Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Import External Images Details »
Import External Images
Mod Version: 1.0.5, by y2ksw (Coder) y2ksw is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (38 votes - 4.68 average) Installs: 294
Released: 07 Nov 2010 Last Update: 14 Feb 2011 Downloads: 1788
Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files Translations  

This vBulletin 4 product imports external images in your posts from external servers or paths into a specific path, normally your forum's image folder.

Differently than the previous product Image Cache for vBulletin 3.x., it parses the posts at regular intervals for new images and replaces the external references in the background. Also, instead of using only a single folder, it creates folders for years and months, making it much easier to handle large quantities of images. The source and destination image URL's are stored into database, too, avoiding unnecessary duplicates.

It moves and optionally converts images from one place to another. It is a handy tool in order to keep your images local to your forums.

Version 1.0.4 is temporarily in BETA stage until the users have confirmed the newly requested features.
Version 1.0.5 is still in BETA stage. It adds a new bunch of additional features, one of which allows you to test your mathematical understanding ... and a few other to fine-tune CURL and socket timeouts, and resizing on the fly of too large images. If you don't know what these options do, please leave them at their default values.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	08-11-2010-11.32.53.jpg
Views:	3807
Size:	112.4 KB
ID:	123480   Click image for larger version

Name:	02-02-2011-22.06.39.jpg
Views:	2625
Size:	126.0 KB
ID:	126356  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #61  
Old 29 Dec 2010, 16:55
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by bond010007 View Post
i really looking for one like that but what about images hosted on my web site? inside my forum or in same domain name

thanks in advance

and pls we ned it for 4.1
You may define in the options all domains to images to keep intact.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #62  
Old 29 Dec 2010, 16:57
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by TiGer ShobiK View Post
Hello y2ksw

i make every thing folder with chmod 777 and run the product , it make sub-folder ( 2010 ) but not have any images and the table of your product is 0 don't have any thing

i sent to my server menagment and them tolde me chmod 777 not worked with SUPHP and that must be to 755 , i change it to 755 and not worked also ...

note : i installed it for 2 weeks and no any images imported


please help me ..

thanks
Also check that you are the owner or, that Apache is the owner.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #63  
Old 29 Dec 2010, 16:58
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by Nosfer@tu View Post
GREAT PRODUCT.

I have been missing this feature, and Vb declined to implement it because of copy rigth shite

EXELENT, will report back when I have tested.

EDIT

BTW what happens to images already uploaded to the forum via the attachment system?
Nothing I guess ?

What about images that have a thumbnail link?
Like images on photobucket or imageshack.us ?

Will it download the largest image and thumbnail it or ?
thumbnails
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #64  
Old 29 Dec 2010, 17:00
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by dcuellar View Post
Any chance this can run in real time?
Nope. In order to keep the failures as low as possible, and have nearly zero impact on your server performance while people browse, and no impact on code changes as they happen too often, I have decided to adapt the cronjob technique, which is much more reliable, too.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #65  
Old 29 Dec 2010, 17:01
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by urstorm.com View Post
worked for me for a wile then stoped ! i dont know why ! its tranfered about 1480 inm at all 98mb then stop days left no change . but i am sure my forum have more than 50 000 img
have dedi server ..
disk full? 100 MB sounds like that ...
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #66  
Old 29 Dec 2010, 18:49
urstorm.com urstorm.com is offline
 
Join Date: Jan 2007
Originally Posted by y2ksw View Post
disk full? 100 MB sounds like that ...
i have full server 250gb nothing full!!!
do u thing if i uninstall it it and reinstall it working or what is ur advice to fix this ?
Reply With Quote
  #67  
Old 29 Dec 2010, 21:30
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by urstorm.com View Post
i have full server 250gb nothing full!!!
do u thing if i uninstall it it and reinstall it working or what is ur advice to fix this ?
You said nothing else, I was just guessing
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #68  
Old 31 Dec 2010, 21:48
sticky sticky is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by y2ksw View Post
Nope. In order to keep the failures as low as possible, and have nearly zero impact on your server performance while people browse, and no impact on code changes as they happen too often, I have decided to adapt the cronjob technique, which is much more reliable, too.
I do get failures from time to time where images will be replaced and the wrong image will be shown.

How do I cut down on these?
Reply With Quote
  #69  
Old 01 Jan 2011, 15:49
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by sticky View Post
I do get failures from time to time where images will be replaced and the wrong image will be shown.

How do I cut down on these?
If images have been replaced on source, there is nothing I can do about it.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #70  
Old 02 Jan 2011, 12:08
sticky sticky is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by y2ksw View Post
If images have been replaced on source, there is nothing I can do about it.
I understand, but why does it replace incorrectly sometimes?

It works about 90% of the time correctly but sometimes it will replace an image with the wrong image.

And can it be edited to use the same image name as the source?
Reply With Quote
  #71  
Old 02 Jan 2011, 13:50
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by sticky View Post
I understand, but why does it replace incorrectly sometimes?

It works about 90% of the time correctly but sometimes it will replace an image with the wrong image.

And can it be edited to use the same image name as the source?
If, for example, the source does not allow hot linking, they send usually a dummy image of 1x1 pixel in order to save bandwidth. If you have CURL enabled, more images are correctly downloaded, since CURL simulates a browser, while raw sockets (fopen) don't.

If you have known sites where you get always wrong images, you may include them into the Ignore list. This way the images are kept on the original server, although you may loose them over time.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #72  
Old 06 Jan 2011, 18:00
kether1 kether1 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Kether
Thanks so much, Giovanni! I use your 3.X version of this and love it.

When upgrading to 4.x should I uninstall your 3.X version and install this version?

The 3.X appears to still work after my upgrade. I see this version puts the images in a different location and in sub-folders. I think that is a great idea. My 3.X version folder is huge.

Again, thanks for your good work.

Kether
Reply With Quote
  #73  
Old 06 Jan 2011, 19:00
Brandon Sheley's Avatar
Brandon Sheley Brandon Sheley is offline
 
Join Date: Mar 2005
Real name: Brandon
I've been looking for a mod like this, I'm going to tag it for now and will check it out later

a few questions
I see you mentioned it only grabs thumbnails, can that be changed?
Also can we place the images before the forum root, like how we can optimize the attachments by pulling them out of the DB and placing them on the file server?

thx
__________________
I've been offering vBulletin Support and Wordpress Optimization for 10+ years, Contact me if you have questions.
Check out The Best Forum Ever if you get bored.
Reply With Quote
  #74  
Old 12 Jan 2011, 22:23
kether1 kether1 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Kether
Originally Posted by kether1 View Post
Thanks so much, Giovanni! I use your 3.X version of this and love it.

When upgrading to 4.x should I uninstall your 3.X version and install this version?

The 3.X appears to still work after my upgrade. I see this version puts the images in a different location and in sub-folders. I think that is a great idea. My 3.X version folder is huge.

Again, thanks for your good work.

Kether

Hi Giovanni, do I need to uninstall the 3x version before installing this version on my 4.1.0 forum? Thanks man!

Kether
Reply With Quote
  #75  
Old 13 Jan 2011, 10:30
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by kether1 View Post
Hi Giovanni, do I need to uninstall the 3x version before installing this version on my 4.1.0 forum? Thanks man!

Kether
If the 3.x product continues to work for you on vBulletin 4.x, you need not to upgrade. However, I would try the new version on a test board, since it allows you to store images in a more efficient way and classified by date. I would not use both solutions though.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 13:29.

Layout Options | Width: Wide Color: