Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
reCAPTCHA v2 Human Verification Details »
reCAPTCHA v2 Human Verification
Mod Version: 1.0.0, by kh99 (Senior Member) kh99 is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (56 votes - 4.95 average) Installs: 372
Released: 11 Dec 2014 Last Update: 22 Feb 2015 Downloads: 1947
Not Supported Uses Plugins Template Edits Additional Files Re-usable Code Translations  

(Note: This mod was renamed. The original name was "New reCAPTCHA Human Verification")

What is it?
----------------------------
This mod adds reCAPTCHA v2 as an option in the Human Verification Manager.

Note: The original reCAPTCHA used default keys if you didn't enter your own, so you could leave the key fields blank. This version requires you to have your own keys for your domain. To create them, go to this page (click on the "Get reCAPTCHA" button). It may take a short time after creating the keys before they will work, so if you get "ERROR: Invalid domain for site key", wait a while and try again.

vb3 version is here: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=315964

Installation:
----------------------------
1) Upload the file in the "upload" folder to your server.

2) Import the product XML file from the Product Manager.

3) If you don't already have keys, go to this page and create keys for your domain. (If you already have keys you can get them from that page as well).

4) Go to Settings > Human Verification Manager, select "New reCAPTCHA" for the Verification Library, and click Save.

5) Enter your keys on the options page, and select the light or dark widget as desired (apparently white and black are the only options at this time). You could select "Audio" to default to audio instead of image for the challenge, but the widget seems to have a bug in it at the moment so I recommend leaving it set to "image". Click Save when you're done selecting options.

6) You can check the configuration and do a test by clicking on "Click here to test connection" which appears under the description in the Human Verification Manager.

7) Do a test registration (or other action that requires hv) to test that your keys are entered correctly and everything is working.

8) If you are upgrading from version 0.9, you can remove the file includes/class_humanverify_newrecaptcha.php (the one without the third underscore) from your server.

History:
----------------------------
1.0 (Feb 22, 2015)
  • Cached template (required renaming the uploaded file from
    class_humanverify_newrecaptcha.php to class_humanverify_new_recaptcha.php)
  • Removed default keys (which didn't work anyway)
  • Removed trademark symbols
  • Changed execution order of plugins from 5 to 4, to make sure this product
    works with another HV add-on that has a bug.
  • If "New reCAPTCHA" is selected when this mod is uninstalled, the hv library
    is switched to 'disabled'.
  • Added a test option to print out more information about verification failures

0.9 (Dec 11, 2014)
  • Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	sg2.jpg
Views:	1957
Size:	99.3 KB
ID:	151269   Click image for larger version

Name:	sg1.png
Views:	1054
Size:	50.2 KB
ID:	151936  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #61  
Old 02 Jan 2015, 11:51
ozzy47's Avatar
ozzy47 ozzy47 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Chris
Originally Posted by DarkTinman View Post
Thank you! Works like a charm.

I am a bit new to vbulletin, meaning I have only used it for about 3 months. The part of the super simple guide that I got a bit confused on was the import function.

My only thought is if you could make it more clear about the import function. I had never done a product import and accidentally didn't read into your import XML file very well. Even something simple as saying "Use the product import at the bottom left of your admincp" or something like would help.

Anyway, thank you so much for this. It looks like it works and I am hoping I can avoid having 500 bots register each week this time
Reading this article should give you a better idea on how to add various mods to your site, www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=201864
__________________
You can get access to my 180 mods for vB 3.6 - 4.x at The Admin Zone as well as the professional support you are used to. New vBulletin Spider Definitions, vBulletin Spiders List Hits 1000 Spiders! ​ OzzModz down. Site has had a data breach, checking how the intrusion happened. Change your PW if you use the same one on my site and others.
Reply With Quote
  #62  
Old 03 Jan 2015, 18:01
kh99 kh99 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Kevin
Originally Posted by DarkTinman View Post
My only thought is if you could make it more clear about the import function. I had never done a product import and accidentally didn't read into your import XML file very well. Even something simple as saying "Use the product import at the bottom left of your admincp" or something like would help.
Sorry about that. As I'm sure you realize, most members know that part already. But I guess it wouldn't hurt to use a few more words for those who don't. In any case, you might want to check out the online vbulletin manual that's available on vbulletin.com (in the "support" section). It has some instructions for things like that.
Reply With Quote
  #63  
Old 03 Jan 2015, 19:53
I.G.O.T.A.'s Avatar
I.G.O.T.A. I.G.O.T.A. is offline
 
Join Date: Mar 2011
Real name: JJ Smith
Originally Posted by ozzy47 View Post
Cool, thanks for the reply.
Of course.
Reply With Quote
  #64  
Old 05 Jan 2015, 12:03
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
Make sure you guys use a new key for each site. The global keys do not work.
__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.

Reply With Quote
  #65  
Old 05 Jan 2015, 12:46
kh99 kh99 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Kevin
Originally Posted by RichieBoy67 View Post
Make sure you guys use a new key for each site. The global keys do not work.
Yes, and I had actually removed them from the code at one point but they somehow found their way back in to the release.
Reply With Quote
  #66  
Old 05 Jan 2015, 13:41
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
Originally Posted by kh99 View Post
Yes, and I had actually removed them from the code at one point but they somehow found their way back in to the release.
lol That is google for ya bro!

This is a great mod! Thanks for doing it!
__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.

Reply With Quote
  #67  
Old 05 Jan 2015, 18:11
phriek phriek is offline
 
Join Date: Mar 2010
Hi together,

i really would like to use this addon, but i have a general problem enabling these security features: i get the error "reCAPTCHA™ could not be verified due to server issues. Please try again later.".
its the same when using the already implemented, old recaptcha or the image-verifikation, which says that the letters are not typed in correctly. does someone have an idea how to solve this?
Reply With Quote
  #68  
Old 05 Jan 2015, 20:09
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
Originally Posted by phriek View Post
Hi together,

i really would like to use this addon, but i have a general problem enabling these security features: i get the error "reCAPTCHA™ could not be verified due to server issues. Please try again later.".
its the same when using the already implemented, old recaptcha or the image-verifikation, which says that the letters are not typed in correctly. does someone have an idea how to solve this?
You tried this new one and got that same error?

Check your server logs. It sounds like recpatcha cannot connect to your site. It could be your server firewall or something blocking.
__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.

Reply With Quote
  #69  
Old 11 Jan 2015, 08:56
Snowhog's Avatar
Snowhog Snowhog is offline
 
Join Date: Oct 2011
Real name: Paul L
Originally Posted by phriek View Post
Hi together,

i really would like to use this addon, but i have a general problem enabling these security features: i get the error "reCAPTCHA™ could not be verified due to server issues. Please try again later.".
its the same when using the already implemented, old recaptcha or the image-verifikation, which says that the letters are not typed in correctly. does someone have an idea how to solve this?
We are afflicted with this as well. I obtained new keys by registering a second domain for our forum (the earlier one; registered pre-New reCAPTCHA; was for www.ourdomainname.com) without the www.

With New reCAPTCHA checked, and our chache cleared, we are also getting the error "reCAPTCHA™ could not be verified due to server issues. Please try again later."

We really need an answer as to why, when others, who have posted in this thread, say they don't have this issue.
__________________
"It is a capital mistake to theorize in advance of the facts." - Sherlock Holmes
Kubuntu Forums . Net | ZB BLOCK | StopForumSpam
Reply With Quote
  #70  
Old 11 Jan 2015, 09:10
Snowhog's Avatar
Snowhog Snowhog is offline
 
Join Date: Oct 2011
Real name: Paul L
Discovered what is causing this error. It's the GlowHost Spam-O-Matic mod. I disabled it and made a test registration with the New reCAPTCHA option enabled. No error.

Update:

Maybe not! Still researching this problem.
__________________
"It is a capital mistake to theorize in advance of the facts." - Sherlock Holmes
Kubuntu Forums . Net | ZB BLOCK | StopForumSpam

Last edited by Snowhog; 11 Jan 2015 at 09:31.
Reply With Quote
  #71  
Old 11 Jan 2015, 12:31
kh99 kh99 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Kevin
Originally Posted by phriek View Post
Hi together,

i really would like to use this addon, but i have a general problem enabling these security features: i get the error "reCAPTCHA™ could not be verified due to server issues. Please try again later.".
its the same when using the already implemented, old recaptcha or the image-verifikation, which says that the letters are not typed in correctly. does someone have an idea how to solve this?
Originally Posted by Snowhog View Post
We are afflicted with this as well. I obtained new keys by registering a second domain for our forum (the earlier one; registered pre-New reCAPTCHA; was for www.ourdomainname.com) without the www.

With New reCAPTCHA checked, and our chache cleared, we are also getting the error "reCAPTCHA™ could not be verified due to server issues. Please try again later."

We really need an answer as to why, when others, who have posted in this thread, say they don't have this issue.

The recaptcha server-side verification needs to connect to google to verify the response, so your php needs to have "allow_url_fopen" set to true, or else you need cURL in your configuration. I don't have a lot of knowledge about how hosting is usually set up, but I suppose there could also be network issues, i.e. maybe some hosts don't allow scripts to make network connections at all, or maybe they're limited to certain addresses.

Last edited by kh99; 11 Jan 2015 at 15:34.
Reply With Quote
  #72  
Old 25 Jan 2015, 11:38
tanzeelniazi tanzeelniazi is offline
 
Join Date: Apr 2012
I install but cant register i see error:
reCAPTCHA™ could not be verified due to server issues. Please try again later.
I have https site
help please
Vb 4.2.0
Reply With Quote
  #73  
Old 25 Jan 2015, 11:52
ozzy47's Avatar
ozzy47 ozzy47 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Chris
Do you have "allow_url_fopen" set to on, or cURL in your configuration on the server? If you don't know go to ACP --> Maintenance --> View PHP Info and look there.
__________________
You can get access to my 180 mods for vB 3.6 - 4.x at The Admin Zone as well as the professional support you are used to. New vBulletin Spider Definitions, vBulletin Spiders List Hits 1000 Spiders! ​ OzzModz down. Site has had a data breach, checking how the intrusion happened. Change your PW if you use the same one on my site and others.
Reply With Quote
  #74  
Old 26 Jan 2015, 01:18
Snowhog's Avatar
Snowhog Snowhog is offline
 
Join Date: Oct 2011
Real name: Paul L
Originally Posted by kh99 View Post
The recaptcha server-side verification needs to connect to google to verify the response, so your php needs to have "allow_url_fopen" set to true, or else you need cURL in your configuration. I don't have a lot of knowledge about how hosting is usually set up, but I suppose there could also be network issues, i.e. maybe some hosts don't allow scripts to make network connections at all, or maybe they're limited to certain addresses.
Which we do, and it is set 'On'. However, enabling reCAPTCHA results in the same "reCAPTCHA™ could not be verified due to server issues. Please try again later."
__________________
"It is a capital mistake to theorize in advance of the facts." - Sherlock Holmes
Kubuntu Forums . Net | ZB BLOCK | StopForumSpam
Reply With Quote
  #75  
Old 26 Jan 2015, 11:40
tanzeelniazi tanzeelniazi is offline
 
Join Date: Apr 2012
allow_url_fopen is already ON
cURL is already enable

Last edited by tanzeelniazi; 26 Jan 2015 at 18:57.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:59.

Layout Options | Width: Wide Color: