Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
ShoutCast Status - NavBar Details »
ShoutCast Status - NavBar
Mod Version: 1.00, by m002.p (Member) m002.p is offline
Developer Last Online: May 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.8 Rating: (2 votes - 4.50 average) Installs: 14
Released: 18 Jan 2008 Last Update: Never Downloads: 4
Supported Template Edits Additional Files  

*This Mod requires Zachariahs ShoutCast Status Forumhome to be installed*
------------------------------------------------

What does this modification do?

This will simply add a more prominent ShoutCast Server Status in your navbar which will aid in more forum members and guests being aware your site has a ShoutCast broadcast enabling them to listen in using windows media player, if online.

What do I need?

You need Zachariahs vb3.6 ShoutCast Server Status Mod installed as mentioned above & a working vbulletin 3.6. You can also use this mod with vBadvanced with the further instructions included.

What have you tested this on?

Tested on vb3.6.8, ShoutCast Status Forumhome mod 2.0 & vBa v3.0 RC2

Demo?

http://www.sog-team.co.uk/index.php > SEE NAVBAR

Instructions:

1)
Firstly upload the image attached "shoutcast_offs.gif" to your styles image misc folder. Example; "domain"/images/misc/

2)
Now open your styles "navbar" template and find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Underneath add:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

3)
Save Template

Complete!

--------------------------------------------

How do I get this to also work on VbAdvanced?

If you use VbAdvanced, the variables used will result in the following modification not working unless you perform the following steps. Note you likely need vBa v3.0 to get it to work!

1)
Go to Plugin Manager; "Admin CP > Plugins & Products > Plugin Manager"

Find: "Shoutcast Status Full - Main"

Edit plugin & Change the "Hook Location" to "parse_templates"

2)
Save Plugin

3)
Go to vBa options; "Admin CP > vBa CMPS > Default Settings > Main Options"

Now find: "Portal Output Global Variables"

Copy the following into the box exactly in the format below:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

4)
Save Settings

Complete!

How do I get this working on PhotoPlog?


1)
If not done so already; Go to Plugin Manager; "Admin CP > Plugins & Products > Plugin Manager"

Find: "Shoutcast Status Full - Main"

Edit plugin & Change the "Hook Location" to "parse_templates"

2)
Save Plugin

3)
Go to "Admin CP > vBulletin Options > PhotoPlog Settings > Global Variables"

4)
In the "Global Variables" text box add the following in the exact format:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

5)
Complete
----------------------------------------

*NOTE - The "Tune In" link will only flash / blink in firefox!*

If you have any other requests or ideas, post them here so I can include them in the next version. The next version will include a product xml.

Please Click Installed if you use this modification!

Version History:

v1.0 - Initial release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	offline screen.jpg
Views:	1149
Size:	14.1 KB
ID:	74697   Click image for larger version

Name:	online screen.jpg
Views:	731
Size:	13.4 KB
ID:	74698   Click image for larger version

Name:	screen online2.jpg
Views:	764
Size:	13.9 KB
ID:	74699  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Home Enhancements Shoutcast Status 2.0 (VB3.6) Zachariah vBulletin 3.6 Add-ons 541 06 Oct 2015 10:43
Shoutcast Status Full Zachariah vBulletin 3.0 Full Releases 87 17 Mar 2009 20:02
Shoutcast Status 2.0 (3.5) Zachariah vBulletin 3.5 Add-ons 345 14 Nov 2008 23:31
Shoutcast Status Lite Zachariah vBulletin 3.0 Full Releases 57 19 Jul 2008 10:56

Comments
  #2  
Old 18 Jan 2008, 13:29
m002.p's Avatar
m002.p m002.p is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Matt
Reserved for future use & updates
__________________
www.sog-team.co.uk

Last edited by m002.p; 18 Jan 2008 at 13:41.
Reply With Quote
  #3  
Old 18 Jan 2008, 20:17
tanyeri24 tanyeri24 is offline
 
Join Date: Feb 2005
hi this zachariahs script is one of the best but always I enable the plugin my server load grows up still server not reachable, because of that I have to disable this plugin always..
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 18 Jan 2008, 20:20
m002.p's Avatar
m002.p m002.p is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Matt
hmm that hasnt happened to me ^^^^^

Perhaps your server hosting package isnt capable of dealing with these type of scripts.
__________________
www.sog-team.co.uk
Reply With Quote
  #5  
Old 18 Jan 2008, 20:40
tanyeri24 tanyeri24 is offline
 
Join Date: Feb 2005
but the shoutcast is on other server, I dont know why this problem happened at mine vbulletin..
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 18 Jan 2008, 21:01
m002.p's Avatar
m002.p m002.p is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Matt
You could try setting shoutcast to update its cache at a longer interval....
__________________
www.sog-team.co.uk
Reply With Quote
  #7  
Old 18 Jan 2008, 21:04
tanyeri24 tanyeri24 is offline
 
Join Date: Feb 2005
the value is 20 at mine, what is your choice?
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 18 Jan 2008, 21:32
m002.p's Avatar
m002.p m002.p is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Matt
60 ^^^^
__________________
www.sog-team.co.uk
Reply With Quote
  #9  
Old 18 Jan 2008, 22:34
tanyeri24 tanyeri24 is offline
 
Join Date: Feb 2005
I will try it for one day, now its night not much user online and I can not say if the server load is real..
Must wait till tomorrow, and there is other problem with firefox:
In internet explorer the cell growing with the dj input text but at firefox it stays fix and if the message is too long its overwriting the other box (welcome, Nickname..).
And in firefox the 'tune in' phrase is blinking and in internet explorer not
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 19 Jan 2008, 00:11
m002.p's Avatar
m002.p m002.p is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Matt
Have you a link to your first issue?

The second issue is due to the fact "text decorations" arent picked up by IE and so unfortunetly as stated in the mod info above, the tune in will only blink for firefox.
__________________
www.sog-team.co.uk
Reply With Quote
  #11  
Old 23 Jan 2008, 22:37
Pete C's Avatar
Pete C Pete C is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Peter
I had the overflow problem too. I changed the two instances of ALIGN=LEFT to ALIGN=CENTER and that seems to have fixed it.

A couple of questions though: -

I also have Photoplog installed (the free version released here) and since this ShoutCast mod is on the navbar, it also displays in Photoplog . . . problem is that (predictably) it always shows the offline message. The stream status is shown correctly on all other pages, just in Photoplog it says "offline" all the time.

Is there any way to either force the correct display on the Photoplog pages OR remove it from the navbar in Photoplog? Indeed, does it necessarily need to be placed on the navbar, or could this code be added elsewhere on the board - in a side column for example?

The other question is: Most of my members listen with Winamp rather than MediaPlayer. Could the code be altered to call Winamp instead?

Any suggestions on these points would be much appreciated.
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 24 Jan 2008, 20:55
m002.p's Avatar
m002.p m002.p is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Matt
Hello Belder.

In response to your questions,

1)
Yes you can get it to work with PhotoPlog and ive updated the instructions above with the explanation. Unfortunetly due to the mod using other global variables, you need to add them manually like vba.

2)
You can also use the code elsewhere but may require some more development to be displayed in more areas other than the navbar at this stage. However the good news is, I am currently testing a vBa module with a enhanced status in additon to a few other ideas similar to what you have mentioned. They will be released soon

3)
In the next version using an imported product, it will be possible to customise the listening option/s using vbulletin options. However before the new update, you need to do the following:

a) Replace your current navbar code with the one below:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

b)
Secondly you need to add the following variable to vBa & / or photoplogs list (see instructions above)

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Hope that helps, and thanks for installing
__________________
www.sog-team.co.uk
Reply With Quote
  #13  
Old 24 Jan 2008, 22:57
Pete C's Avatar
Pete C Pete C is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Peter
Thanks for the reply m002.p, your code for calling Winamp instead of MediaPlayer is appreciated. Unfortunately I've already changed the hook location for Shoutcast to "Global" in order to have Zachariah's ShoutCast display on other pages as well as forumhome (I should have pointed that out). I'm not altogether sure about changing the hook location again, since the trade-off may be to have it display in Photoplog, but not on the rest of the pages as it does at present??

Admitedly placing your code on the navbar is the ideal option, since this displays throughout the site, it's simply that the "full" display gives members more tuning options.

I have figured how to get it displayed in the sidebar though, and with a little juggling could probably get it to display in various other locations.

Thanks again for your helpful reply - I'll have a play around with the instructions and code you've added, and see if I can find a happy compromise. In the meantime I look forward to your next version, I'm sure it will prove extremely popular with ShoutCast users.
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 25 Jan 2008, 07:26
m002.p's Avatar
m002.p m002.p is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Matt
Originally Posted by Belder View Post
Thanks for the reply m002.p, your code for calling Winamp instead of MediaPlayer is appreciated. Unfortunately I've already changed the hook location for Shoutcast to "Global" in order to have Zachariah's ShoutCast display on other pages as well as forumhome (I should have pointed that out). I'm not altogether sure about changing the hook location again, since the trade-off may be to have it display in Photoplog, but not on the rest of the pages as it does at present??

Admitedly placing your code on the navbar is the ideal option, since this displays throughout the site, it's simply that the "full" display gives members more tuning options.

I have figured how to get it displayed in the sidebar though, and with a little juggling could probably get it to display in various other locations.

Thanks again for your helpful reply - I'll have a play around with the instructions and code you've added, and see if I can find a happy compromise. In the meantime I look forward to your next version, I'm sure it will prove extremely popular with ShoutCast users.
In either way, the code is flexible. Just remember if you change the hook location to global_start then it could start to slow the web server up hence why using parse_templates does the exact thing for you on PhotoPlog & VbA

Good to see all is working and hopefully in the next version, it will be flexible enough for you to use in all areas of the forum / website without difficulty.

Regards

Matt
__________________
www.sog-team.co.uk
Reply With Quote
  #15  
Old 25 Jan 2008, 11:37
swissknife swissknife is offline
 
Join Date: Mar 2004
Real name: Kay
hi!

Thank you for this great hack!

but i got a little problem: only on forumhome the stat is shown. all other pages, its shown as offline...


i plan to show there more than one stream? is it pssible to do ?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 13:17.

Layout Options | Width: Wide Color: