Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Thread Thumbnails Details »
Thread Thumbnails
Mod Version: 3.1.0, by Null Parameter (Member) Null Parameter is offline
Developer Last Online: Apr 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (29 votes - 4.76 average) Installs: 237
Released: 03 Mar 2010 Last Update: 30 Apr 2010 Downloads: 1614
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Translations  

Thread Thumbnails
Created By: Null Parameter

The Thread Thumbnails mod allows users of a forum to specify, in several possible ways, a thumbnail for their thread to be displayed on Forumdisplay thread list.

I had created the mod for vB 3.8, but people we're crying out for a ported version to vB4, and, thanks to help from several of the members, here it is!


Description of Features

Thumbnails are displayed on the Forumdisplay next to the threadicon.
In the ACP Options, assuming you are using the Auto-Template Edits, you can choose which side of the icon to display it on.

Forum Display Screenshot


When submitting a new thread or editing the first post of a thread, a thumbnail can be specified directly if the User Entered URL option is chosen in the ACP. Another option is to Require the thumbnail. If the thumbnail isn't required, it may be left blank by the user, and it can either not be shown at all on forumdisplay or be replaced by a default thumbnail image specified in the ACP.

New Thread Screenshot

Edit Post Screenshot


All available options in the ACP include...
  • Turn Off/On Thumbnails
  • Turn Off/On Auto-Template Edits
  • Which forums to use thumbnails in
  • Turn Off/On thumbnails on sticky threads
  • Require thumbnails (doesn't work with attachment option)
  • Choose to retrieve thumbnails from one of the following
    • User Entered URL
    • First Attachment
    • First Image in Post
  • Choose where thumbnail is displayed in threadbit (relies on Auto-Template Edits)
  • Thumbnail CSS Style
  • Specify No Thumbnail Replacement Image
ACP Options Screenshot


This version is also now using phrases, so it can more easily be translated!


Installation

Install the product XML file. That's it!

If you have a highly customized style, there is a chance that the auto-template edits will not work. In that case, you will need to make the template edits manually. See the included README for more details.


Thumbnail Style

The style for thumbnails is specified in the ACP. It is used to choose exactly how thumbnails will be displayed, including width, height, margins, borders and many other attributes.

The style is specified in CSS, and is applied directly to the HTML img tag.

Here are some examples of possible thumbnail styles, along with a description of what they will do. If you don't know much about CSS, you can learn more here.
  • Every thumbnail will have a width of 100 pixels, but be constrained to being a maximum of 150 pixels in height
    • width:100px;max-height:150px;
  • Every thumbnail will have a width of 120 pixels and have a margin of 3 pixels around the thumbnail, so that it doesn't touch any of the other elements in the threadbit
    • width:120px;margin:3px;
  • Thumbnails aren't allowed to exceed 150 pixels in either dimension, and are also mildly transparent
    • max-width:150px;max-height:150px;opacity:0.8;filter:alpha(opacity=80);
Note: Using CSS positioning attributes (i.e. position, float, clear, etc.) could mess up the threadbit structure, so beware.


FAQs

The version of this mod for vB 3.8 showed thumbnails in the search results. Where did they go?
The search system between vB 3.x and vB4 changed significantly. I didn't have the time to figure out the complexity of it, and was unable to find any examples of other mods that integrated into the search results.

If you know how this is done, feel free to contact me and we can work to get this feature back in!
Does this mod work for RTL Languages, such as Arabic?
There is a separate product XML file available for download that has the appropriate changes to support RTL languages.
When I choose the First Image in Post option, no thumbnails show up in my current threads. Why?
Thumbnails are only updated when a new thread is created or when the first post is edited. Parsing through every forum/thread whenever the options are changed could be disastrous for performance.

Luckily, a user of this mod, megamoose, created a script that you can use to help this out. I want this method to be known, but because I didn't write this, I make no promises that it will work.

Originally Posted by megamoose View Post
This should enable batch processing. I have tested it.
Change the $STEP_AMOUNT at the top to something lower if you still get errors
Remember this is for vB version 3.8
Always backup your data before running scripts like these

TO THOSE WHO HAVEN'T BEEN FOLLOWING THE CONVERSATION:
This script will go through all your existing posts and give them thumbnails, based on the First IMG in post option.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Translations

Arabic

Versions

v3.1
  • Fix for Required Thumbnails
  • New feature to automatically use ALL Forums
v3.0
  • Support for vB4!
  • Use Phrases
  • Option to make Thumbnails Required
  • Option to select where to show the thumbnail on Forumdisplay
  • Option to specify the CSS Style of thumbnail images
Mod Support

I am fully willing to support this mod and continue to add new feature to it when they are desired enough to make them applicable to the product as a whole. The issue is that I do not have access to a vB4 installation, and therefore cannot develop.

Several people were gracious enough to offer up a test installation for me to use, and that is how this mod exists today. If any new features/fixes are wanted, other people will need to be just as gracious.

Also, since I don't own a vB4 instance, I'm supporting this strictly out of the kindness of my heart. So, if you wish to Support me as a developer, it would be much appreciated.

Enjoy!

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	forumdisplay.png
Views:	7932
Size:	148.2 KB
ID:	113497   Click image for larger version

Name:	editpost.png
Views:	2908
Size:	24.6 KB
ID:	113498   Click image for larger version

Name:	newthread.png
Views:	2831
Size:	36.1 KB
ID:	113499   Click image for larger version

Name:	adminoptions.jpg
Views:	2309
Size:	121.5 KB
ID:	113500  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Thread Thumbnails Null Parameter vBulletin 3.8 Add-ons 349 14 Feb 2015 03:53

  #61  
Old 05 Apr 2010, 00:04
bluecat's Avatar
bluecat bluecat is offline
 
Join Date: Apr 2002
Originally Posted by TCB View Post
In my forum (where I have activated this mod), it looks like the alignment of the threadthumbnails is wrong. Instead of being aligned to the right, left (or right) from the threadicon, it is placed somewhere in the middle, forcing the rest of the row to be placed on the next line.

I have tested this on a new, non altered style with the Automatic Template Edits enabled.
I have the same problem. I've also went through and manually edited it and still have the alignment messed up. I am however using a custom template. Any advice is greatly appreciated. Thanks (I'm also using 4.0.2)

Last edited by bluecat; 05 Apr 2010 at 00:31.
Reply With Quote
  #62  
Old 09 Apr 2010, 19:50
mrt12345's Avatar
mrt12345 mrt12345 is offline
 
Join Date: Feb 2009
Hello i don't get the table in (Post New Thread) I have a light mod color template from vb. and i did manually install in/editpost/newthread/threadbit/ like in the instructions. any ides thanks

http://www.vbulletin.com/forum/showt...Bulletin-4.0.2

Last edited by mrt12345; 09 Apr 2010 at 20:23.
Reply With Quote
  #63  
Old 12 Apr 2010, 23:41
Cadellin's Avatar
Cadellin Cadellin is offline
 
Join Date: Jan 2009
Any idea what might be causing my problem Null Parameter? I really like the mod but I just can't use it at the moment.
Reply With Quote
  #64  
Old 24 Apr 2010, 10:42
ellinofatsa's Avatar
ellinofatsa ellinofatsa is offline
 
Join Date: Mar 2010
<vb:if condition="$show['deletepostoption']">
<form class="vbform block" action="editpost.php?do=deletepost&amp;p={vb:raw postid}" method="post">
<h2 class="blockhead">{vb:rawphrase delete_this_message}</h2>
<div class="blockbody formcontrols">
<h3 class="blocksubhead">{vb:rawphrase delete_message_check_appropriate_option}</h3>
<div class="section">
<vb:if condition="$show['thumbnailurl']">
<div class="blockrow">
<label for="thumbnailurl">{vbhrase thumbnail_url}:</label>
<input type="text" name="thumbnailurl" id="thumbnailurl" class="primary textbox" value="{vb:raw threadinfo.thumbnailurl}" maxlength="250" />
</div>
</vb:if

hello i cant see the table thumbnail_url
any help ?
Reply With Quote
  #65  
Old 30 Apr 2010, 04:14
Verionia Verionia is offline
 
Join Date: Jul 2009
using 4.03 and can't edit the thumbnail as I could in 4.02
Reply With Quote
  #66  
Old 30 Apr 2010, 08:17
setishock setishock is offline
 
Join Date: Feb 2008
http://animeappeal.com/forumdisplay....rld&order=desc
I got bored at the grind tonight so I added this mod in to my forum. Set it up and set the thumbnail size limits. Bada bing, bada boom, worked as advertised right from the gate.
I did find that by just clicking on edit then save without making any changes works to get the thumbnail to show up in old threads. I was about to scrap my forum but with this little toy to play with I just might keep the doors open.
Nicely done!
__________________
Working on new projects and expanding our horizons. Come by and see what we're up to now.
Reply With Quote
  #67  
Old 30 Apr 2010, 16:19
tlwwolfseye's Avatar
tlwwolfseye tlwwolfseye is offline
 
Join Date: Dec 2008
Real name: Gerhard
What are the manual edits for a custom Theme to make this mod work ? Just installed a new Theme and now it doesn't show the Thumbnails. I would appreciate this Information.
Reply With Quote
  #68  
Old 30 Apr 2010, 17:16
Null Parameter's Avatar
Null Parameter Null Parameter is offline
 
Join Date: Jun 2008
Originally Posted by Cadellin View Post
Any idea what might be causing my problem Null Parameter? I really like the mod but I just can't use it at the moment.
Yes, actually. I just posted a new version with a fix for this. Enjoy!

Originally Posted by Verionia View Post
using 4.03 and can't edit the thumbnail as I could in 4.02
I don't have a 4.03 instance to test with, so I can't see what differences might be causing this.

Originally Posted by setishock View Post
http://animeappeal.com/forumdisplay....rld&order=desc
I got bored at the grind tonight so I added this mod in to my forum. Set it up and set the thumbnail size limits. Bada bing, bada boom, worked as advertised right from the gate.
I did find that by just clicking on edit then save without making any changes works to get the thumbnail to show up in old threads. I was about to scrap my forum but with this little toy to play with I just might keep the doors open.
Nicely done!
Very nice to hear! Hope you keep enjoying it.

Originally Posted by tlwwolfseye View Post
What are the manual edits for a custom Theme to make this mod work ? Just installed a new Theme and now it doesn't show the Thumbnails. I would appreciate this Information.
Look at the README.

Originally Posted by Jabong82 View Post
Hi is there any way to have it default show on all forums as opposed to entering each individual ID? I have a ton of sub-forums and they are always changing. Thanks again.
I added an option in the latest version where you can enter 'ALL' in the forums list and every forum will use it.
Reply With Quote
  #69  
Old 30 Apr 2010, 19:44
tlwwolfseye's Avatar
tlwwolfseye tlwwolfseye is offline
 
Join Date: Dec 2008
Real name: Gerhard
Ok, thanks.

But for example:

# editpost

* Find
<div class="blockrow">
<label id="editor_message">
I don't have that exactly as described in my "editpost" template. That first part "<div class="blockrow"> i have more often, but with different things after it. What now ?
Reply With Quote
  #70  
Old 30 Apr 2010, 20:01
Null Parameter's Avatar
Null Parameter Null Parameter is offline
 
Join Date: Jun 2008
Originally Posted by tlwwolfseye View Post
Ok, thanks.

But for example:



I don't have that exactly as described in my "editpost" template. That first part "<div class="blockrow"> i have more often, but with different things after it. What now ?
Yeah, Mike_K just upgraded the test board he has setup for me to 4.0.3, and they demolished the templates. I'm gonna have to redo most of the template editing.
Reply With Quote
  #71  
Old 01 May 2010, 02:05
Verionia Verionia is offline
 
Join Date: Jul 2009
fixed now or no?
Reply With Quote
  #72  
Old 01 May 2010, 02:14
Null Parameter's Avatar
Null Parameter Null Parameter is offline
 
Join Date: Jun 2008
Originally Posted by Verionia View Post
fixed now or no?
No, I have to redo a large portion of the template edits, and I have a day job, family, etc. Not sure exactly when I'll find the time.
Reply With Quote
  #73  
Old 03 May 2010, 01:13
maidos maidos is offline
 
Join Date: Jul 2006
First Image In Post: feature doesnt work
when i tried adding the [img] on my thread there isnt any thumbnail at all
started several new threads but with no result
this is using vb default skin, i tried changing option for
User Entered URL
that also wont work

Last edited by maidos; 03 May 2010 at 11:38.
Reply With Quote
  #74  
Old 05 May 2010, 12:40
maidos maidos is offline
 
Join Date: Jul 2006
bump
and also using 4.0.3
Reply With Quote
  #75  
Old 09 May 2010, 23:59
leia leia is offline
 
Join Date: Feb 2007
Thank you for the mod! The mod is half-working for me... When I just post a new thread, there's no thumbnail. However, if I edit the thread, the thumbnail appears. Do you have any ideas of what I would need to do to make it work? I have it set to take the first image URL from the thread. I am using 4.0.2.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:35.

Layout Options | Width: Wide Color: