Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Advanced Application Forms Details »
Advanced Application Forms
Mod Version: 5.0.3, by nhawk (Member) nhawk is offline
Developer Last Online: May 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 5.0.1 Rating: (6 votes - 4.50 average) Installs: 32
Released: 18 Oct 2012 Last Update: 16 Jul 2013 Downloads: 262
Not Supported DB Changes Additional Files Translations  

UNTIL VB5 STABILIZES THIS MOD WILL BE UNSUPPORTED AND WILL NOT BE UPDATED

This is an add-on that is designed for vBulletin 5 Connect. It will not work on earlier versions of vBulletin.

Features
  • - Unlimited Application Types*
  • - Unlimited Application Positions*
  • - Unlimited Questions*
  • - Different Application Positions for each Application Type
  • - Different Questions for each Application Position.
  • - Show Applications in Widget or direct link to them.
  • - Control Application Type access by Usergroup, Postcount
  • - Control Application Position access by Usergroup, Postcount
  • - Notification of an application via Forum Thread and/or Email and/or Private Message
  • - Specify Different Forums for Reports by Application Position.
  • - Define a default question set that can be included on all applications.

* Limited only if you are limited in database size and/or free disk space.


* INSTALLATION *
-----------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) In ACP->Plugins & Products->Manage Products->Add/Import Product put
./packages/advapp5/xml/product_advapp5.xml
in the "OR import the XML file from your server" box and click Import.

3) Go to your site's home page and activate the Site Builder menu.

4) Either create a new page, or edit an existing page.

5) On the page where you want the list of available applicactions to appear, select 'Add Modules' and click on 'Display'.
Then drag and drop the Application Forms widget where you want it to appear.

6) Take some time to set the options, application types and application postions in the new Application Forms area of AdminCP.


* UPGRADE INSTRUCTIONS *
----------------------------------------
1) Go to the core/packages folder and delete the advapp5 folder.

2) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

3) Import the product XML file (product_advapp5.xml) into the Product Manager in AdminCP.
(The XML file is located in the /upload/core/packages/advapp5/xml folder)


* Removal *
----------------
1) Uninstall the product in ACP->Products & Hooks->Manage Products.

2) Delete the core/packages/advapp5 folder from your server.

3) Delete the core/admincp/advappadmin.php file from your server.

4) Delete the admincp/img/module-icon-advapp.png file from your server.


* History (Changelog) *
------------------------------
5.0.3 (July 16, 2013)
Fix - Error when board is offline and user is logged off.

5.0.2 (May 23, 2013)
Fix - Insert default questions not working in ACP.

5.0.1 (May 15, 2013)
Fix - Redirects not working.
Add - Regular expression matching for single line text fields.
NOTE 1 - Version number will now increment with each release again. Starting with the reuse of 5.0.1.
NOTE 2 - Compatible with vB5 version 5.0.2 or greater. Earlier versions not supported.

5.0.0 Beta 5 (January 2, 2013) - TESTED WITH BETA 23 and BETA 24
Fix - Module not displaying, staying in position and uneditable.
NOTE 1 - There is a bug in vB5 where style sheets are not being completely loaded with Internet Explorer 9 (and possibly other versions)
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-6398
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-6803
This causes the application form to not display properly with Internet Explorer. It does display properly with other browsers.
There is nothing I can do about this. It is a bug in vB5.

NOTE 2 - There is a bug in vB5 where modules(widgets) lose their title after being placed on a page.
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-5513
To fix this, edit the page again and then edit the application form module. The title will be there, just save everything a second time.
5.0.0 Beta 4 (November 19, 2012) NOT RELEASED ON VB.ORG
Fix - Problem selecting items with Firefox browser.

5.0.0 Beta 3
Regression - Restore library api files.
Remove - template API
Change - Version will remain at 5.0.0 and include Beta version number until final release

5.0.1 (October 24, 2012) * SYSTEM IS NOW COMPATIBLE WITH BETA 15 OR HIGHER ONLY!
Fix - Account for style changes in vB Beta 15.
Delete - Library API files - not needed with Beta 15.
Fix - Default data installation queries not working with vB Beta 16.

5.0.0 (October 18, 2012)
- Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 4.x Add-ons 2062 11 Feb 2019 17:25
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 00:02
Add-On Releases Advanced Application Forms nhawk Modification Graveyard 600 15 Feb 2016 10:55
Add-On Releases Advanced Application Forms nhawk Modification Graveyard 46 24 Dec 2014 11:40

Comments
  #2  
Old 18 Oct 2012, 23:11
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
<Reserved>
Reply With Quote
  #3  
Old 18 Oct 2012, 23:30
In Omnibus's Avatar
In Omnibus In Omnibus is offline
 
Join Date: Apr 2010
Real name: Kris
May not actually need this for a while but it is a nice mod. Thank You.
Reply With Quote
  #4  
Old 19 Oct 2012, 07:46
Hornstar's Avatar
Hornstar Hornstar is offline
 
Join Date: Jun 2005
Real name: Matt
Perfect! I had one on vb3 so this will be needed one day . Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 19 Oct 2012, 08:59
CoZmicShReddeR's Avatar
CoZmicShReddeR CoZmicShReddeR is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Martin Weltchek
I would like to say thanks!

I don't know if it's my poor setup with VB5 but the images for the questions the location I am getting...

vb5/core/core/packages/advapp5/images/move_up.gif

I am having issues with my VB5 installation...

My VB5 is inside a folder in the root dir
__________________

Last edited by CoZmicShReddeR; 19 Oct 2012 at 09:08.
Reply With Quote
  #6  
Old 19 Oct 2012, 11:02
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by CoZmicShReddeR View Post
I would like to say thanks!

I don't know if it's my poor setup with VB5 but the images for the questions the location I am getting...

vb5/core/core/packages/advapp5/images/move_up.gif

I am having issues with my VB5 installation...

My VB5 is inside a folder in the root dir
If you're seeing a double core like that (/core/core/) check the vB config file in your root folder (not the one in core/includes). The path to your forum should NOT end in 'core'. It should look something like this...


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #7  
Old 19 Oct 2012, 18:03
stationar stationar is offline
 
Join Date: May 2007
Tagged. Very nice thing. Here some questions:
Can you view results in the table?
Can you specify which group can view the results from which application?
Can you customize the thread name to include some answers?
I am asking this because I want to make fields "Price" and "Name" to be visible in the topic. Is this doable?
Reply With Quote
  #8  
Old 19 Oct 2012, 19:08
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by stationar View Post
Tagged. Very nice thing. Here some questions:
Can you view results in the table?
Can you specify which group can view the results from which application?
Can you customize the thread name to include some answers?
I am asking this because I want to make fields "Price" and "Name" to be visible in the topic. Is this doable?
The results are not saved in a table. They are only posted, pm'd or emailed.

Thread permissions in vB can be set to view the posted applications.

The thread name can contain the answer to the first question asked. It can't contain multiple answers.
Reply With Quote
  #9  
Old 04 Nov 2012, 00:56
drummaster's Avatar
drummaster drummaster is offline
 
Join Date: Jun 2008
Help Please

I am sure I have Installed right but when I make a new form it doesn't show the questions.
I have made a Administrator Form that works fine.
The Moderator Form I made don't show the questions.

Any help please
Thank you
Reply With Quote
  #10  
Old 04 Nov 2012, 10:48
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by drummaster View Post
Help Please

I am sure I have Installed right but when I make a new form it doesn't show the questions.
I have made a Administrator Form that works fine.
The Moderator Form I made don't show the questions.

Any help please
Thank you
Did you insert any questions for the Moderator form?

If it looks like the attached screenshot (with or without the 'Application System is Off' message), I'd guess you didn't.

Go to ACP and then to Application Forms->Application Positions. Click the questions link next to the Moderator Form to view your questions.
Attached Images
File Type: jpg noquestions.jpg (74.3 KB, 26 views)

Last edited by nhawk; 04 Nov 2012 at 10:54.
Reply With Quote
  #11  
Old 05 Nov 2012, 01:33
drummaster's Avatar
drummaster drummaster is offline
 
Join Date: Jun 2008
Thank you nhawk worked a treat god knows how I missed that
Reply With Quote
  #12  
Old 26 Dec 2012, 17:41
WhiskeyOSS WhiskeyOSS is offline
 
Join Date: Mar 2010
Suggestion

I strongly suggest if you are going to attempt to use this mod that you make sure you have your home page backed up as I went to add the module / widget what ever you want to call it and it wiped out my main page.. I was fortunate to have backed up all of the code in my modules and was able to reset my page...
Reply With Quote
  #13  
Old 28 Dec 2012, 11:02
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
What version of vBulletin are you using?
Reply With Quote
  #14  
Old 31 Dec 2012, 09:16
Grotesque Grotesque is offline
 
Join Date: Dec 2012
Apparently, I am not getting this one to work. When Im trying to import the XML file, it says 'No file uploaded and no local file found' while I made sure to move it to the right locations. Never got an automatic install either.

The Advanced Apps Icon is showing in the Module Manager, but when Im trying to place it into a new page, the page appears empty and unable to edit the module as it shows a blank customization box.

My vb5 is updated to v23 by the way~
Reply With Quote
  #15  
Old 31 Dec 2012, 11:37
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
I'll have a new version released by the end of the week.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:11.

Layout Options | Width: Wide Color: