Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
TSxView: simple live viewer for Teamspeak 2 & 3 Details »
TSxView: simple live viewer for Teamspeak 2 & 3
Mod Version: 1.1, by Disasterpiece (Coder) Disasterpiece is offline
Developer Last Online: Dec 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.x Rating: (3 votes - 3.67 average) Installs: 28
Released: 02 Jan 2010 Last Update: 12 Jan 2010 Downloads: 215
Not Supported Uses Plugins Auto-Template Additional Files Is in Beta Stage  

*** THIS MOD IS NOT SUPPORTED ANYMORE ***
Please use the vb4 version instead: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=231924



Welcome everyone!

You can find here a simple Teamspeak online-viewer for your forum.
You don't have to edit core files, just a small plugin file with a php libary and everything should work fine.

If you want to have an overview about how it's looking in the end, check out the screenshots included with this post.

The vBulletin 4.0 Version of this mod is located here.


*** IMPORTANT NOTICE FOR TS3 BETA 15 AND HIGHER ***

With the latest release (Beta 15) of the teamspeak 3 server, ts3 has introduced a query flood protection which bans every ip, which queries the teamspeak server too often in a short period of time.
To exclude ips from this procedure, edit the query_ip_whitelist.txt in your ts3 server directory.
For those who don't have access to this file, consult your service provider.
The next major version of this plugin will include some techniques to deal with this limitation. Stay tuned.

Also notice, that the newest ts3 server version (beta 15) requires client version of beta 11 or higher.

Please read the version notes and the documentation of teamspeak3 itself to get further information: http://www.teamspeak.com/?page=home
========



INFO
====

Current Version: (please report bugs, issues and any other feedback)
Author: Andreas Rudolph <radon@ggmj.de> (aka Radon)

This is a vB 3 / 4 Plugin with a simple who-is-in-teamspeak box.
Tested with:
- TS2
- TS3 Beta 9
- vBulletin 4.0.0
- vBulletin 3.8.2


ADDITIONAL FILES
================


There are two libaries included with this script which are necessary for php-sided teamspeak query.
You don't need both files, if you're using one teamspeak version only.

ts2status.php by Guido van Biemen (aka MrGuide@NL)
ts3status.php by Sebastien Gerard <sebeuu@gmail.com>


INSTALLATION
============


Extract the archive and upload the libary files into "/forum/includes/" directory.
Install the correct plugin xml file in your vBulletin ACP.
If you are updating, make sure to allow overriding of previous plugin versions.


UPGRADING
=========


To upgrade the plugin, proceed as you'd install a new product by navigating to the
"Plugins & Products -> Manage Products" group and klick "[Add/Import Product]"
Choose the pluginfile for your vBulletin version and make sure to check "Allow Overwrite" before
you import the updated plugin.

If you have problems after upgrading the plugin, write down your plugin's settings, un-install the
addon and install it again.

If you made any changes to the templates, the template records will not be deleted!
After the installation you'll have to re-enter your configurations, because these won't be saved!


CONFIGURATION
=============


By default the plugin is disabled in its options to prevent error warnings.
You can access the configuration by "Settings -> Teamspeakx Viewer".
After you entered the correct information, you can enable the viewer with the first option.

The most important settings:

- Enable / Disable TSxViewer:
This should be enabled for the actual plugin to work. Make sure to enable it *after* you
configured your plugin.

- Teamspeak Version:
If you want to query a TS2 server, switch this to "NO", otherwise leave it to "YES".

- Server IP:
Simply enter the IP, you're using to connect to your teamspeak server.

- Teamspeak 2 Port:
If you're using Teamspeak 2, you have to specify the connection port. This is important,
because if more virtual servers are running on the same machine, this port is used to
identify the correct server and it's used to display a Join link so user can connect through
your forum.
This is the port number you use in your Teamspeak 2 application behind the IP.
If you're using this ip in your TS2 Connection window: "123.123.123.123:8767", your TS2 port
is "8767".
If you're using Teamspeak 3, this setting is obsolete, because the port is transfered
through the query anyway.

- Queryport:
The teamspeak server uses a certain port where it listens for incoming queries.
For TS2 servers, you find this port in the server.ini file, which is located in the same
directory as the server binary is.
In the server.ini, look for a like called "TCPQueryPort". The port number is the value
after the "=".
For TS3 servers, you find this port in the ts3server.ini file, which is located in the same
directory as the server binary is.
In the ts3server.ini, look for a like called "query_port". The port number is the value
after the "=".

If you don't have access to these ini files, ask your server administrator or server
provider for these informations.

- VServer ID:
Teamspeak 3 servers aren't identified by their port number anymore.
Each virtual server gets an unique ID to differ it from the others.
In order to query the correct Teamspeak server, you have to specify its id. This is
important, if the machine TS3 is running on, provides more virtual servers than one.
In this case, you may ask your server provider for the correct ID of your server or ask your
server admin.
You usually find this ID in the server's log files too.


TROUBLESHOOTING / F.A.Q
=======================


- I get the error message "Socket error" or "Connection refused"
-> This is mostly the case, if you entered the wrong IP or port information.
Regardless if the port and ip is correct, the script sends a query to ask if the server
is "there" and answers. If no answer comes back, the script gives back these error messages.
Also check if you use the correct connection method. If your server is Teamspeak 2, it makes
no sense to query it with Teamspeak 3 methods and vice-versa.

- The who-is-online list prints out players who aren't on my server
-> You probably entered the wrong server port (for TS2) or the wrong vServerID (for TS3) and
the script is querying the wrong server.
Make sure you're using your server's data.

- I'm getting a blank site with PHP errors of classes that could not be found
-> You forgot to upload the query libaries or you put it in the wrong place.
Make sure you uploaded the necessary php files into the ./forum/includes directory and set
the correct permissions so the webserver can access it.
Also check if you're using the correct version.
If you update the plugin file, always update the libary file(s) too!


CUSTOMIZATION
=============


To customize the template, you'll find it in the forumhome Templategroup as "forumhome_tsviewer"
If you want advanced customization of the output code, you have to edit the plugin code.

To display the viewer in a different position, you can edit the output template hook.
In the plugin's code, find
"$hookpos = 'forumhome_wgo_pos'.$vbulletin->options['tsx_displayposition'];"
And change the 'forumhome_wgo_pos' to any other hook you want the output to appear.
Since the forumhome template has 5 positions (forumhome_wgo_pos1, forumhome_wgo_pos2, ...,
forumhome_wgo_pos5), you have to remove
"$vbulletin->options['tsx_displayposition'];"
if your preferred hook has no number at its end.
If there is no output at all, you probably used an invalid hookname.

For usage with teamspeak2, you can also put an icon file "teamspeak.gif" into the misc dir of your
image folder. This icon will be displayed on the left side of the output row.
If you want to use an other icon file or rebuild the output row, you have to edit the forumhome_tsview
template to fit your needs.


CHANGELOG
=========


12/01/09
- First non-beta Release starting at v1.1
- Fixed a formatting error in ts3status.php libary file
- Fixed tabs and whitespaces in xml files causing plugin installation to fail in rare cases.

04/01/09
- General code-cleanup
- Some additions for the settings descriptions
- Added setting for password-protected servers
- Added joinlink support for passworded servers
- Minor changes in ts3status.php

01/01/09
- Initial release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	tsxadmindemo.jpg
Views:	212
Size:	104.3 KB
ID:	108830   Click image for larger version

Name:	tsxviewdemo.jpg
Views:	537
Size:	51.9 KB
ID:	108831  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Home Enhancements TSxView: simple live viewer for Teamspeak 2 & 3 Disasterpiece vBulletin 4.x Add-ons 134 15 Jun 2011 20:14

Comments
  #2  
Old 02 Jan 2010, 18:40
enemy@fps enemy@fps is offline
 
Join Date: Jul 2008
doesnt work.

not installed

Last edited by enemy@fps; 02 Jan 2010 at 18:47.
Reply With Quote
  #3  
Old 02 Jan 2010, 18:49
IGCEMA IGCEMA is offline
 
Join Date: Sep 2007
be nice if this was for Ventrilo.
Reply With Quote
  #4  
Old 02 Jan 2010, 19:18
COL NIL SATIS COL NIL SATIS is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Col
what does this mod actually do???
Reply With Quote
  #5  
Old 02 Jan 2010, 20:15
Timmsy Timmsy is offline
 
Join Date: Jun 2008
Got an error on line 1 when uploading the xml.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I changed it to


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Works well now

Cheers
Reply With Quote
  #6  
Old 02 Jan 2010, 20:37
Disasterpiece's Avatar
Disasterpiece Disasterpiece is offline
 
Join Date: Apr 2007
Originally Posted by enemy@fps View Post
doesnt work.

not installed
kthxbai

Originally Posted by COL NIL SATIS View Post
what does this mod actually do???
The mod includes a row in the "what's going on" box below the forum list which shows a list of users, who are online on a specific teamspeak 2 or 3 server.

So if you have a teamspeakserver running and you want to include these stats into your forum, you can use this plugin.


@Timmsy: Thx for your post. I never got this error and don't know why you have this strange error, anyway i corrected the xml file and updated the archive. now without the space
Reply With Quote
  #7  
Old 02 Jan 2010, 22:05
COL NIL SATIS COL NIL SATIS is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Col
Originally Posted by Disasterpiece View Post
kthxbai


The mod includes a row in the "what's going on" box below the forum list which shows a list of users, who are online on a specific teamspeak 2 or 3 server.

So if you have a teamspeakserver running and you want to include these stats into your forum, you can use this plugin.


@Timmsy: Thx for your post. I never got this error and don't know why you have this strange error, anyway i corrected the xml file and updated the archive. now without the space
ok mate thanks for the quick reply!!!
Reply With Quote
  #8  
Old 03 Jan 2010, 02:20
m-duncan m-duncan is offline
 
Join Date: Jan 2009
Nice one it work perfectly, I was waiting this hack since some months now, Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old 03 Jan 2010, 11:30
Antek's Avatar
Antek Antek is offline
 
Join Date: May 2008
Very nice mod but it doesn't work for my ts3 server When I turn it on, I see details for another server

Here You can see right status:
http://www.gametracker.com/server_in....249.231:9114/

Below screen from my board:
http://img705.imageshack.us/img705/8034/ts3t.png

Any idea how fix it?
Reply With Quote
  #10  
Old 03 Jan 2010, 15:44
Disasterpiece's Avatar
Disasterpiece Disasterpiece is offline
 
Join Date: Apr 2007
Hi Antek!

I'm very sure that the problem is your virtual ServerID.
If you have your teamspeak server hosted by a provider, you mostly have a virtual Server ID way beyond ID 1 which is default for the TS Viewer.

The best way to find that out is to ask your teamspeak server provider.
You can edit your vServerID in the Plugin's settings later.


I hope i could help you.

regards, DP
Reply With Quote
  #11  
Old 03 Jan 2010, 20:16
Antek's Avatar
Antek Antek is offline
 
Join Date: May 2008
Thumbs up

I'm very sure that the problem is your virtual ServerID.
You are right, mod works perfect now
Reply With Quote
  #12  
Old 05 Jan 2010, 07:06
pointy pointy is offline
 
Join Date: Jul 2009
Hi mate.

I installed the plugin, no errors
Uploaded the files to the forum/includes/ dir
Edited the settings

It does not show up in the 'Whats going on' area at all, not even the title shows up.
Any ideas?
Reply With Quote
  #13  
Old 07 Jan 2010, 18:08
pewp pewp is offline
 
Join Date: Aug 2005
I get a Socket error: Connection timed out [110] when I use this and the image to the left seems broken. I have the correct IP and I don't have a TS.ini so I can only assume the 10011 or whatever is the default query port.
Reply With Quote
  #14  
Old 07 Jan 2010, 18:37
Disasterpiece's Avatar
Disasterpiece Disasterpiece is offline
 
Join Date: Apr 2007
Hi pewp,

If you are unsure about the queryport, ask your provider. They usually answer this since many user want to use teamspeak viewer for their servers.

Did you use the correct mode? (Yes for TS3, No for TS2 in the Mode option 2nd setting)

I assume that the port is incorrect and since there is no answer, the connection times out.

Please consult your provider and review your settings.
If the problem persists, you can send me a PM with a screenshot of your Plugin's AdminCP-Settings.
Reply With Quote
  #15  
Old 07 Jan 2010, 19:22
pewp pewp is offline
 
Join Date: Aug 2005
I am the provider. I set the server up on my ubuntu box and I didn't create any ini files for the server. Just installed it and ran the TS server command with no special flags or anything. So, I can only assume the query port is the default.

Just a bit more info. When I telnet into the linux server via 10011 I get a TS3 prompt. So, it appears that is indeed the port it's using.

I'm on a TS3 server and it's on TS3 mode. I only uploaded the TS3 status plugin.

Last edited by pewp; 07 Jan 2010 at 19:33.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:28.

Layout Options | Width: Wide Color: