Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Thread Thumbnails Details »
Thread Thumbnails
Mod Version: 3.1.0, by Null Parameter (Member) Null Parameter is offline
Developer Last Online: Apr 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (29 votes - 4.76 average) Installs: 237
Released: 03 Mar 2010 Last Update: 30 Apr 2010 Downloads: 1614
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Translations  

Thread Thumbnails
Created By: Null Parameter

The Thread Thumbnails mod allows users of a forum to specify, in several possible ways, a thumbnail for their thread to be displayed on Forumdisplay thread list.

I had created the mod for vB 3.8, but people we're crying out for a ported version to vB4, and, thanks to help from several of the members, here it is!


Description of Features

Thumbnails are displayed on the Forumdisplay next to the threadicon.
In the ACP Options, assuming you are using the Auto-Template Edits, you can choose which side of the icon to display it on.

Forum Display Screenshot


When submitting a new thread or editing the first post of a thread, a thumbnail can be specified directly if the User Entered URL option is chosen in the ACP. Another option is to Require the thumbnail. If the thumbnail isn't required, it may be left blank by the user, and it can either not be shown at all on forumdisplay or be replaced by a default thumbnail image specified in the ACP.

New Thread Screenshot

Edit Post Screenshot


All available options in the ACP include...
  • Turn Off/On Thumbnails
  • Turn Off/On Auto-Template Edits
  • Which forums to use thumbnails in
  • Turn Off/On thumbnails on sticky threads
  • Require thumbnails (doesn't work with attachment option)
  • Choose to retrieve thumbnails from one of the following
    • User Entered URL
    • First Attachment
    • First Image in Post
  • Choose where thumbnail is displayed in threadbit (relies on Auto-Template Edits)
  • Thumbnail CSS Style
  • Specify No Thumbnail Replacement Image
ACP Options Screenshot


This version is also now using phrases, so it can more easily be translated!


Installation

Install the product XML file. That's it!

If you have a highly customized style, there is a chance that the auto-template edits will not work. In that case, you will need to make the template edits manually. See the included README for more details.


Thumbnail Style

The style for thumbnails is specified in the ACP. It is used to choose exactly how thumbnails will be displayed, including width, height, margins, borders and many other attributes.

The style is specified in CSS, and is applied directly to the HTML img tag.

Here are some examples of possible thumbnail styles, along with a description of what they will do. If you don't know much about CSS, you can learn more here.
  • Every thumbnail will have a width of 100 pixels, but be constrained to being a maximum of 150 pixels in height
    • width:100px;max-height:150px;
  • Every thumbnail will have a width of 120 pixels and have a margin of 3 pixels around the thumbnail, so that it doesn't touch any of the other elements in the threadbit
    • width:120px;margin:3px;
  • Thumbnails aren't allowed to exceed 150 pixels in either dimension, and are also mildly transparent
    • max-width:150px;max-height:150px;opacity:0.8;filter:alpha(opacity=80);
Note: Using CSS positioning attributes (i.e. position, float, clear, etc.) could mess up the threadbit structure, so beware.


FAQs

The version of this mod for vB 3.8 showed thumbnails in the search results. Where did they go?
The search system between vB 3.x and vB4 changed significantly. I didn't have the time to figure out the complexity of it, and was unable to find any examples of other mods that integrated into the search results.

If you know how this is done, feel free to contact me and we can work to get this feature back in!
Does this mod work for RTL Languages, such as Arabic?
There is a separate product XML file available for download that has the appropriate changes to support RTL languages.
When I choose the First Image in Post option, no thumbnails show up in my current threads. Why?
Thumbnails are only updated when a new thread is created or when the first post is edited. Parsing through every forum/thread whenever the options are changed could be disastrous for performance.

Luckily, a user of this mod, megamoose, created a script that you can use to help this out. I want this method to be known, but because I didn't write this, I make no promises that it will work.

Originally Posted by megamoose View Post
This should enable batch processing. I have tested it.
Change the $STEP_AMOUNT at the top to something lower if you still get errors
Remember this is for vB version 3.8
Always backup your data before running scripts like these

TO THOSE WHO HAVEN'T BEEN FOLLOWING THE CONVERSATION:
This script will go through all your existing posts and give them thumbnails, based on the First IMG in post option.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Translations

Arabic

Versions

v3.1
  • Fix for Required Thumbnails
  • New feature to automatically use ALL Forums
v3.0
  • Support for vB4!
  • Use Phrases
  • Option to make Thumbnails Required
  • Option to select where to show the thumbnail on Forumdisplay
  • Option to specify the CSS Style of thumbnail images
Mod Support

I am fully willing to support this mod and continue to add new feature to it when they are desired enough to make them applicable to the product as a whole. The issue is that I do not have access to a vB4 installation, and therefore cannot develop.

Several people were gracious enough to offer up a test installation for me to use, and that is how this mod exists today. If any new features/fixes are wanted, other people will need to be just as gracious.

Also, since I don't own a vB4 instance, I'm supporting this strictly out of the kindness of my heart. So, if you wish to Support me as a developer, it would be much appreciated.

Enjoy!

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	forumdisplay.png
Views:	7930
Size:	148.2 KB
ID:	113497   Click image for larger version

Name:	editpost.png
Views:	2908
Size:	24.6 KB
ID:	113498   Click image for larger version

Name:	newthread.png
Views:	2831
Size:	36.1 KB
ID:	113499   Click image for larger version

Name:	adminoptions.jpg
Views:	2309
Size:	121.5 KB
ID:	113500  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Thread Thumbnails Null Parameter vBulletin 3.8 Add-ons 349 14 Feb 2015 03:53

  #46  
Old 13 Mar 2010, 20:49
angeljs's Avatar
angeljs angeljs is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Angela
Thank you, thank you, thank you! You've no idea how much I was wanting this!
Reply With Quote
  #47  
Old 17 Mar 2010, 01:01
TCB's Avatar
TCB TCB is offline
 
Join Date: Jun 2004
Originally Posted by Null Parameter View Post
i have on question how is possible to remove threadicons at the forums where i have enable the mod?
I'm working on an option right now to do exactly that.
cool! that would make this mod almost perfect
Reply With Quote
  #48  
Old 19 Mar 2010, 01:50
xony xony is offline
 
Join Date: Mar 2005
resize

Hi, the mod works fine me, but I have a problem, one is to align the images, to make square, deformed tables either wide or tall. thanks.
Reply With Quote
  #49  
Old 19 Mar 2010, 02:24
Jabong82 Jabong82 is offline
 
Join Date: Feb 2010
Hi is there any way to have it default show on all forums as opposed to entering each individual ID? I have a ton of sub-forums and they are always changing. Thanks again.
Reply With Quote
  #50  
Old 19 Mar 2010, 23:55
Cadellin's Avatar
Cadellin Cadellin is offline
 
Join Date: Jan 2009
Great mod but all my users are having problems when trying to create a new thread - they're being asked to add a link to the thumbnail even when no thumbnail URL box is available even though thumbnails aren't enabled on that board.

I've uninstalled in the meantime but a fix would be great

Thanks
Reply With Quote
  #51  
Old 20 Mar 2010, 00:21
rmxs's Avatar
rmxs rmxs is offline
 
Join Date: Apr 2006
Question..
Is possible to add a border around the image?
something like border:2px black; or image border

Thanks
__________________
:banana::bunny: :banana:
Reply With Quote
  #52  
Old 20 Mar 2010, 06:49
mitch84 mitch84 is offline
 
Join Date: Mar 2008
Originally Posted by Cadellin View Post
Great mod but all my users are having problems when trying to create a new thread - they're being asked to add a link to the thumbnail even when no thumbnail URL box is available even though thumbnails aren't enabled on that board.

I've uninstalled in the meantime but a fix would be great

Thanks
in parameter:
Are Thumbnails Required? NO
Thumbnail Source: first image in post
try and says me, thx
Reply With Quote
  #53  
Old 20 Mar 2010, 09:19
gurler gurler is offline
 
Join Date: Nov 2009
Real name: Umut
thank you. it works fine.

but if the "first image in post" selected, it's not working on [IMG] which shows external images.

another problem is:
may it get the thumbnail form second post, third post or fourth post or later post if no images or attachments available in first post.
__________________
İ mimarlık
Reply With Quote
  #54  
Old 21 Mar 2010, 01:11
Cadellin's Avatar
Cadellin Cadellin is offline
 
Join Date: Jan 2009
To clarify my settings were:

Are Thumbnails Required: Yes,
Thumbnail Source: User Entered URL
Reply With Quote
  #55  
Old 22 Mar 2010, 12:39
TCB's Avatar
TCB TCB is offline
 
Join Date: Jun 2004
In my forum (where I have activated this mod), it looks like the alignment of the threadthumbnails is wrong. Instead of being aligned to the right, left (or right) from the threadicon, it is placed somewhere in the middle, forcing the rest of the row to be placed on the next line.

I have tested this on a new, non altered style with the Automatic Template Edits enabled.
Attached Images
File Type: jpg Schermafbeelding 2010-03-22 om 12.34.00.jpg (13.8 KB, 55 views)
Reply With Quote
  #56  
Old 25 Mar 2010, 20:52
TCB's Avatar
TCB TCB is offline
 
Join Date: Jun 2004
Does anyone have this one working properly?
Reply With Quote
  #57  
Old 25 Mar 2010, 23:01
Null Parameter's Avatar
Null Parameter Null Parameter is offline
 
Join Date: Jun 2008
Originally Posted by TCB View Post
Does anyone have this one working properly?
Yes, there are plenty that have posted saying it is working, and others that I have talked to saying the same thing. For example:

Originally Posted by akvaryumforum View Post
The problem solved, now it's workin like a charm for me.
Originally Posted by Mike_K View Post
Perfect... and nominated!
Originally Posted by shooptek View Post
This is awesome, but I wish there was a way to separate the titles of the thread and the information about it a few pixels away from the thumbnail, as it looks a bit akward. Any clues?
Originally Posted by rmxs View Post
Hello,

Mod works
Reply With Quote
  #58  
Old 25 Mar 2010, 23:08
Null Parameter's Avatar
Null Parameter Null Parameter is offline
 
Join Date: Jun 2008
Sorry for the really long delay. I've been working on my own stuff, and as I said, I'm doing this all out of the kindness of my heart, because I don't even have a vB4 Forum.

Originally Posted by Jabong82 View Post
Hi is there any way to have it default show on all forums as opposed to entering each individual ID? I have a ton of sub-forums and they are always changing. Thanks again.
That's something I could definitely look into adding and shouldn't be too difficult.

Originally Posted by Cadellin View Post
Great mod but all my users are having problems when trying to create a new thread - they're being asked to add a link to the thumbnail even when no thumbnail URL box is available even though thumbnails aren't enabled on that board.

I've uninstalled in the meantime but a fix would be great

Thanks
Hmmm...... So you're saying that you have Thumbnails Required, but you don't even have thumbnails activated on that forum?

Originally Posted by rmxs View Post
Question..
Is possible to add a border around the image?
something like border:2px black; or image border

Thanks
Yep:
border-width:2px;border-color:black;

Originally Posted by gurler View Post
thank you. it works fine.

but if the "first image in post" selected, it's not working on [IMG] which shows external images.

another problem is:
may it get the thumbnail form second post, third post or fourth post or later post if no images or attachments available in first post.
Not sure exactly what you mean by external images, I only ever used images hosted on other sites when I did my testing. And I'm sorry to say it, but getting the image from other posts really isn't possible.

Originally Posted by TCB View Post
In my forum (where I have activated this mod), it looks like the alignment of the threadthumbnails is wrong. Instead of being aligned to the right, left (or right) from the threadicon, it is placed somewhere in the middle, forcing the rest of the row to be placed on the next line.

I have tested this on a new, non altered style with the Automatic Template Edits enabled.
What version of vB4 are you using? It's possible that the templates differed between versions and could mess with the Auto-Edits.
Reply With Quote
  #59  
Old 27 Mar 2010, 21:46
Cadellin's Avatar
Cadellin Cadellin is offline
 
Join Date: Jan 2009
Originally Posted by Null Parameter View Post

Hmmm...... So you're saying that you have Thumbnails Required, but you don't even have thumbnails activated on that forum?
Yeah - my users are getting a "Thumbnail Required" error when trying to create threads in forums that don't have thumbnails enabled.
Reply With Quote
  #60  
Old 04 Apr 2010, 22:35
Verionia Verionia is offline
 
Join Date: Jul 2009
This is working for me, but I wanted to know if I can increase the height of .threadbit .alt { because there's a big gap from where the image stretches it.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:37.

Layout Options | Width: Wide Color: