url] will get [url="new-amazon-link" ] amazon-link [ /url], so the displayed post-text isn't changed .

Greetz,
felxi
Reply With Quote
  #15  
Old 24 Nov 2007, 14:13
djbaxter djbaxter is offline
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ottawa, Canada
Wow!

I've tried a few of these before, both for vBulletin and WordPress. This is the first one that actually WORKS for me.

Well done!

I made a slight modification to the plug-in that might be useful to others...

In functions_amaxzon_links.php, find at lines 6-7:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Since I don't have or need an amazon.de account but I do have another regional account, I changed this to:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Then find two instances of


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

at lines 17-18 and 42-43. Change to:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

For other regional Amazons, use the appropriate regional extension instead of "ca".

Last edited by djbaxter; 24 Nov 2007 at 14:19.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 17:13.

Layout Options | Width: Wide Color: